Šta je novo?

Питање у вези етике

• Začetnik teme Sale KG
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
S

Sale KG

Guest
Питање у вези етике

Случајно нелетим на форуму MyCity на поруке које су готово индентичне са порукама и на овом форуму. То ме мало заинтересује и утврдим да се ради о истом човеку ( детету,адолесценту... небитно ). Претрагом утврдим да је дотични постављао индентичне теме и овде и тамо, мрзело ме је да претражујем остале форуме типа ЕS и њему сличним. На моју опаску и малу шалу у овом Thread-у http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=82242 , он ми се још представи како нема интернет кући итд. Како ми је било глупо што сам га прозивао упутио сам поруку извињења коју сам касније више пута едитовао ( када сам дошао до сазнања да је лагао у вези интернета ). Да не дужим много и да пређем на ствар.
Теме покренуте од поменутог User-а:
Форум MyCity http://www.mycity.co.yu/phpbb/search.php?mode=results
Форум Benchmark http://www.benchmark.co.yu/forum/search.php?searchid=761808
Следи сад оно етичко питање : Да ли је ово уреду? Очигледно је да су теме покретане у исто време, а како сам и сам на пар њих одговорио запитао сам се да ли сам испао будала :d , а како сам утврдио да се поменути User користи и лажима све ми говори да јесам :D .
Да ли јесам или нисам намагарчен то више није ни важно, нисам сујетан, више је важно то што испадосмо сви намагарчени, поготову је битно то да нас неко колективно вуче за нос.
Да ли је то етички, шта мислите?

Ja znam samo da to tvoje glupo forsiranje cirilice pocinje da iritira.

Što bi rekle stare babe: докон поп и јариће крсти :p

Ja ne razumem. U čemu je problem ako se na više foruma postavi isto pitanje?
I kako to misliš lažno se predstavljao? Nije mu isti nickname na oba foruma? :D

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja znam samo da to tvoje glupo forsiranje cirilice pocinje da iritira.
Ok. Ako se sećaš jednog Thread-a, ne znam ni ja tačno koji beše (ako je potrebno naći ću ga), rekao sam da to radim iz INATA. Hteo sam da pokažem da ako čovek hoće, uz dobru volju i trud, to i može. Nije bilo lako ali sam se ubrzo navikao. Uredu, neću više nikog da iritiram, mada ne vidim razlog zašto bi to bilo koga iritiralo :smackbum:, prelazim na latinično pismo ponovo.

zeleni_zub je napisao(la):
Ja ne razumem. U čemu je problem ako se na više foruma postavi isto pitanje?
I kako to misliš lažno se predstavljao? Nije mu isti nickname na oba foruma? :D
Pitanje je etičke prirode, postavlja se pitanje na više foruma u istio vreme tako da npr. #ZoNI# odgovori i tamo i ovde ne obraćajući pažnju na nickname čoveka koji je postavio pitanje. OVO NAVODIM KAO PRIMER!!!
I nisam ni rekao da se lažno predstavljao već da je lagao prilikom postavljanja pitanja i davanja odgovora. Sve je poteklo odavde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=659266#post659266 , to sam već i napisao ali očigledno nisi obratio pažnju :)

Mene samo zanima sto si presao na latinicu ? Pa sta ako to nekog iritira ? Ti imas svoje pravo da pises kako hoces i mozes slobodno da ga koristis...

ti bas nemas druga posla,pa si se navrzo na mene,a...ok,brate ako ti je uzivancija daviti ovaj posten svet oko sebe,neka ti bude... :trust:

To sto je lagao da li ima ili nema internet je jedno. Mada mi nije jasno zasto je problem da na dva foruma postavlja isto pitanje. Boze moj, ja sam par puta sa MS-a kopirao po nesto ovde. I to je nacin saznavanja informacija, a nickname je nebitan.
Pa i ako dva puta odgovorim na isto pitanje, ne moze da skodi :).

Sale KG je napisao(la):
Pitanje je etičke prirode, postavlja se pitanje na više foruma u istio vreme tako da npr. #ZoNI# odgovori i tamo i ovde ne obraćajući pažnju na nickname čoveka koji je postavio pitanje. OVO NAVODIM KAO PRIMER!!!

Ali opet: u čemu je tu problem? Zato što je neko dva puta odgovarao istom čoveku na pitanje? Mislim da to nije toliko strašno. Ustvari mislim da to nije strašno uopšte. Meni ne bi smetalo ni malo da recimo pratim taj MyCity forum i da sam i tamo i ovde odgovorio na isto pitanje.

A postavljanjem pitanja na više foruma se povećava šansa da dobije neki pametan odgovor.

Sale KG je napisao(la):
I nisam ni rekao da se lažno predstavljao već da je lagao prilikom postavljanja pitanja i davanja odgovora...

Nisam obratio pažnju. Moja greška.

W32.Pinfi je napisao(la):
Mene samo zanima sto si presao na latinicu ? Pa sta ako to nekog iritira ? Ti imas svoje pravo da pises kako hoces i mozes slobodno da ga koristis...
Kakve to veze ima sa ovim Thread-om?
chox je napisao(la):
ti bas nemas druga posla,pa si se navrzo na mene,a...ok,brate ako ti je uzivancija daviti ovaj posten svet oko sebe,neka ti bude... :trust:
Nisam se ''navrzo'' ja na tebe. Iziritirao me je tvoj odgovor na ovom forumu vezano za ovaj Thread http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=659266#post659266, a radi se o postu br.8 i nastavku br.9,10 i 11
Slična pitanja si postavljao i drugim sobama, ne radi se o jednom pitanju, i kao što je to i red dobijao odgovore (neke čak nisi ni udostojio sa Reply-jem). Ako si već postavio pitanje na ovom forumu, ili bilo kom, bilo bi lepo da makar sačekaš i vidiš šta će ti ljudi odgovoriti. Ovo je forum a ne neki klijent za razmenu trenutnih poruka, a bre brate i voliš da lažeš pa kada te neko uhvati u tome ti bi da se Thread zatvori. E pa ne ide to tako.
Wolfman je napisao(la):
To sto je lagao da li ima ili nema internet je jedno. Mada mi nije jasno zasto je problem da na dva foruma postavlja isto pitanje. Boze moj, ja sam par puta sa MS-a kopirao po nesto ovde. I to je nacin saznavanja informacija, a nickname je nebitan.
Pa i ako dva puta odgovorim na isto pitanje, ne moze da skodi :).
Upravo se i radi o načinu na koji je to i radio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno