Uglavnom svi imaju dosta više od jednog HDMI ulaza.
Ovo je najbolje za filmove/serije a njih gledam direktno sa TV-a, dakle nemam eksterni signal koji bih nakačio. Konzole i komp ne bih kačio kroz ovo zbog laga i protoka.
Tako da ne znam kako bih iskoristio a jako mi se sviđa ambilight koncept.
Mozda neki HDMI swich bi radio posao, nisam siguran tako sa vise uredjaja.
Jeste ja sam isto uzeo zbog filmova najvise, mada ne lezi najbolje bas na svakom... Generalno za neke filmove/serije koje prikazuju uglavnom dnevne scene, je bez veze... Tako ako npr gledas neke takve serije kao The Rookie ili sta ja znam Grey Anatomy, verujem da tu vise smeta taj ambient light nego sto pomaze... Isto pustio sam par minuta fudbalsku utakmicu da vidim kako deluje, realno nepotrebno je.
Ali kod nekih sarenila i scena sa kontrastom je top.
Ja sam uzeo da bih sa cerkom gledao neke takve serije/filmove/crtace, i tu uglavnom ima dosta sarenila i kontrasta.
A za gaming cu sutra da probam, ali s obzirom da mi je tv max 60mhz, mozda lag ne bude primetan u mom slucaju...
Posedujem nesto slicno vec 5g radi vrlo lepo. Ali je tehnologija drugacija i ima odstupanja u kvalitetu rada u odnosu na osvetljenost prostorije.
Govee je proizvodjac i set se sastoji od smart receivera na koji se kaci kamerica koja ima mount na gornji bezel tv-a na sredinu. Ona snima ekran/detektuje boje i preko tog smart receivera je takodje vezana i led traka, koja u osnosu na signal kamere menja bolje.
Govee t1 je oznaka ovoga sta imam a trenutno aktuelni modeli(5g kasnije)
https://us.govee.com/collections/tv...K9fEk2mJWiANN89I7_3zRBfCOR1q4XO98RJsMNQy2vtKS
Super resenje jer - hdmi receiver ne moze da hvata signal sa ugradjenog smart TV-a - citaj - nema hdmi kabla koji bi se sproveo kroz box kako bi se dekodovale boje....
Da video sam i ovaj tip sa kamerom...
Imaju braca kinezi i takve za par hiljada, mada sta ja znam nisu mi ulivali nesto poverenje, a i ta kamera mi nekako bezveze... mada opet kako kome lezi, al ta kamera je bolja u slucaju da nemas tv box tj ulazni signal...
I eto kod npr slucaja gde zelis 5 uredjaja da menjas, tu taj sa kamerom briljira, jer on ne dobija ulazni signal preko HDMI, nego jednostavno snima ekran...
Ima svojih prednosti definitivno...
Govee je sigurno kvalitetniji tu nema sta, jos ako kazes da ti traje 5 godina...
Zacudicu se ako ovo sto sam kupio sa aliexpressa bude trajalo godinu-dve. ..