Šta je novo?

Звук преко дигиталног и аналогног излаза, истовремено?

Ostoja

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
815
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Scythe Mugen 5 B
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC (AX210 mod)
RAM
2x16GB Kingston Fury Beast 3200
GPU
Sapphire Pulse RX 6650 XT
Storage
Hynix PC711 512GB NVMe + WD Purple 4TB
Zvuk
Denon PMA-260 + Canton Fonum 601
PSU
EVGA Supernova P6 650W
Kućište
Black Widow + 3x Arctic P12 Silent
Monitor
AOC Q3279VWFD8
Mobilni telefon
Motorola G72
Pristup internetu
  1. Optički internet
Елем, у овој теми сам тражио за помоћ око избора матичне за HTPC/канцеларијску машину.

Колеге форумаши су помогли око типа чипсета и тиме сузили избор на пар модела, али и даље остаје недоумица око питања:
Да ли је могуће истовремено пустити два различита аудио стрима преко аналогног и дигиталног излаза? Конкретно, потребно је да у једној соби на ТВ-у иде филм са својим звуком (преко HDMI, дигитални пренос), а у другој да се пусти музика (аналогни излази на плочи) и да то ради истовремено без неких тикова, застајкивања...

Ne znam konkretno za to sto si pitao, ali znam da moj realtec moze da pusti razliciti zvuk na front i back izlazima istovremeno, ako ti to nesto znaci. Samo u konkretnom programu odaberes na koji izlaz da pusta..

То сам и ја пробао и ради, али је то само multistreaming преко аналогних излаза. Пошто ће 95% сигурно бити у питању 785G плоча са ATI-јем који има свој аудио чип, претпостављам да није велики проблем да се оба активирају у исто време, свако за свој аудио.

Једини проблем је што немам кући ништа што има HDMI иначе бих то већ пробао на својој плочи (исто интегруша), а огромно ми је цимање да носим рачунар 30km да бих само то пробао код пријатеља коме и правим онај рачунар из друге теме... А да цимамо плазму до мене је пожељно (чисто да видим :D), али је исто смор...

kod mene funkcioniše. KM Player je konfigurisan da zvuk salje preko grafičke na TV a WinAmp najnormalnije pusta muziku na zvučnike...u isto vreme

Може, 99% сам сигуран. Само одабереш у програму преко ког пушташ на који излаз да шаље звук.

Одлично.

Хвала на помоћи.

Nazad
Vrh Dno