Šta je novo?

Laptop Лаптоп радна станица без дискретне графике ~1.000€

Koji laptop kupiti?

NSale

Cenjen
Učlanjen(a)
19.04.2014
Poena
160
Поздрав колеге.
Потребне су ми препоруке за лаптоп који ће бити добар у раду, а да нема дискретну графику.
Жељена конфигурација: процесор i7-10750Н рецимо или бољи, 32GB РАМ-а (минимум 16GB), 1TB SSD што бржи и екран од 15,6', а може и 17,3'.
Намена је за програмирање, тзв. кућна лабораторија са неколико упаљених ВМ-ова и рад са њима, тренирање модела..., а такође и стандардно коришћење, сурф нетом, гледање филмова и серија...
Буџет око 1000 евра, а може и половни (чак и преферирам) и нови лаптопови.
Гледао сам доста по нету и увек су лаптопови/радне станице са неком дискретном графичком која у мом случају не вреди ништа, а мени се чини да учествује са готово пола у цени лаптопа...
Хвала унапред свима на саветима и предлозима.
Поздрављам.

Mislim da neces nigde (mozda i gresim) naci ovaj "punokrvni" procesor bez graficke karte. Obicno u resenja sa diskretnom grafikom idu "slabiji" modeli

Mislim da neces nigde (mozda i gresim) naci ovaj "punokrvni" procesor bez graficke karte. Obicno u resenja sa diskretnom grafikom idu "slabiji" modeli
Да, тако сам и ја мислио, али сам се надао да је неко успео да пронађе оваквог једнорога и да сам превидео нешто у претрагама... :)

A pogotovu 17,3 ekran, jako retko.
17ку сам ставио чисто да је покривена и дијагонала већа од 15ке а и да се зна да није проблем ако треба мало повећати буџет... А верујем да је немогућа мисија :)

Ja sam skoro trazio nesto slicno ovome, no najpribliznije po performansama sto sam uspeo naci je nesto ovako.
Naravno i to kad je novo premasuje budzet od 1000 eur, sve i sa 16GB RAM i sa Ryzen 7 4800U koji je ipak za nijansu skromniji po performansama od navedenog intela.
Ovakav ocuvan polovni IdeaPad S540-13ARE, sa 1TB SSD, 16GB RAM i Ryzen 7 4800U za nekih 800-900 eur, bi mozda bio ne toliko los kompromis, ali pitanje je veliko cak i gde i kad se to moze naci, ako i uopste.

[Edit] Sad vidim da se trazi i ekran od 15 inca ili vise, tako da je i to dodatni kompromis, koji je najverovatnije i nepremostiv.

Ja sam skoro trazio nesto slicno ovome, no najpribliznije po performansama sto sam uspeo naci je nesto ovako.
Naravno i to kad je novo premasuje budzet od 1000 eur, sve i sa 16GB RAM i sa Ryzen 7 4800U koji je ipak za nijansu skromniji po performansama od navedenog intela.
Ovakav ocuvan polovni IdeaPad S540-13ARE, sa 1TB SSD, 16GB RAM i Ryzen 7 4800U za nekih 800-900 eur, bi mozda bio ne toliko los kompromis, ali pitanje je veliko cak i gde i kad se to moze naci, ako i uopste.

[Edit] Sad vidim da se trazi i ekran od 15 inca ili vise, tako da je i to dodatni kompromis, koji je najverovatnije i nepremostiv.
Да, делује немогуће да се пронађе ово што тражим.
Овде на форуму, а и на КП, може да се нађе лаптоп мало слабијих карактеристика за овај или малко већи буџет.
Ти лаптопови имају генерацију старији или класу испод процесор, 16 гига РАМ-а (што је мени апсолутни минимум), 1TB SSD и 15,6'' екран + дискретна графика.
Оно што бих ја волео је да за разлику у цени (- дискретна графичка) добијем новији и бољи процесор и више РАМ-а, али изгледа да је то се вероватноћа за то мери у промилима.
Хвала свима на одговорима, настављам потрагу... :)

Nazad
Vrh Dno