Šta je novo?

Žarkovo i net

MegaSkot

Nenadmašan
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,125
Uskoro treba da se naselim na Žarkovu, pa me zanim koje solucije za povezivanje na net postoje s obzirom da je kablovska u stanu ali kao ne moze net, ADSL ne može, modem je koma naravno.
Ima li neko informacije o tom delu grada Bg-a ? :d
Možda Wireless ???

Buduci komsija, mala ispravka, ADSL moze! Ja ga koristim vec nekoliko meseci. Sto se tice wireless-a, na Julinom brdu je postavljen predajnik koji bi trebao da pokrije celo Zarkovo, potrazi ovde na forumu, neko je bio postavio obavestenje.

ps welcome to Zarkovo :)

Hvala...komšija.... ;)

Da ne otvaram novu temu, da sa vidi da sam radio pretragu :)

Predlog za internet, Žarkovo, lokacija do Super Vera u Trgovačkoj. Novija zgrada koja je tek završena, u zgradi ima Telekom i SBB. Potreban je samo internet, nisu potrebne neke giga mega brzine za sada, samo da je stabilan i neograničen.
Uzeli bi SBB ali ne nude takvu opciju, mora i kablovska (koja još uvek nije potrebna).
Telekom adsl, ne znam da li mora fiksni uz adsl, ako je tako onda on otpada, ili po ovome nije potreban fiksni:
http://open.telekom.rs/internet/Content.aspx?temp=0&sid=1917&id=1971
Ili je to ovo, box 2, gde je ta cena sa fiksnim:
http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=0&sid=1005

Ako je prva varijanta sa linka, onda bez ugovorne obaveze iznosi 2000din mesečno, to je najpovoljnije što sam video. Druga varijanta otpada jer box mora na ugovor od 12 ili 24 meseca (nemaju cene bez ugovorne obaveze).

Da li postoji neka bolja opcija? Wifi, nešto treče ili četvrto za te pare? Naravno, bez ugovorne obaveze, ugovorna obaveza može da se sklopi posle 2-3 meseca kada se uvere da sve to radi kako treba.

Uz ADSL mora fiksni uz SBB mora catv, tako da šta god da izabereš mora ono drugo. U Boxu je fiksni gratis ali odmah ide ugovorna obaveza od bar godinu dana. Ne znam da li kod SBB-a može nešto bez ugovorne obaveze, pretpostavljam da može ali da uvođenje/mesečno održavanje košta toliko da u startu odustaješ. Ja bih ipak išao na neku SBB varijantu tu.

P.S. Jel to zgrada gde je Intesa sad? Kakvi su stanovi, izgleda lepo, zapala je i meni za oko...

Da, mora fix uz adsl. Može ugovor na 12 meseci aii se plaća uvođenje fix linije 6000din (12 meseci koristiš adsl, ostaje još 12 mesi pretpalte za fix od 650din), ili ugovor na 24 meseca gde je uvođenje fix linije 1din. Bez ugovora ide uvođenje fix linije 6000din + 2000din mesečno za adsl + fix pretplata 650din. Najbolja opcija box 2, 24 meseca 2000din. Ali ugovor na 24 meseca, aaaa. Jedino što bih uzeo box 2 trenutno i telekom, ako bi kasnije vezao mobilni uz box, onda se isplati uz box 4. Trenutno mo mogu box 4 da uzmem još nekoliko meseci zbog ugovorne ubaveze.

Što se tiče SBB, imaju dve akcije. Prva akcija, četiri meseca po 1din uz ugovor od 24 meseca. Kažem operateru da ne mogu da sklopim ugovor dok ne testiram kako radi u zgradi. To je onda druga akcija, 2 meseca proba gratis uz ugovornu obavezu 24 meseca. Čekajte, da probam bez ugovora, ne može. Pa ***. Sa drugom akcijom gubi se prva akcija 4 meseca za 1din (u drugoj akciji dobija se 2 meseca gratis, u prvoj akciji 4 meseca po 1din, naravno bolja je prva akcija). Ili 2 meseca probe sa ugovornom obavezom 24 meseca, ako nisam zadovoljan vratim opremu. Ili 4 meseca za 1din uz ugovornu obavezu 24 meseca. Ne postoji opcija samo da probam, platim 1 -2 meseca, ako mi se svidi da uzmem prvu akciju 4 meseca za 1din. Plus što nemaju samo internet, treba da plaćam i kablovsku, što je 2700din plaćati samo zbog neta i vezati se ugovornom obavezom.

ps. jeste, javi se na PP slobodno i pitaj šta te zanima.

pss. ima li još neka opcija za internet u ovom kraju?

Poslednja izmena:
Odakle toj zgradi SBB kad je Žarkovo IKOM-ova teritorija? Možda planiraju širenje mreže po celom Žarkovu?

Стварно, одакле СББ у Жаркову, нисам чуо да су уопште било шта радили овде? Можда су само за Трговачку нешто намонтирали.

Узми Бох 2, какав год да је Телеком, бољи су од распалог ИКОМ-а. Када сам уводио нет, хтео сам ИКОМ, пошто већ имам њихову кабловску, али кабл на бандери није имао добар контакт. Када сам тражио да ми то среде, мајстор је рекао, цитирам: "Само ви поднесите захтев, ми ћемо то средити када будемо стигли".
Ако уведеш фиксни, имаш 150 минута бесплатно према другим фискним бројевима у Србији. Телеком АДСЛ је ултра стабилан, за 9 месеци ниједан прекид, никакав проблем. Једино ако нећеш уговор на 24 месеци, погледај шта нуди пошта и остали АДСЛ провајдери, многи дају на 12 месеци, пошта је чак раније давала без уговорне обавезе, не знам да ли још увек дају, али мислим да је најисплативији Бох 2, поготово ако касније улетиш у неку од ових акција 20 мбит и 50 мбит по цени 10 мбит, коју понуде постојећим корисницима након неког времена.

SBB je došao i sam postavio opremu na početku, bez naknade.
Telekom je tražio da mu se plati da postavi opremu (rekli da pale, mislim gluposti, ti ćeš da naplaćuješ uslugu a izvođač radova da ti plati da postaviš opremu, jeste baš). Kada se otvorila Intesa, telekom je odmah došao i postavio besplatno opremu.
Treba da se otvori još i Kom. bank.

Suma sumarum, vi meni savetujete telekom ili sbb. Da se ne zezam sa drugim opcijama? Ikom nema, sa njim imam pozitivna iskustva sa Nbgd, mada nema šta da traže pored sbb. I sa sbb i telekomom po pitanju interneta imam pozitivna iskustva, gde je bio problem brzo su rešavali.
Nervira me što ne mogu samo internet da uzmem, bez ugovorne obaveze i raznih glupih penala. Fiksni mi ne treba u životu.

Niste mi mnogo olakšali. Za sada mi deluje da na telekomu imam više povoljnosti i opcija za kasnije (samo im je mala brzina spram sbb, 10/1), a na sbb dobijam brži net.

Poslednja izmena:
Da li se nešto menjalo na Žarkovu u pitanju ponude provajdera? Zgrada do Super Vera. Imam MTS i SBB u zgradi. Interesuje me televizija i internet, fiskni apsolutno ne.

Koristio sam sbb gold paket 50/3, vratio sam opremu kako nisu odobrili popust za stare korisnike kada mi je istekla ugovorna obaveza, nudili su svašta telefonom što me nije zanimalo (ponudili su prvih 6 meseci umanjenje na pretplatu tek kada sam doneo opremu u poslovnicu, ali ako odobri super vizor pošto isplaniraju budžet, to što su ponudili je skuplje 300-400din mesečno od ponude za nove korisnike, opet stari korisnici zakinuti, ćao). Odnos prema starim korisnicima je razlog raskida, ako ne budem imao opciju probaću ponovo kod njih kao nov korisnik, tako bih valjda dobio 6 meseci popusta kao nov korisnik.

MTS ima optiku u zgradi ali ne puštaju više od 20Mbps, u sistemu ne mogu da aktiviraju veću brzinu jer nisam u dvorištu MTS, nema ništa od 50Mbps. I tih 20 nije 20 kada se pusti IPTV, to pada na 15Mbps.

Svaki predlog je dobro došao :)

Niko ništa? Ostaje kao jedini izbor SBB.

Nazad
Vrh Dno