Šta je novo?

Јел пробао неко?! Модовање 9600gso-8800gts?!

Ovo je vrh. Ko kupuje kartu sada, sta reci :D

Ma ovo jeste fenomenalno, samo gde kod nas naći baš takav model karte? Mora da bude Galaxy i to verzija sa 8 memorijskih modula a ne 6. Ako neko nađe nek javi pa će valjda neko smeti da odradi ovaj malecki poduhvat :)

Problem je sto samo Galaxy ima takav model i to pitanje koliko dugo ce ga praviti jel verujem da nece dugo cisto da privuku kupce na njihov model... nesto bas i nema te karte da se kupi ni kod nas a ni u EU

Za 9600GT generalno, nema slicnog zahvata?
Nije da nisam zadovoljan kartom, cacka mi se nesto...

Poslednja izmena:
Sta cekas,
drajver kliner pro,
instaliraj drajvere starije od 172 / za sv sl /
riva,
nvstrap,
podesi da vidi karticu kao 8800gt ,
pa ako proradi - proradilo je.

Ako ne - lasercut again

Ja hteo da probam. Imam driver 171 ali koliko sam pronasao, nvstrap ne radi na g9x karticama. Ili ti mozda znas kako da proradi?

koliko znam , to pali samo kod modela Galaxy OCedition, koji ima 8 memorijskih chipova
za razliku od vecine koja ima 6 + dva prazna mesta.
Ocigledno je da se isti pcb koristi za izradu GTSa.

Na nekim forumima kazu da Palitova verzija od 768mb fizicki poseduje chipove za 1024mb, tako da je to MOZDA gts verzija od giga rama sa diferent biosom.
Iz razloga sto je palit proizveo jednu od dve jedinstvene verzije 8800GTS sa 1024mb vrama.

Za sada nema potvrde na netu da je iko uspeo da otljuca preostale SP i ROPsove.

Za 9600GT generalno, nema slicnog zahvata?
Nije da nisam zadovoljan kartom, cacka mi se nesto...

Preduslov za mod je da imas 2 neaktivna memorijska chipa, tj. da BIOS modom pretvoris 192bit karticu sa 6 aktivnih chipova (384MB) u karticu sa punih 256bita i 512MB.
Kod tebe je sve aktivno, tako da nema moda. Ostani zadovoljan :wave:

Poslednja izmena:
bilo bi lepo da neko ko se razume u g80/g92 arhitekturu,
kao na primer yoyoo ,
objasni da li je teoretski moguce iskljucivanje 2 memorijska modula, a da magistrala ostane 256bitna.

Pod uslovom naravno da nema lasercuta.

Kao sto se vidi na sledecem linku
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=199811

kod 8800gt je iskljucen jedan Texture ProcessorCluster, tako da ona ima 1/8 manje SP od 8800gts koja je ful, a magistrala je ostala ista.
Dakle, moguce je gasiti TPC nezavisno od mem kontrolera i ROPsova.

U nasem zajednickom slucaju fale 2 kom Mem modula, sa tim sto je 1 mem kontroler disejblovan ili je laser cut ispred 4. ROP unita, .

Jel zna neko da prepravlja bios u HEXu ?

Poslednja izmena:
3850 i 3870 su maltene ista kartica, s tim sto je do skoro bios na svim R6x0 i RV6x0
bio zakljucan, tako da je on tu menjao one redove koji se ticu
Overdrive limita a i voltaza jezgra i memorije.

Sam broj pajpova i ropsova je identican kod ove 2 kartice, kao i magistrala.

Ovde bi nama trebao mirakl, jer bi trebalo prvo protumaciti bios, da vidimo je li uopste
ogranicenje u biosu.

Ja jos uvek ne znam je li moguce funkcionisanje neaktivnog TPC, bez fizickog prisustva memorijskih cipova.

Ako je to moguce, opet pitanje je da li je nvidia laserski isekla pomenuti, ili je to 'slucajno zaboravila'

Ova poslednja solucija je jedina koja bi nas obradovala.

Da mi zakljucavamo temu. 9600GSO se ne moze modovati u 8800GTS, a to sto je bilo Galaxy nekih modela je cista "buva" i marketing.

naravno, ako neko otkljuca - nek javi :p

Nazad
Vrh Dno