Šta je novo?

Кулер до 3200 дин

Shang Tsung

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
349
Хтео бих да узмем нинџу 2 рев. Б кулер, па ме интересује шта мисле форумаши? Да ли вреди тај новац (око 3200 дин). Тренутно бих га качио на 478 (моја машина), а следеће године ћу вероватно прећи на АМ3 (па се неће бацити). Да ли има бољих кулера који могу да се монтирају на 478? Најбитније ми је да је кулер што тиши. Температуре долазе на друго место :)

Врло добар одзив :d.

Наиме, узех кулер и пошто ми је кућиште катастрофа, намучио сам се да га монтирам. Све је прошло успешно.
Сутра ћу написати неки мини ривју. :)

Cek batko pa ti si na "nortvuda" stavio taj kuler?

Pa on je skuplji od pola tvoje konfe, da si ko covek uzeo E3200 procesor za te pare bog da te vidi...sa def kulerom ide na 3.6 na def naponu...

Naravno ako ta ploca moze to da podrzi...

Pa on je skuplji od pola tvoje konfe, da si ko covek uzeo E3200 procesor za te pare bog da te vidi...sa def kulerom ide na 3.6 na def naponu...

Kaze covek da mu je trebao kuler za socket 478, a taj E3200 je 755, tako da nije mogao tako lako da nadogradi konfu :)

Ma ASRock je imao razne frankeštajne od ploča ali neku sa Intel čipsetom a da ima S775 i DDR1 memoriju ja nisam video ni na njihovom sajtu... :D

Апгрејд ћу радити следеће године (не питајте зашто :D). Требао ми је кулер који ће подржати и 478 и АМ3, а овај је један од малобројних који има ретеншн кит за монтирање ња 478ицу.
Кад будем радио апгрејд, буквално ће ми требати само 4 компоненте (плус евентуално кућиште), а то ће изаћи сигурно око 25-30 К дин, што је иначе новац који немам тренутно.

Moze l' da se bar taj CPU klokuje, vec kad ga novi kuler 'ladi do besvesti? :D

Хехе, не може много. Ова "усрок" :)d) плоча (реликт) није никаква за оверклоковање, плус 2 кекса меморије отежавају ситуацију до бесвести.

Kaze covek da mu je trebao kuler za socket 478, a taj E3200 je 775, tako da nije mogao tako lako da nadogradi konfu :)

Тачно, кад буде пао апгрејд, кулер неће да се баци :).

Иначе није смешно, ал овај нортвуд је декларисан са 82 W термалне дисипације (барем сам на ту цифру налетао на нету). Углавном, био је фуруница својег доба. :D

Разлог за куповину новог кулера на овако времешној машини је због буке бокс кулера, која ме иритирала у последње време.
Е сад, утврдих да се и вентилатор на графуљи чује, па ће можда и она да лети напоље. Видећу још да шта даље (имам и интегрисану као резерву :p).

Е сад, утврдих да се и вентилатор на графуљи чује, па ће можда и она да лети напоље. Видећу још да шта даље (имам и интегрисану као резерву :p).

/off
E vish to ti je opaka bolest ;).
Tako sam ja redom poceo da izbacujem. Umesto 2 Chieftec fabricka kulera sto su dosla uz kuciste, stavio 2 Noctua-e. Kad bauljam po Win-u, drzim GTX260 na min broju obrtaja - 25%, a cpu takodje na min - 40%.
I opet se nesto culo. Na kraju sam prodao Noctua prednju 12cm, i guess what i dalje se nesto cuje :mad: :D.
Bem li ga nije iskljuceno ni rezonance da nema izmedju kulera, tj. frekvencije obrtanja :bottle:.

/off
E vish to ti je opaka bolest ;).
Tako sam ja redom poceo da izbacujem. Umesto 2 Chieftec fabricka kulera sto su dosla uz kuciste, stavio 2 Noctua-e. Kad bauljam po Win-u, drzim GTX260 na min broju obrtaja - 25%, a cpu takodje na min - 40%.
I opet se nesto culo. Na kraju sam prodao Noctua prednju 12cm, i guess what i dalje se nesto cuje :mad: :D.
Bem li ga nije iskljuceno ni rezonance da nema izmedju kulera, tj. frekvencije obrtanja :bottle:.

:)
Код мене је гарант вент на графуљи. Имам само 3 вента у кућишту тренутно - 2*12 цм + тај на графичкој карти који је омањи мало (можда 6-ица).

Ех, да имам неко квалитетније кућиште, сигурно би било још мање буке. :)

Е видиш интересантну ствар, буку од графике (ипак је била графика) сам средио тако што сам направио места кулеру на графици да нормално увлачи ваздух за хлађење. Значи, никакве додатне модификације.
Како је кулер добио нормалног и здравог ваздуха? Па, извадио сам једну од картица у суседном PCI слоту и прогледао на уши :)

Vrh Dno