Šta je novo?

Играње преко интернета

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
Играње преко интернета

поздрав! можда ће питање изгледати глупо некима, али како да играм нешто у мултиплејеру преко интернета против друга, а да играмо као да је у лану. значи, ја направим сервер код куће, он се придружи са свог компа из своје куће и цепамо, без неке могућности да нам неко упадне у игру или ми да упаднемо у туђи сервер. Баш нас мрзи да сваки час вуцарамо компове из стана у стан па смо дошли на ову идеју и мислимо да је практичније. Игре које нас конкретно занимају за мултиплеј су ред алерт 2 и call of duty. Претпостављам да ће нам требати и ИП адреса, па ако неко може да објасни како да је сазнамо... хвала унапред!

Pazi ovako....
Ovo je isto kao da si postavio sledece pitanje:
"Zdravo, juce sam izasao iz atomskog sklonista posle 20 godina. Mozda ce zvuciti glupo ali interesuje me sta se promenilo u medjuvremenu u IT svetu(kako se to danas zove)?" :D
Znaci zilion tema ima o tome dovoljno je samo da se malo potrudis. ;)

www.google.co.yu
www.benchmark.co.yu/forum (registujes se pa onda search)
www.elitesecurity.org (nije potrebna registracija da bi koristio search)

Zaista nema potrebe ponavljati iste price i cupkati u mestu. Znam da ce se sada javiti gomila kvazi it inzinjera, servisera i ostalih nabedjenih zanimanja i davati jedne te iste odgovore u cilju pumpanja postova nebi li im se kredibilitet na forumu povecao.
Na prava(teska) pitanja i probleme ce ti retko ko odgovoriti upravo zbog razloga koje sam naveo.

Zato razmisli, potrazi, probaj sam da resis problem, jednom recju ne pravi budalu od sebe zarad drugima. NHF ;)

NHF - no hard feelings

Poslednja izmena:
cod igrajte na nekom od praznih servera, a takvih je puno

Да не буде баш да испаднем тотална овца, у гуглу сам се изгубио у мору свакаквих страница о покерима за џ и разним глупостима и на крају сам изгубио идеју шта да укуцам за претрагу. Преко бенча сам нашао програм хамачи, али нисам нигде нашао одговор на питање, да ли мој друг само треба да укуца име моје мреже да се прикључи? Ако је тако, да ли значи да ће се код мене аутоматски у "view workgroup computers" приказати његов рачунар? И онда, када смо у мрежи, само покренемо игре које хоћемо? Надам се да ова питања нису превише глупа

Poslednja izmena:
Решење за твој проблем је програм http://www.hamachi.cc/download/list.php Скинеш га, направиш мрежу (веома просто само упишеш име и шифру) и даш некоме да се прикључи на ту мрежу. Када се он прикључи формира се VPN веза између вас и само обоје покрнете исту игру и видјећете се на лану. Све је толико просто али рјешава многе муке.

Ако имаш питања јави се на пм.

Одрадио сам то... за сада смо успешно одиграли Cod! Додуше, верзију 1.1 па избор мапа и није велики, али добро је :)

Vrh Dno