Šta je novo?

Зујање из монитора

Hm, meni crko taj Samsung juče.. Danas ga nosim na reklamaciju. Gledao seriju i jednostavno je samo nestala slika a lapmica za off/on treperi, slično kao kada nema signala samo što se ne ugasi skroz - recimo za 50% se smanji pa se upali sa istim intervalima kao kada je bez signala. Jel imao neko sličan problem? Probao na drugom kompu, naravno :)

da da, onda je Popaj pojeo bananu i postao Spajdermen.

Kada chovek ovako neshto izvali, potrebno je i objasnjenje potkovano argumentima.

Predlazes ViewSonic?

Pa vidish, ViewSonic ima jako veliki procenat skarta, josh u vreme CRT-a i dok sam se bavio popravkom istih, chitave serije su kod tadashnjeg uvoznika/distributera (necu da pominjem ime) dolazile sa greshkom, pa opet ne mogu da kazem da nije dobar brend...
Malo je neozbiljno davati takve kvalifikacije..

Nisi bas najpazljivije procitao moj post, jel da...
Pre svega rekoh da je kod nas jako tesko naci nesto zaista kvalitetno. Ako bih nekom preporucivao bilo koju vrstu TFT matrice to bi onda bila Sharpova. Pa aj nek pronadje ovde paletu Sharpovih proizvoda u Srbiji koja se svodi na nekoliko modela televizora koji su zalutali nekim cudom.
Covek je pitao za alternativu za razumnu cenu i ja sam rekao ViewSonic. To ne znaci da si sa njim apsolutno siguran, niti da je najbolji na svetu. Ali da je bolji od Samsunga - jeste.
Trazis neke dokaze i argumente, pa eto ti Kokanov post odmah iznad tebe. Plus na to ja mogu odmah da ti nabrojim bar 10 Samsungovih uredjaja koji su "malfunkcionirali" a koje znam da poseduju moji bliznji ili ljudi iz moje okoline. I to iz razlicitih sfera (telefoni, televizori, monitori). Ti bi na to trebao da mi nabrojis 10 za koje znas sasvim pouzdano da rade savrseno i to duze od 6 meseci i to bi i dalje bilo samo 50% ispravnosti !!! To je jako daleko od nekog ozbiljnog brenda. Morao bi da nadjes 90 uredjaja koji rade i ni jedan neispravan da bi taj odnos doveo na 10%:90% sto je po meni odlika dobre firme.
A samo pogledaj koliko se ljudi ovde zali samo na Samsungove monitore i bice ti jasno da je to nemoguca misija.
Dakle zakljucak je da u Srbiji nema kvaliteta kao masovne pojave i niko sa sigurnoscu ne moze nesto da preporuci, ali mazati ljudima oci kako je Samsung neki brend je prilicno zla rabota :wave:

@Alk0
Moram da reagujem ali kada kazes da je Samsung los brend mislim sta reci, ja imam monitor 731 BF koji je star dve godine a radi kao da je juce kupljen znaci skoro 300 dana nije gasen i nista ne zuji.

Izvini ali zaista necu polemisati sa ljudima koji se ne potrude da procitaju i razumeju ceo post nego se samo jave da bi kontrirali.

Izvini ali zaista necu polemisati sa ljudima koji se ne potrude da procitaju i razumeju ceo post nego se samo jave da bi kontrirali.

Nema sta tu da se razume, imash pogreshnu filozofiju. Prosto, Samsung je najprodavaniji brend kod nas, tako da ne mozes porediti brendove po broju crknutih uredjaja.
To je ista pricha kao za Maxtor, kao najgori je jer "mnogo cesce" crkava od npr. WD-a,
a kod nas je prodato bar 5puta vishe maxtora nego WD-a u tom periodu, pa je razumljivo da ima i vishe reklamacija (a veruj mi, u procentima manje od mnogih drugih).

Isto vazi i za Samsung.

A sve da se ne znam koliko potrudish, zdravom logikom neces moci da potkujesh
tvoju izjavu da je Samsung losh brend na svim poljima, jer po istoj logici, ali kada se malo vise ukljuci mozak, svi brendovi bi mogli da se proglase losim na svim poljima,
shto je van pameti..

Poslednja izmena:
a zujanje?

Trebam pomoc, danas mi je stigao t240, originalno zapakovan i sve je super, slika odlicna, no kada sam spustio osvetljenje [bilo je na 100], monitor je poceo da zuji!?!
Cim vratim osvetljenje na 100, sve je ok.
Panel je samsungov, proverio...
mislim da cu ga vratiti...
Da li ime neko ideju ili razlog zasto ga ne bih vratio i da li je to normalno sto zuji?

Monitor iz potpisa, isto zuji cim se spusti osveteljenje ispod 85. Stvarno iritirajuce.
Ali ja nisam siguran da je tako bilo od samog pocetka, nego se zujanje pojavilo kasnije.

Poslednja izmena:
Taman sam hteo da pocnem novu temu kad videh ovu temu.Meni nishta ne zuji, meni pucketa. Pucketanje koje se cuje najblizhe bih opisao kao naleganje plastike.Dok ovo pishem ne cuje se nishta, ali kad upalim komp prvi put u toku dana krene sa pucketanjem koje se ponavlja u intervalima od 5 do 10 sekundi.Nebitno je da li sam na desktopu, igram igre, surfujem...Jedino shto mi pada na pamet je da monitor pucketa dok se ne zagreje na neku nominalnu temperaturu ali nisam siguran jer se nisam susretao sa mnogo LCD monitora, pored ovog imam josh jedan LG (vidi potpis) koji ne pucketa niti zuji.Samo josh da napomenem da je monitor, odsno ceo komp, u prostoriji gde temperatura varira, dok je pomenuti LG u toploj (pretoploj rekao bih) prostoriji.Monitor koji zeza je Samsung 2253 LW kupljen preko.Sve je u redu shto se tice kvaliteta slike, odziva i rada uopshte. Ja sam super zadovoljan ovim monitorom samo me ovo kopka zbog cega se to deshava.
Pozdrav!!

znam da je tema matora ali vidim da imas ovaj monitor(samsung 2253lw) pa me interesuje kakav je.tacnije ako si imao priliku da radis sa samsunzima t220,2232bw i 226bw pa da mi kazes kakav je u poredjenju sa tim monitorima?

Vrh Dno