Šta je novo?

Laptop Лаптоп за родитеље пензионере

Koji laptop kupiti?

brajko

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poena
320
Поздрав људи, као што наслов каже, потребан ми је неки лаптоп просечних карактеристика за старије људе, пензионере. Немам појма шта има на тржишту, ни које су цене, људима је потребан најобичнији, додуше и поуздан, не крш лаптоп, који ће им служити за сурфовање нетом и Јутуб највише, а и за гледање филмова (и слика, ако је битно), а да не цркне после пар година. Буџет немам, јер не знам како се крећу цене сад, а свакако морам један да набавим. Свака помоћ је добродошла :giggle:

možda dotični penzioneri uveliko umeju da koriste računar? možda im više odgovara trackpad od miša?

u kratkim crtama, za takve potrebe ne bih išao na jače od i3 ili Ryzen 3, 8GB RAM, SSD 480+ GB, 15-ica Full HD. ne bih išao na Pentium iz prostog razloga što više ne znam šta je prepakovani Atom a šta "punokrvni" Pentium.

Користе људи лаптоп већ годинама, него претходни Леново који су имали је цркао, па сад тражимо замену :)

Ваља ли ово чему?

Uzmi ovaj, bolji je...ima bolji procesor, mnogo bolji ekran...i jos je jeftiniji. :)

@brajko prejaka cena za i3, iskreno. vidiš da ima i Ryzen 5 za otprilike jednak iznos

@a c a porediš i3 sa Ryzen 5?! pa, naravno da je Ryzen 5 bolji :D

U single thread je bolji i3, a za navedene potrebe pitanje da li će veći broj jezgara doneti bilo kakvu prednost. Cene ne pratim, ali deluje previše na prvi pogled...

Vrh Dno