Šta je novo?

ЛГ кућни биоскоп + компјутер

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
У питању је 5.1 систем.

Повезан је преко AUX кабла, и раде 2 звучника. Да ли постоји нека магија да покренем свих 5? Није ми потребан surround ефекат, довољно је само да сви пуштају звук. Емулација, било шта.

Пошто су ЛГ звучници направљени тако да се прикључују преко "жичице и штипаљке", да ли могу да искористим то, и повежем директно са рачунаром без самог ДВД уређаја?

Na dvd jedinici nemas aux ulaz da prikljucis ulaz sa externog izvora zvuka?

Да ли постоји нека магија да покренем свих 5? Није ми потребан surround ефекат, довољно је само да сви пуштају звук. Емулација, било шта.

Фора је што са извора (звучне карте) имаш само један кабл кроз који звучна шаље стерео сигнал. Е сад, можда тај твој ЛЏ подржава неку опцију емулације на свих 5 (6 са вуфером) звучника али ће звук бити доста слабији (тиши), што можеш упоредити кад слушаш радио на пример.
Што се мене тиче, то су ћорава посла.

Пошто су ЛГ звучници направљени тако да се прикључују преко "жичице и штипаљке", да ли могу да искористим то, и повежем директно са рачунаром без самог ДВД уређаја?

Звучнике можеш искористити, али ти је потребно засебно појачало.

daj tačnu oznaku LG home theatra koji poseduješ .

ako imaš samo 2x činč aux ulaz na risiveru , izvedi front out iz kompa , i u LG opcijama uključi "doby prologic II" "music" preset , radiće svi zvučnici. /stereo na 5,1 emulacija/

zvučnici se inače povezuju isključivo sa pojačalom /lg u tvom slučaju / i nikako ni sa čim drugim.

ukoliko imaš optički aux ulaz na LG-ju , na konju si . risiver će dekodirati 5,1 zvuk poslat sa kompa .

У питању је LH-T250.

Ево и слике:

http://www.dodaj.rs/f/3m/bp/3IKee4GR/img20120202173806.jpg

чини ми се да нема оптичког улаза, па ћу морати да прибегнем алтернативним методама, тј мод за слушање музике. Ово су опције: bypass
studio
club
hall
Theater 1
church
plII movie
plII music
plII matrix

И чини ми се да на музика и филм, раде сви мање више истоветно, што је на крају и био циљ :)

zola grešiš .

idi na PLII / dolby prologic II / music, za muziku, i movie , za filmove / glas usmeren na centralni zvučnik /. u realtek control panelu stavi stereo-out, bez virtuel surrounda, ekvilajzera i bilo kakvih efekata , na 48khz 24 bita / dvd native /.

podesi dimension, center width i panorama po svom ukusu / najbolje u toku neke pesme /. radiće to kao doxa .

Poslednja izmena:
Тако ће и бити.

Хвала на одговорима :)

Vrh Dno