Šta je novo?

Колики је рок употребе кертриџа?

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Стари штампач HP920c и кертриџ у боји HP78(C6578D). Кертриџ је пуњен више пута и сад га штампач не прихвата (цури му малко боја доле).
Нов кошта око 3000-4000 динара. Нашао сам у огласима оригинал, нов, у оригиналној амбалажи за доста мање пара. Е, сад... мучи ме то што не знам да ли кертриџ у оригиналној амбалажи (неотпакован) има неки период када се мора употребити. Да ли може да запекне иако није отваран? Плашим се да то купим а да је неупотребљиво...

Истекао је рок, али ме интересује да ли је неко користио такве кертриџе и да ли раде. И на том сајту са твог линка се прича о томе. Чак се у последњој реченици и каже да се купују кертриџи којима је рок истекао пре 1-2 године...

Kupuju se, ali ne mora da znaci da ce svi raditi, a i ti sto rade sigurno nece raditi kao da su novi :type:

Ima jos sajtova sa slicnom tematikom, ali u principu se prica svodi na ko riskira mozda profitira :crash:

za 920 c slobodno uzmi taj kertridz.
Sve sto moze da ti se desi je da stampa al kad otvoris poklopac oce da stane na tuzan kertridz.
A u A3 ne smes da ih stavljas ako je istekao rok upotrebe.
A tvoj curi jel si:
1. previse sipao mastila ( odvadi spricem )
2. otpao ti je deo glave stampaca ( kanta varijanta )

Купио сам данас 78-ицу за 1300 динара. Рок употребе: октобар 2007. Ставио у штампач и ради без проблема. Ризик се исплатио!
А мом старом кертриџу су отпале неке гумице (или силикон) са главе. Одслужио је своје, допуњавао сам га бар једно 4-5 пута...

Ето, са моје стране препорука: купујте кертриџе којима је рок истекао, само пазите да су у оригиналном паковању!

Trbaosi da navedeš i gde si ih nabavio po toj ceni

На лимуну... извињавам се ако је реклама...

Nazad
Vrh Dno