Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Уф... пробао сам на том сајту али не иде... а ова Џорџија личи доста...
Радио сам рад у некаквом Latex - TexMaker програму... први пут у животу... Одрадио све осим закључка и литературе. Извезао у .pdf, сачувао изворне фајлове и пребацио их на мој комп...
Инсталирах те програме на мом рачунару, учитах рад али не могу да видим нити направим .pdf. Нешто зеза... помислих онда да у неком пдф едитору довршим то, али мора бити исти фонт...
Сад не знам шта да радим... да ли да се цимам са тражењем фонта или да се цимам са Latex-oм...
CMR10. To je standardni matematicki font koji se koristi u LaTeX-u i drugim TeX distribucijama poput MIKTEX-a. AKo zelis da dobijes taj font, moras da instaliras Miktex. Nakon toga uvuci TeX fajl u editor i kompajliraj ga.
Мало сам се цимао и нађох решење... ваљда...
Имам инсталиран Texmaker и изгледа да он има некакву бубу. Наиме, када директно покренем фајл отвара се програм а при покушају формирања .pdf документа пријављује да не може да изврши команду јер му је фаличан некакав ''pdflatex'' фајл. Али, када прво покренем програм па нормално учитам фајл преко File>Open, све ради без проблема. Ето, ситница али за*ебава...
pdflatex je biblioteka koju moras da instaliras kroz MikTex Package manager. I koliko je meni znano, najbolji TeX editor za Windows je http://www.winedt.com/
Инсталирано је све како треба, само програм неће да повуче ту библиотеку када се стартује преко фајла. Ако покренем прво програм, па онда учитам фајл, све ради без проблема...
Ово ми је први пут да се петљам са ТеХ едиторима, а надам се, кад завршим овај рад, да више нећу имати потребе ни за Тех едиторима ни за теоријском механиком...