Šta je novo?

Зујање из монитора

Učlanjen(a)
13.05.2004
Poena
665
Зујање из монитора

Да ли је нормално да ми монитор зуји? Чује се као боља машиница за шишање, само много убрзанија. Значи тихо. Зујање се чује тек кад се приближим задњој страни монитора. Иначе, све ради како треба и загревање је нормално.

:wave:

verovatno se radi o visokonaponskom trafou.
al dok monitor radi sve je ok.
mozes probati da ga ukljucis u drugu strujnu uticnicu( drugi vod ), obrnuti kabl naopako u uticnici, proveriti napon koji ti daje uticnica (da nije niska ),prodrmati ga malo :) ....

Nista cudno, recimo da je odnos 90:10% u korist onih koji zuje.. :d

ups nista neznaci , sem ako nekosta 2400e, ovi konfekcijski modeli nisu odvojeni od mreze niti imaju neke od "normalnih" funkcija i sluze samo da mozes da ugasis komp bez gubitaka informacija

Probaj da povećaš osvetljaj. kod mene na 80% postaje nečujan. Ovo važi samo za TFT monitore.

Управо тако! :happy:
Што је тамније осветљење то се више чује да зуји.

Хвала на пројашњењу.

:wave:

evo i ja sam poceo da cujem to zujanje. Postoji samo na Internet i Text setovanjima.

@taner
svaka ti cast kako si ovo izvalio!

Meni u servisu rekose da moj samsung 793s pisti zbog visokonaponskog trfoa i nisam ni slutio da povecanjem osvetljenj mogu da resim problem. Pistanje je bilo izrazenije tokom zimskih meseci verovatno zbog slabije struje ili zbog toga toga sto vecina samsunga zuji.Ali povecanjem osvetljenja prestao je da zuji e sad videcemo sta ce se desavati :D

Zujanja u trafou se javljaju i zbog nize rezolucije, odnosno zbog nize frekvencije osvezavanja, i uobijaceno je da to bude na losijim monitorima kao sto je recimo 793.

Da dodam da Samsung 2232BW zuji kada se stavi Brightness ispod 70 :mad:
Tako je bar kod mene,CMO panel.

Samsuns 997df ne zuji ni u jednoj od pomenutih varijanti.

Kod mene na LG-ju se cuje ispod 80.

Na LG 1900J nema nikakvog zujanja a brightness drzim na 50.

A meni Samsung 740BF pisti i to kada je komp iskljucen!? Pistanje se menja sa paljenjem i gasenjem diode na Power button-u monitora.

Cim upalim komp pistanje prestaje.

Juče sam kupio LG226WTQ, zuji već od 95 a na 85 postaje nesnosno dok se na 75 gde bih ga inače držao da nema zujanja javlja nekontrolisani poriv za nasiljem. Pazite sad ovo: zujanje se nastavlja istim intnzitetom do 50 odakle počinje polako da opada da bi na 30 postao nečujan. Ludilo. Da li da ga držim na 95 ili na 35 pitanje je sad. Ili da ga ostavim na 75 pa makar pobio sve ukućane i ponekog komšiju.

na samsungu 957p sam imao problem pistanja monitora kada je kompjuter iskljucen ili monitor nije ni povezan na kompjuter, a monitor ukljucen u struju i na power dugme tj. u onom power-off rezimu...
pistanje je stvarno nepodnosljivo, tako da je resenje bilo da se monitor iskljuci na dugme posle upotrebe :)

problem je valjda do trafoa kao sto je neko vec naveo...

@Vucheta
pravac na reklamaciju :(

Poslednja izmena:
Da li je neko resio ovo zujanje, osim promenom osvetljenja ekrana?

Koliko ja mogu da primetim da problem zujanja niko nije uspeo da resi.
Ja imam Philips 170s lcd i meni zuji - zujucka u toku rada,ali je to podnosljivo, medjutim kada iskljucim komp to postaje nepodnosljivo i toliko iritantno da ne mogu da zaspim tako da moram monitor da iskljucujem na dugme.
Inace pre ovog monitora sam imao Philips Brilliance 170P5 i nikada nisam imao taj problem.
Definitivno je problem do trafoa tako da je reklamacija jedino resenje sto preporucujem i ostalima ukoliko imaju nerava da se ubedjuju sa serviserima i da im
monitor bude po mesec i vise dana na servisu :type:

A meni Samsung 740BF pisti i to kada je komp iskljucen!? Pistanje se menja sa paljenjem i gasenjem diode na Power button-u monitora.

Cim upalim komp pistanje prestaje.
Isto se desava kod mene na 793df... problem resavam "cupanjem iz struje" :smoke: jer je fakticki nemoguce citati (knjigu) uz piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Ne...to je normalno da ne zuji...Divno chudo je da zuji.

U zemlji Srbiji, gde ljudi misle da je Samsung vrhunski brand, normalno je da monitori zuje...

Ako Samsung nije dobar brend na polju lcd tehnologije, koji onda jeste (za razumnu cifru)??

Samsung nije dobar brend ni na jednom polju. A u tome i jeste problem, niko nece uvoziti kvalitetne stvari ovde jer nece prodati nista pored Samsungovih cena. Tako da nisu ljudi zapravo krivi sto su kupili Samsung, ali moraju da budu svesni sta su kupili. Ko hoce kvalitetne stvari mora da se pomuci ko mazga da bi to nasao.
A kao alternativa za razumnu cenu bi bio ViewSonic.

Taman sam hteo da pocnem novu temu kad videh ovu temu.Meni nishta ne zuji, meni pucketa. Pucketanje koje se cuje najblizhe bih opisao kao naleganje plastike.Dok ovo pishem ne cuje se nishta, ali kad upalim komp prvi put u toku dana krene sa pucketanjem koje se ponavlja u intervalima od 5 do 10 sekundi.Nebitno je da li sam na desktopu, igram igre, surfujem...Jedino shto mi pada na pamet je da monitor pucketa dok se ne zagreje na neku nominalnu temperaturu ali nisam siguran jer se nisam susretao sa mnogo LCD monitora, pored ovog imam josh jedan LG (vidi potpis) koji ne pucketa niti zuji.Samo josh da napomenem da je monitor, odsno ceo komp, u prostoriji gde temperatura varira, dok je pomenuti LG u toploj (pretoploj rekao bih) prostoriji.Monitor koji zeza je Samsung 2253 LW kupljen preko.Sve je u redu shto se tice kvaliteta slike, odziva i rada uopshte. Ja sam super zadovoljan ovim monitorom samo me ovo kopka zbog cega se to deshava.
Pozdrav!!

Poslednja izmena:
Samsung nije dobar brend ni na jednom polju.

Bravo majstore !!!!
Prosto sam Morao da prokomentarisem ovaj tvoj post.
Ej bre, najzad jedan koji razmislja a ne rukovodi se psohologijom stada !

Jedino u cemu je samsung bolji je cena, i na to se upeca dosta ljudi,
racuna ' aha, ima to bas svaki feature kao i 'xxx' i plus je mnogo jeftiniji'

Po mom statisticki visoko znacajno iskustvu sa bas svim samsung proizvodima,
procenat fatalnih kvarova je preko 70 posto,
a da ne pominjem fabricki defektne delove /npr. ekrane/ na uredjajima out of the box...

Samsung nije dobar brend ni na jednom polju. . . .

da da, onda je Popaj pojeo bananu i postao Spajdermen.

Kada chovek ovako neshto izvali, potrebno je i objasnjenje potkovano argumentima.

Predlazes ViewSonic?

Pa vidish, ViewSonic ima jako veliki procenat skarta, josh u vreme CRT-a i dok sam se bavio popravkom istih, chitave serije su kod tadashnjeg uvoznika/distributera (necu da pominjem ime) dolazile sa greshkom, pa opet ne mogu da kazem da nije dobar brend...
Malo je neozbiljno davati takve kvalifikacije..

ма пусти, хоће ролс-ројс за цену дачије, хоћу и ја ал не може.
SyncMaster2220LM, у првих пар секунди након паљења монитора има неко зујање (као вентилатор кулера) али врло врло дискретно, а нисам приметио никакво зујање у току рада, када је загрејан.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno