Šta je novo?

Искусни помозите:АМД и АСУС питање...

Lindbergh

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
301
Искусни помозите:АМД и АСУС питање...

Поставио сам раније тред......али нико не одговара,па ћу преформулисати питање: За који клок системске магистрале је предвиђен рад АМД Атлона ХР 1800+ и ХР 2100+......занима ме та информација зато што би желео да на моју сокет А плочу Асус А7V133С ставим стари Атлон ХР процесор,неки од горе наведених...имам VIA кт133 чипсет.....ПОМАГАЈТЕ

Унапред захвалан

:wave:

Navedeni Athoni rade na magistrali od 266MHz odnosno FSB 133. Nisam siguran ali mislim da taj VIA čipset ne podržava FSB 133 već samo 100.

Možda bi mogao da razmisliš o kupovini nove ploče koja može da bude i polovna ali sa nekim novijim čipsetom; VIA KT266A, 333, 400, 400A, NForce2....

A7V133C je KT133A ploca (razlika izmedju nje i A7V133 je sto ova sa C nema raid kontroler) i podrzava 133 MHz magistralu. Ploca je solidna ali je sto se XP procesora tice lutrija: treba ti poslednja revizija te ploce tj 1.05. - obrati paznju na tacku iza broja pet ! Ja se ne bih zezao sa njom vec bih uzeo neku KT333CF plocu ili bolju - doplata ce ti biti 20 ak eur ili manje za polovnu DDR plocu. Moras da promenis i memoriju, jeste cimanje ali ta ploca ne mirise bas XP procesore. Thoroughbred A,B procesore na njoj mozes slobodno da zaboravis. Palomino ce raditi sigurno na 100 MHz magistrali (underclock) ali na 133 (sto je default vrednost sirine magistrale za XP procesore) ces verovatno imati nestabilan rad. Mozes da probas da otkljucas nekog Palomina (nije bas super jednostavno kao kod starog Durona i Thunderbirda ali je izvodljivo) ili kupis vec otkljucanog i pomeris mnozilac navise (ploca podrzava mnozlac do 12.5) da bi dostigao zeljeni klok. To ti je prilicno smaranje i ne isplati se nimalo....
I ponovo: prodaj ti to pa uzmi DDR plocu, imao sam tog ASUSA davno i probao Palomino XP procesore na njoj pa ti ne pricam napamet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno