Šta je novo?

Преносиви рачунар до 500€, из ограничене понуде

D.i M.e

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2006
Poena
319
Дакле, купујем преносиви рачунар (енг. notebook) са ценом до 50000 дин. али из ограничене понуде, тј. искључиво из електронских продавница које примају картице, а то су ове одавде.

Рачунар не би био коришћен за играње тако да не мора да буде добар у том смислу. То не значи да неће бити захтевних апликација, јер на пример фајерфокс зна да доста успори рачунар ако је покренут са још неколико програма.

Читао сам доста тема са овог форума а и још понегде па сам на основу тога нашао ову понуду која је неколико пута препоручена. Оно што је велики плус овде је гаранција у трајању од 3 године. Читањем сам разумео да постоји и процесор новије генерације (са i у имену) па не знам да то можда не буде мана. У том ценовном рангу има доста Ацера са овим процесором али мање меморије и мањим диском.

Да ли узети овај Дел или можда неки Ацер који је јефтинији, или евентуално Леново који је исто препоручен негде?

Хвала унапред.

Prevrteo sam malo radnje (ove ozbiljnije) sa tvoje liste i od svega sto sam video i meni se ovaj dell najvise svidja. Acer i asus uglavnom najvise nude za najmanje para, ali ti je izbor suzen tako da imas +1 za della. No podrazumevam stvarno 0 igranja... Inace ja ffox sasvim lepo koristim na mom celeronu sa 3gb rama |))

ne znam zasto bi razmatrao ovaj g550? Ta njegova graficka nije nista specijalno, ima samo godinu dana garancije, procesor je losiji od dellovog... itd... ako bi za nijansu jacu graficku, u ct shopu ima nekoliko modela acera izmedju 40 i 52k pa vidi sta bi ti odgovaralo.

U ovom momentu ja bih verovatno isao na neki i3 procesor, ako kupovina nije jako hitna, no procesor p7450 je sasvim solidan i vrlo stedljiv (25w)... kao losija opcija je neki amd phenom M500 koji vuce nesto vise vati i sporiji je, ali je uvek uparen sa boljom grafickom od intel integruse (sto sasvim sigurno nadoknadjuje perf procesora za mnoge primene...)

Хвала на одговору!

No podrazumevam stvarno 0 igranja

Да, заиста нема играња.

ne znam zasto bi razmatrao ovaj g550?

Зато што је он често препоручиван по форуму(има).

U ovom momentu ja bih verovatno isao na neki i3 procesor, ako kupovina nije jako hitna

Колико би то чекање трајало?

G550 u nekoj slabijoj varijanti, tj ispod 40k verovatno ima smisla. U direktnom poredjenju sa ovim dellom ima losiji procesor, manju garanciju, losiji kvalitet izrade (ovo je mozda subjektivno), za iste pare... hmm

Sto se cekanja tice, ko to moze znati, kad god da kupis, zeznuces se, to je neminovno... Npr acer i asus imaju i3 modele tu tek iznad 500e...

http://www.comtradeshop.rs/Pages/Products.aspx?c=MjY=&sc=NOTEBOOK&pid=TFguUE1GMEMuMDQz&page=3
http://www.comtradeshop.rs/Pages/Pr...EBOOK&pid=OTBOWE1BMjI0MTM2NDQwMDQzOVk=&page=3

Toshiba, HP i ostala ekipa su dosta skuplji sa novom arhitekturom i ne guraju jos i3 u taj neki nizi segment, jer imaju dovoljno starih proc, a i cena samog proca je verovatno jos uvek visoka... opet i3, sa svojim integrisanim gpu, je jedno idealno resenje za nizi segment, samo kad cena samo malo padne, jer vidis da su u ovim varijantama uglavnom upareni sa diskretnom grafikom i to bas ati 5470 u oba slucaja.

Vrh Dno