Šta je novo?

Екран (дисплеј) на Compaq Mini 110 - пола ради пола не

Jovandeka

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2007
Poena
320
Дисплеј на Compaq Mini 110 изгледа као на слици. Слика на аналогном излазу је нормална.
Има ли ико да ме посаветује шта да радим?
Да ли је у питању панел, графика или нешто треће?
Кренух да га отварам али 'ајде прво да потражим савет од искуснијих...
Compaq Mini.jpg

Kvar se desio???PAd? udarac?
Ovako po slici tipujem na panel...grafika se drugacije manifestuje...

poz.

Таквог сам га добио као накнаду за неке услуге. Предисторију не знам. Све је у ок стању осим екрана. Мислио сам да га задржим за себе уколико будем у стању да отклоним овај квар.
А претпостављам да је у нас мало теже наћи панел за овај модел...

Ako imas para sve se sa lakocom nalazi.
Jel ti ekran reaguje na pomeranje?

Екран не реагује на померање, приказ је увек исти. При стартовању црно поље пар пута промени боју у белу.
Екран је ЛЕД па верујем да није јефтин. Ако имаш неку понуду слободно на ПП. Постоје ли јефтинији ЛЦД екрани за овај модел?

Nemam ponudu. Ono je konstatacija ako imas para = ovlasceni servis pa koliko izadje izadje il experimentises tipa ebay pa narucis ekran pa probas pa ako nece kupis nesto drugo.
Ako si vican uzmi srafciger i skini plasticni ram oko monitora pa pogledaj kablove i dal je negde vidljivo ostecenje.
To mi lici najvise na ekran problem. Ako mozes lagano slini ekran i pogledaj ga detaljno. Deluje kao da ga je neko prebio. U najgorem slucaju skines ekran i nakacis na ext monitor i cepas kao desktop.

Poslednja izmena:
Ма вичан сам ја само што немам неке везе са добављачима делова. Отворио сам га, сликао све детаље, налепнице, конектор, све лепо вратио назад па ако ми налети нешто да могу да проценим да ли ми паше или не. Један лик ми је рекао да је полован панел (ако се нађе) око 40€ а нов 75-80. Претпостављам да би ме у овлашћеном сервису овлашћено одерали а немам неке потребе за оваквим уређајем, тако да ћу мало причекати па ако ништа не налети оде он на добош. А можда му додам некакав монитор па да ме служи као десктоп машина за офис, нет...

Vrh Dno