Šta je novo?

Ћирилица на Windows Phone 7

GoldenBoy

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
309
После пуно труда и самоодрицања са поносом могу да објавим да је још једна нова технологија ћирилизована

Укратко ради се о силверлајт апликацији за слање СМС порука, емејл и интернет претрагу на ћирилици коју сам управо поставио на маркетплејс. Апликација је потпуно бесплатна и ваша једина обавеза је да је инсталирате и надам се оцените са пет звездица . Детаљан опис и слике можете погледати овде:

http://www.marketplacebrowser.com/267012/serbian-keyboard.

Svaka cast za doprinos ocuvanja srpskog pisma! :)

Komentar ti je neukusan.

Svaka čast za aplikaciju!

Svaka chast na ovoj besmislenoj opciji :d

Da li se na ovaj način plaća više?

Bravo Golden boy, nažalost u Srbiji će te pre napljuvati i omalovažiti za ovako nešto "besmisleno".

Da imam wp7 sigurno bih ovo stavio.

Srbija, zemlja gde se tudj trud i uspeh uvek omalovazavaju :(

Svaka cast!

Postoji li mogucnost da uradis tako nesto i za android?

Dali znas kako da skimem srpsku lokalizaciju na nexus s (kupljen u usa) ?

Ne znam sta mi se vise gadi oni koji po svaku cenu pljuju po cirilici ili oni koji cirilicu dizu u nebesa i proklinju one koji je ne koriste... Pismo ko pismo, ja koristim i jedno i drugo. Nek svako koristi ono sta voli, a one druge nek ostavi na miru. Negde je prakticnije koristiti jedno, a negde drugo o tome jedino treba voditi racuna, a ostalo - daj bre iskulirajte.

Драго ми је да има људи којима се ово свиђа и сматрају да је корисно. Рецимо грчки водафон је спонзорисао прављење сличне тастатуре за Грчки. Мени је било интересантно да направим нешто везано за Србију и да ставим као бесплатну апликацију јер ми се чини да смо мало клонули духом. Ако је до неке употребне вредности, можете рецимо да некоме честитате Васкрс ћириличним смс-ом.

Мислим да за андроид већ постоји ћирилична тастатура. Ово је једна за коју сам ја чуо:
http://www.androlib.com/android.application.net-nasepismo-ime-iAzw.aspx
Како се инсталира то стварно не знам... немам андроид.

Неко је спомињао цену ћириличних смс ова. По википедији испада да се смс-ови енкодују као UTF8 што значи да се првих 127 карактера на кодној страни кодирају са по једним бајтом а све остало са по два. Дакле, максимална дужина ћириличне поруке је дупло мања. Интересантан експеримент би био да заправо заменим већи део ћириличних слова са латиничним која исто изгледају. Рецимо пар С и Ц. Ако ово буде занимљиво, укључићу то у неки наредни апдејт.

Узгред ако неко има конструктиван предлог за побољшање апликације нека слободно пише. Ту и тамо проверим форуме на које сам поставио поруку.

Poslednja izmena:
Пажљивим разматрањем дизајна и потреба корисника уз генијалну имплементацију успео сам да унапредим већ савршену апликацију :)

Дакле, представљам вам Serbian Keyboard 1.3 за wp7:

Унапређења у верзији 1.3
• подршка за хоризонталну оријентацију телефона
• база СМС честитки
• снимање шаблона
• мени за конфигурацију
• могућност искључивања звука тастера

http://windowsphonegeek.com/AppHub/Application/895ade6c-a92e-e011-854c-00237de2db9e

Svaka čast za ćirilizovanje. Meni je na poslu trebalo 6 meseci, malo po malo, da prebacim sva dokumenta na ćirilicu kao i da ubedim ljude da baš nju treba da koristimo, dok nisam ja došao izgleda da je ljudima bilo sve jedno. Ništa nemam protiv latinice ali pošto je ćirilica jedino zvanično pismo mislim da bi stvari trebalo da se pojavljuju isključivo prvo na ćirilici pa tek onda opciono na latinici za one koji koriste latinicu.

Zna li neko kako da je instaliram, ne nudi mi opciju install... :S:

Браво краљеви свака част!

Citat Katan(z.dečko)
"...Иначе тренутно апликација није на маркетплејсу грешком микрософта. Имали су нека освежавања инфраструктуре Маркетплејса и неке апликације су нестале. Требало би до прекосутра да буде враћена назад. Уствари можда је баш ово изазвало грешке које имаш...

Сачекај да се апликација врати на маркетплејс па пробај поново."

:)

Cjeli android je lokalizovan na srpski, cirilica. Naravno i sms dio sa tastaturom. Ja koristim nexus s. Mislim da se app koji morate skinuti zove morelocales 2, ili tako nesto. A tebi majstore svaka cast na lokalizaciji!

Nazad
Vrh Dno