Šta je novo?

Направио сам AI генератор онлајн квизова - Квиз Машина :)

Квиз Машина

Prepoznatljiv
Učlanjen(a)
26.04.2025
Poena
0
Хеј, људи! Поздрав свима. Кад се не зовем "Квиз Машина", име ми је Марко :)

Желим да подијелим са вама овај пројекат који "чачкам" баш дуго, а недавно сам кренуо да мало више смарам људе да га пробају :)
Као што наслов каже, ради се о лајв квиз генератору. За генерисање квизова користи OpenAI API, и то конкретно два модела:
gpt-4o-mini-2024-07-18 као стандардну опцију, и
gpt-4.1-2025-04-14 као про опцију. Иначе кад сам почео рад на пројекту, није било у плану да се објави, већ је био пројекат за вјежву технологија које сам до тада радио у тренутној фирми (NodeJS, NextJs, React). Међутим, другарима се допал, и мало по мало дотјерало се до неке верзије која ради посла (а то мало по мало је кроз редизајне и измјене концепта пребацило и годину дана хехе).
Надам се да ће вам се допасти, солидни квизови се могу брзо генерисати. Другари и ја смо се већ доста изиграли тиме.

П.С. Нигдје у правилима форума нисам нашао забрану овакве промоције, а ако сам превидио - моје искрено извињење администрацији и члановима. Мада ми је резон, кад већ имају теме за појединачне игре, зашто и ово не би била још једна игра.

Е, да. Не би било лоше да подијелим и линк, зар не :LOL:

www.quiz-machine.com

Имате 8 демо квизова из разних области, да се мало види како је то играти, па оплетите и мало тестирајте своје знање, против љутих противника, ботова :)

*Уколико се неко занесе па потроши све седмичне кредите за креирање, нека се јави слободно у ПП. За колеге биће доливање кредита, преко везе :))
А ево га и опција за креирање "у ситна цревца", као и како то изгледа кад се закува квиз.

Prilozi

• homepic-quick-create.png
    homepic-quick-create.png
    25.8 KB · Pregleda: 122
  • homepic-finetune-1.png
    homepic-finetune-1.png
    29.6 KB · Pregleda: 83
  • homepic-finetune-2.png
    homepic-finetune-2.png
    29.9 KB · Pregleda: 73
  • bot-players.png
    bot-players.png
    52.6 KB · Pregleda: 132
Svaka čast na uloženom trudu.
Možda bi bilo dobro da se ubaci dugme Next question koje se pojavi kad se izabere jedan od odgovora da se ne čeka isticanje vremena ili da se smanji vrijeme do sledećeg pitanja. Za mene je 15s možda previše vremena.

Možda bi bilo dobro da se ubaci dugme Next question koje se pojavi kad se izabere jedan od odgovora da se ne čeka isticanje vremena ili da se smanji vrijeme do sledećeg pitanja. Za mene je 15s možda previše vremena.
Хвала ти! Уложено заиста много труда, али не жалим.

А за ово са следећим питањем, мноооги су ми то рекли :) Тако да си сасвим у праву. Намјера је ускоро убацим и варијанту играња квиза у којој не можеш да промијениш одговор, па након што сви играчи одговоре, иде се даље. Ето, мислим да је то прво што ћу да урадим и хвала ти на опасци.

Иначе, морам свима да вам кажем да сте најбољи:cool:
Промовисао сам овај мали сајт још на LinkedIn, Reddit, али ви сте играли убједљиво највише демо квизова, а и први корисници који су пробали креирање квизова, су колико видим одавде. Надам се да вам се допало, занимљиво је кад се у неком друштву "закува" пар квизова, па ето надам се да ћете се овим добро забавити.

Опет, може да се користи и нпр. у едикативне сврхе. Ево како је један мој другар, иначе профа енглеског, правио "школски" квиз.

Бонус слика - првобитни "дизајн" Квиз Машине xD Тако је почело.

Prilozi

• _профа_квиз.png
    _профа_квиз.png
    30.2 KB · Pregleda: 78
  • prva_kviz_masina.jpeg
    prva_kviz_masina.jpeg
    223.7 KB · Pregleda: 86
Исхендлао сам и ово коначно. Мада не баш на овај начин, већ да кад сви одговоре, аутоматски иде на следеће питање. И приликом прављења квиза тј. игре уживо, може да се одабере Quick или Chill (до истека тајмера, можеш да промијениш одговор)

1746562888960.png

iOS 18.4.1, Safari browser - ne radi.

Хвала много! Ето, кад скупиш неко друштванце можеш на брзину да креираш нешто да се мало зезате :)
У плану су и унапређења, нове идеје долазе само од себе, како су људи кренули да користе.

OpenAI нажалост слабије генерише за српски језик, па знају питања и да оману. Иначе је вееелика разлика у односу на то кад користиш ChatGPT на њиховом интерфејсу, и преко OpenAI API-ja, па чак и ако одабереш дословце исти AI модел као што је то за ChatGPT. Нашао сам гомилу питања о томе, кад сам покушавао да ријешим свој проблем, и сагласни су сви да није исто. Успио сам на крају сам доћи до тога да даје донекле једнако исцрпан одговор:

Вјерујем да на овај начин чувају машине од преоптерећења, јер није исто кад неко куца преко веб интерфејса и кад ти неко навали на API-je рафалном паљбом...:)

Е, ко има Инстаграм, може да се и ту придружи Квиз Машини :)
Фазони су Питање Дана, Тривија Дана, и наравно новости у вези са Квиз Машином.

Ево данашње питање, помало tricky ;)

Ако пуно људи одговори тачно, иде лутрија па дијелимо бодове за генератор. То је као неки почетни план, мада у старту можда буду сви добијали :))

Све нешто мислим, можда би било добро отворити посебне странице типа а српски језик, њемачки и др? Или оптеретити један те исти профил са питањима на више језика? Не знам, шта је боље. Мишљења, предлози?

Поздрав, људи!

Одлучио сам да правим питања и на српском језику, надам се да ће бити занимљиво (и да ћу бити редован):sneaky:

Квиз Машина питање дана:

Vrh Dno