Šta je novo?

Може ли W7 Starter на ASUSS ЕЕЕ РС са диском од 8GB?

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Наслов све говори. Другарица добила ASUS EEE PC (X101) са диском од 8GB. ''Морам'' јој ставити W7, Word, Excel и Chrome. Да ли је то изводљиво?
Нашао сам само драјвере за W7. Мислим да бих се са XP-om поприлично напатио са драјверима...
Има ли нека ''олакшана'' верзија W7?
Поприлично ми је хитно. Сваки савет добродошао...

Windows 7 Home Premium ti pojede oko 7.4 GB posle instalacije... Dalje racunaj sam :)
A za olaksanu verziju moras malo da proguglas, ima svakojakih lite edicija.

Poslednja izmena:
Naravno da ne može windows 7 starter ili bilo koji , taj netbook ima samo 1GB rama i 8GB hard disk , čim malo surfuješ po internetu predje ti 1GB zauzeće i koči Windows , zato je za taj netbook najbolji rešenje dobar stari Windows XP SP3 tu zauzeće neće tako lako dogurati do 1GB , naravno pošto taj netbook nema DVD čitač kao i svaki , moraš Windows preko USB-a flasha da ubaciš , prvo skineš iso fajl od windowsa koji želiš da ubaciš na USB flash pa onda preko Windows 7 USB/DVD Download Tool http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html narežeš na USB flash iso fajl i nadješ u biosu BOOT za USB i to je to , lako ćeš provaliti kako se Butuje USB! Pozz , ali imaj na umu da kad ubaciš Windows Xp sp3 moraš da paziš i da često čistiš hard disk da ti se ne bi napunio pošto je ekstremno mali 8GB , često idi disk clenup , ne puni ga mnogo programima samo najosnovnije ubaci za surf netom , netbook je samo za internet i ništa drugo! ako nekad budeš želeo da ubacuješ neke filmovi i slično kupi neki USB eksterni hard disk!

Potrošnja RAM-a na Windowsu 7 se skalira prema količini RAM-a, tako da neće preći gigabajt samo od surfovanja internetom, ne širi dezinformacije.
Koristio sam Win 7 na laptopu sa 1 GB minus 256 MB za integrisanu grafiku i bilo je više nego podnošljivo za potrebe surfa.

Tako je, 1gb u ovom slucaju nije problem vec kapacitet hdd-a.

Najbolje bi bilo da sam napravis lite verziju windowsa uz pomoc RT7Lite, pa da izbacis sve ono sto neces koristiti i time smanjis instalaciju.. Ja bih, na tvom mestu, metnuo xp..

Захваљујем на саветима. Инсталирао сам некакву лајт верзију седмице. Од програма: Word-Excel-PPoint 2007, Aviru, BS Player, Winamp, Chrome и TC. Остало ми је скоро 2GB слободно, што мислим да је довољно за рад без сметњи. Нисам хтео да се цимам са XP-ом због могућих проблема са драјверима, мада мислим да би та варијанта била најбоља...

Mala digresija...ja imam acer aspire one i imao sam fabricki ssd od 8gb. XP je radio kao mrtvo puvalo. Trazio sam par meseci i na kraju nabavio 1.8" HDD 40 GB sa LIF konektorom. Razlika je bila nebo i zemlja. Trenutno se na njemu vrti 7-ca ultimate (nisam imao drugu instalaciju) i radi krajnje zadovoljavajuce.

HDD sam izvadio iz jednog prenosnog diska (prestigio) tako da...mozda joj bude zanimljivo da se time pozabavi

Завршио сам јој као што сам и навео у прошлом посту. Све ради без проблема... За сада...

Nazad
Vrh Dno