Šta je novo?

Оштећен .VOB видео фајл

Učlanjen(a)
13.05.2004
Poena
685
Преснимио сам .VOB видео на хард са DVD-а и само трећину могу да пребацим у AVI или шта год, тј. само је могуће едитовати трећину снимка. Пробао сам 5-6 програма и сви ураде трећину па избаце грешку.
Да ли је снимак тотално неупотребљив или му се може прићи и иза леђа? Који би програм то могао да одради?

:wave:

VOB je u stvari MPEG2 tako da sitna grescica u podacima ne bi trebalo da upropasti ostatak snimka. Pre bih rekao da je file prekratak ili nije ceo iskopiran. Cime si ga kopirao?

Па, само сам га прекопирао са диска из Т. Командера.
Може ли се у току копирања десити нека грешка, тј. погрешно преписан податак? А можда је и лоше нарезано ако је могуће да је то проблем...

Da li je DVD zasticen? Iskopiraj ga sa DVD Decrypterom ili necim slicnim.
Koliko VOB fajlova imas na tom disku? Koliko su veliki? DVD snimak je obicno iseckan na vise VOB fajlova velicine 1GB. Mozda si skinuo samo prvi a ostale nisi.

A jel ti radi do kraja kada ga pustiš? Ja imam slučaj oštećenja (skraćivanja) mpg fajla koji je narezan na loš medij (Princo:mad:) i fajl normalno radi, može da se iskopira na hard, ali je manji i kraći takođe za oko jednu trećinu. Juče mi se prvi put to dogodilo sa fajlom na hdd-u, ali je u pitanju mkv. Baš sam hteo da otvorim temu ako neko zna, ne treba mi popravka, to ništa ne znači, već rešenje za uzrok, ne bih hteo da mi se ovo nasumično opet ponavlja.
Kako je moguće ovo, zna li neko razlog ove pojave? Sa hdd-om je inače sve u redu.

VOB је последњи по реду. Остали нормално раде осим тог задњег. На брзину сам пробао са Decrypter-om и опет исто - само трећина ради. Направио сам имиџ па сам са њим пробао пошто сам тај диск морао одмах да вратим. Ево шта Decrypter избацује:

W 17:43:26 Skipping Sector 1211339 - Pack Header Not Found (0x00000000)
W 17:43:26 Arrrrgggh! Too Many 'Pack Header Not Found' Warnings!
W 17:43:26 'Pack Header Not Found' logging has been halted for now.

Изгледа да имамо исти проблем, колега gadjan. Фајл ради до места где се налази грешка.

Вероватно је у старту лоше направљан DVD видео, па још лош медиј...

Pa da, to je to, kad je greška ili oštećenje na mediju. Imam gomilu verbatim diskova, neki su i dosta stari, ali nisam to sa njima nigde iskusio, već samo na jednom Princo dvd-u kojih imam 10ak (a i ostali teško i jedva rade ili ne rade). Zaključak je odavno izvučen.
Nego šta ću ja sa mojim mkv-om, skratio mi se fajl, a samo je stojao na hdd-u? Ima li neko da je video takav slučaj, ili zna bilo šta o tome?

Значи, програми не помажу...?

Хвала на помоћи.

:wave:

Nazad
Vrh Dno