Šta je novo?

Кућиште са 120мм вентићима

Wulfgar

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Кућиште са 120мм вентићима

Као што се види по наслову желео бих да купим неко кућиште у које се (без бургијања :d )могу ставити 120мм вентићи.

При томе напомињем да мислим на јефтино решење, да имам брдо лове не бих питао, већ би узео Гигабајтову Аурору 3д и био срећан.

Један 120мм напред да удувава, и један 120мм назад да издувава, ако има места за још кулера њихова величина није важна, само би ова два требала бити 120мм.

Пожељно је без напајања, пошто имам Чифтеково које ме верно служи, и да постоји модел црне боје :)

едит: Ценовни оквир 20-35 евра... Знам, стипса сам :D

едит2: Наравно, не желим да га наручујем им Америке, већ да се може наћи у Србији

Poslednja izmena:
Za 2360 dinara (27 evra) mozes naci ne Gigabyte Auroru, vec Frontier Auroru (400W PSU, providna strana + vent u boji, LED diode na prednjoj strani, lim dobar, ali ostar), ali ima samo jedno mesto za fan 12" nazad. Imas ga u beloj i crnoj varijanti, u PC Centru se obicno prodaje:
891.jpg

890.jpg

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Знам за ово кућиште, било је у треду испод мога, али као што рекох хтео бих 2х120мм, јер ћу ускоро набавити адсл па ће комп радити 24/7, а у истој је соби у којој спавам, па хоћу да буде сто тиши :)

Ja sam skoro uzeo Extractora jer Gladiatora nigde nema... Extractor ima napred 120mm tih, svetli plavo, temp harda mi je 15-20C (u sobi 18C) a pozadi ima 2*80mm dok Gladiator ima i napred i nazad 120mm.
Drugar ima Duke, napred 120mm a cini mi se da i pozadi ima 120mm.

vipi je napisao(la):
Ja sam skoro uzeo Extractora jer Gladiatora nigde nema... Extractor ima napred 120mm tih, svetli plavo, temp harda mi je 15-20C (u sobi 18C) a pozadi ima 2*80mm dok Gladiator ima i napred i nazad 120mm.
Drugar ima Duke, napred 120mm a cini mi se da i pozadi ima 120mm.
Jel imas intel ili Amd platformu?Nisam shvatio ono sa air duct-om da li je to iskljucivo kuciste za intel procesore?Takodje da li mozes da kontrolises brzinu obrtaja kulera preko onog prekidaca sa 3 brzine?

Imam Intela, i mislim da nisu iskljucivo za intel jer drugar koji ima Duke kuciste koje je po karakteristikama (onih 5 stavki) isto kao i Gladiator i moj Extractor ima AMD.
Sto se tice kontrole obrtaja, nisam dobio taj prekidac (tamo pise da je opciono), tako da ne moze da se kontrolise taj prednji cooler niti da se iscita brzina jer ima samo molex.

Од ова четири кућишта на ПЦ Берзи нађох само Војводу.

Није скуп, а и лепо изгледа :)

Нажалост нисам успео наћи ривјуе на нету. Ваљда Амери мисле да им је испод части да описују јефтину робу.

@vipi, питај друга шта се од прикључака налази иза доњег поклопца на предњем панелу

Погледај слику војводе са једног од линкова горе.

Ту је мрежица која штити 1200мм вентић, а испод ње има мали поклопац.

Занима ме шта од прикључака се ту налази (usb, слушке, фајр-вајр :d )

Probaj i Hipomedia kućište. Ja imam jedno valjda midi tower. Došlo je sa jednim 12cm ventilatorom, ali ima mjesta za još jedan. Jedan ide napred kod diskova, a drugi je sa zadnje strane iznad slotova, a ispod napajanja. Na kartonskoj kutiji je oznaka Hc-5006.

Po meni sasvim solidno kućište.

Pozdrav.

Covek je napomenu da je stipsa :d a ovo kuciste prelazi zadatu cenu.,mada lepo izgleda ali opet i napajanje je od 350 a ne 400w.

castor je napisao(la):
Probaj i Hipomedia kućište. Ja imam jedno valjda midi tower. Došlo je sa jednim 12cm ventilatorom, ali ima mjesta za još jedan. Jedan ide napred kod diskova, a drugi je sa zadnje strane iznad slotova, a ispod napajanja. Na kartonskoj kutiji je oznaka Hc-5006.

Po meni sasvim solidno kućište.

Pozdrav.
dada , bash je extra
http://www.hipo.com.tw/pro-case-hc5006.htm
cena oko 50E sa sve napajanjem ( jedino ne znam kakvog je kvaliteta) :cigar:

Poslednja izmena:
Wulfgar je napisao(la):
@vipi, питај друга шта се од прикључака налази иза доњег поклопца на предњем панелу

Iza poklopca su dva usb prikljucka, to je sve ali ima mesta za firewire i dva mala okrugla (znaci ima mesta ali prikljucka nema) + dobio je jedan rezervni speaker :) Kako se tu nasao i zasto je bio u kucistu ne znamo.
BTW Duke ne svetli plavo, i po meni je crno mnogo lepse od belog (kakvog drugar ima), a video sam oba.

Poslednja izmena:
Не утиче превише на температуру у кућишту, али доста утиче на температуру хард дискова, значи стављај :)

Ja sam pre nekih mesec dana uzeo frontier aurororu.2400din. ima 3 mesta za 12-tice i jedno mesto za 8.Dakle:napred pozadi i sa strane po jednmo mesto za 12 i jedna 8 na stranici.Neznam da li je ovo novija ili starija serija.Meni vrsi posao.Uzeo sam neke3x 12-ce po 250 din.i jedna osmica.Veoma su tihi ventovi.Najvecu buku u kucistu mi pravi kuler na procesoru.Ovi se pored njega i necuju(bukvalno).

Nazad
Vrh Dno