Може линк ?Ima za 12600, sigurica af jer ae odavno nema da se kupi
potrazi na itsvet-u, druga prodavnica, 12645 din
Nijednu od tih. Obavezno B450 čipset, recimo Gigabyte B450M S2H je najjeftinija koju ima smisla uzeti.Коју плочу од ове 3
MSI A320-M PRO
MSI A320-M PRO MAX
ASUS PRIME A320M-K
Прва је најјефтинија, да узмем њу ако нема разлога да доплаћујем ?
Због ? Најјефтинија ми је MSI B450M-A Pro Max ...?Nijednu od tih. Obavezno B450 čipset, recimo Gigabyte B450M S2H je najjeftinija koju ima smisla uzeti.
Знам за то али ми не треба, а нисам знао за новију генерацију да ова нема подршку ...Mozda zbog podrske za najnoviju generaciju? Inace najveca razlika je sto na b450 moze da se overklokuje, stave dve graficke ima vise slotova za ram...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Prvo zbog OC-a, drugo zbog hladnjaka na VRM-u (svakako ne uzimati model bez), treće zbog podrške za jače/novije procesore i brži RAM.Због ? Најјефтинија ми је MSI B450M-A Pro Max ...?
Наручена она твоја гигабајт ...Prvo zbog OC-a, drugo zbog hladnjaka na VRM-u (svakako ne uzimati model bez), treće zbog podrške za jače/novije procesore i brži RAM.
B450 ploče generalno mogu imati više portova/slotova (zavisi od modela do modela) i trebale bi biti kvalitetnije/dugotrajnije, mada to ne može niko da garantuje. Svakako je šansa da ploča sa VRM hladnjakom duže živi od one bez hladnjaka, čak i da je sve ostalo isto.
Čak i da trenutno nemaš realnu potrebu za njim, OC je nešto što može znatno produžiti upotrebljivi vek konfiguracije, osetno poboljšati performanse a sam postupak nekog umerenog overkoka je gotovo banalno jednostavan i bezbedan i nije nešto čega se treba olako odreći u startu.
Ako ti je lakše da prežališ tih 2000din, uzmi u obzir da ćeš klokabilnu platformu mnogo lakše i za veće pare prodati jednog dana.
Što se tiče konkretnog modela, ploču bez VRM hladnjaka ne bih uzimao, što znači da bih taj MSI preskočio na tvom mestu.
А рам и гпу ? Пробаћу на 4ghz цпу ... ако је то изи клок за њега .. нешто ми се не чачка много ..Naravno da vredi kloknuti4ghz ako bude hteo, a najverovatnije hoće.
Odlično skockana value konfiguracija.
Није ишао 4ghz са 1.35v ...Probaj CPU još malo. Nisam se sa 1600AF susretao, ali ako je kao 2600, onda bi trebao bez problema na 4ghz da ide na 1.35v što je sasvim korektno. Ja bih išao i do 1.38 da izvučem 4ghz, po meni vredi. CC 120 to lepo hladi, ako je kućište provereno kako treba.
Što se tiče rama, mislim da ćeš više dobiti ako samo utegneš tajminge na 3200mhz sa Ryzen dram calculatorom nego na 3400mhz sa nekim labavijim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari