Šta je novo?

Потребан савет за куповину дуваљке - лемилице

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Нисам про, трба ми за понекад. Ускоро ће ми рођендан па да ме жена обрадује лепом играчком.
Двоумим се између BAKU BK-702B и Atten AT8586. Атен је јефтинији за око 1500 динара...
Да ли је то исти-сличан производ и могу ли се и како зезнути приликом куповине?

Nije neka nauka, uporedis oba pa vidis specifikacije. Ako ces da ga koristis za povremena lemljenja onda ti je svejedno.

Ма поредио сам, али опет не знам да ли је дуваљка (Баку) исто што и пиштољ за топли ваздух (Атен). Сумњив ми је Атен јер је баш јефтин (7.5к).
Баку је ваљда копија јапанског Хако-а, па кажу неки да су делови и врхови лемилице компатибилни...
Треба ми неко са искуством да каже коју...

I ja sam u sličnoj dilemi. (Samo su cene nešto niže.) Ako je autor teme sada malo iskusniji, bilo bi lepo da podeli to sa nama. poz. :)

Sta hoces da radis sa duvaljkom? Zanci ako ces neka pojacala i slicno onda uzmi Baku 702B ja sam je koristio a znaci na preporuku sam je uzeo i stvarno je extra za te stvari pogotovo sto je combo , znaci imas i lemilicu koja extra radi , stim da cu odma da ti napomenem , jedina mana ja tvrd i kratak kabel kod lemilice ali sve ostalo je stvarno perfektno , naravno pricam ti u odnosu cene i kvaliteta znaci za 7200 dinara bolji combo duvaljku i lemilicu neces naci to ti garantujem!! A ako oces da radis neki servis racunara pa za lem sa ploca i to , onda nzm sta da ti kazem , vijam i ja nesto slicno , ali izgleda da cu kupiti kadicu preko ebay-a izgleda da nema druge , ovo je ziva muka . Nadam se da sam bar malo pomogao. Pozdrav

I ja sam u sličnoj dilemi. (Samo su cene nešto niže.) Ako je autor teme sada malo iskusniji, bilo bi lepo da podeli to sa nama. poz. :)
Нисам ни мало искуснији, добио сам фотељу уместо дуваљке па је питање још увек актуелно... Слободно јави где и шта има јетиније...

Sta hoces da radis sa duvaljkom? Zanci ako ces neka pojacala i slicno onda uzmi Baku 702B ja sam je koristio a znaci na preporuku sam je uzeo i stvarno je extra za te stvari pogotovo sto je combo , znaci imas i lemilicu koja extra radi , stim da cu odma da ti napomenem , jedina mana ja tvrd i kratak kabel kod lemilice ali sve ostalo je stvarno perfektno , naravno pricam ti u odnosu cene i kvaliteta znaci za 7200 dinara bolji combo duvaljku i lemilicu neces naci to ti garantujem!! A ako oces da radis neki servis racunara pa za lem sa ploca i to , onda nzm sta da ti kazem , vijam i ja nesto slicno , ali izgleda da cu kupiti kadicu preko ebay-a izgleda da nema druge , ovo je ziva muka . Nadam se da sam bar malo pomogao. Pozdrav

Где има за 7200? Видех у Спринту у НС за 8600, али нисам сигуран да ли је 702Б или нешто друго...

Mogu da ti pustim pp broj od coveka gde sam ja uzeo ..

Jel` to sa garancijom? Ovde je 70 evra i nije sigurno da ima garanciju. Ona Atten-ova je 6900 din i godinu dana garancije. (Doduše, to je u Beogradu - što meni više odgovara.)
Koliko sam ja shvatio 702b može da se koristi istovremeno i duvaljka i lemilica, dok Atten ima samo jedan displej.
Možda je ovde dobro pridržavati se saveta za kupovinu napajanja: ako postoji dvoumnjenje uzmi ono teže.(tj. više namotaja trafoa a manje dioda, tiristora i ostale elektronike. :) ) Težina 702b je od 3 do 6 kg - zavisno od sajta...

Imao sam Hakko kopiju(slicna Atten-u), I baku duvaljku.

Lemilice brzo greju, dobri grejaci. Vrhovi su jako losi, brzo oksiduju i za ROHS su losi(zbog potrebnih vecih temperatura) Kablovi su kruti i nesavitljivi ( jeftini kinez ) Moje sam odmah prodao i kupio PACE.

Baku duvaljka radi ok, kabl je malo kratak i fali joj snage za krupnije stvari. Bolje su duvaljke sa pumpom nego ove sto imaju ventilator u drsci.

Weller sa korekcijom temperature. Koristimo je u servisu skoro 10 godina.
Par zamena vrhova i jednom plasticnu cev i vozi.

weller je najbolji na svetu u tom polju, ali nisam siguran da bi mogao da se uklopi u cenu do 10k za duvaljku.
Radio sam sa raznim weller i ersa alatima i razlika se primecuje itekako. ko zeli to da radi i ne treba puno da razmislja o kinezima, ali za hobi tesko da je isplativ.

Nazad
Vrh Dno