Šta je novo?

šta kada se pojavi ovo: Display driver stopped responding and has recovered???

voxxx70

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2013
Poena
154
Da li moze neko da mi da sugestije šta raditi kada se pojavi ova greška?

Display driver stopped responding and has recovered

Na trenutak slika bude bela i vrati se. Pokušavao sam na google da nadjem rešenje. Probao sam par stvari ali ostaje isto (menjao driajvere, u regedit isao pa upisivao novi string itd.)

Imam Gainward 460GTX GS karticu, napajanje Chieftec 650W, ploča P5Q, procesor E5430, 2x2Gb DDR2 Hyper X Kingston 1066Mhz.

Kada ti se to tacno desava? Ne bih odmah dizao uzbunu, ali ja sam imao takav problem sa dve kartice, naime na obe je otisla naponska, i manifestovalo se tako sto u prelasku na low power mod (primer iz igrice na desktop) dolazilo je do pucanja drajvera i takve poruke..

Dešava mi se kada sam u nekoj igri, mada i ovako se desi ponekad dok sam na netu. Da li se ovo popravlja ili ne?

Meni su obe karte bile u garanciji pa sam ih reklamirao. Sacekaj jos neka iskustva, ne mogu da ti garantujem da je u pitanju naponska jedinica, mozda je ipak nesto drugo u pitanju.
Kako se ona ponasa iz safe moda?

Nisam je probao u safe modu. Ovo se dešavalo vrlo retko i pre, ali ne u igricama. Sad je počelo baš učestalo u toku igranja. Nadam se da će još neko podeliti sa nama svoja iskustva.

Bas tako je pocelo i kod mene, prvo retko a posle sve cesce. Recimo igram neku igru i samo prebacim na desktop ili otvorim browser, slika se na trenutak zamrzne i dobijem poruku "Display driver stopped responding and has recovered''. Isto sam pokusavao sa novim drajverima, reinstalacijom sistema, cak sam je bacao i na neke stress test programe koje je prolazila, i temperature su joj skorz bile ok. Prva karta sa tim problemom kod mene GTX 460 Cyclone (osakacena 192-bit) a potom MSI 6870 Twin Frozr 2 (256-bit). Identicni problemi na obe.

Ima li uopšte leka ovome? Može li se ovo porpaviti hardverski ili softverski, bilo koji nacin?

Softverski ne, uzimajuci u obzir da ti je win ok, kao i drajveri. Sa hardverske strane jedino zamena naponske... Koja je cena toga ne znam, ako je uopste problem do toga.

To imam i ja od nedavno jer sam počeo da igram Metro 2034 Redux, dok izađem iz igre dobijem tu poruku. Mislim da Win po automatizmu obara neke pozadinske programe kako bi zadovoljio visoka podešavanja Metroa. Ja još uvek guram 6850.

Moje misljenje je da u toku igranja karta normalno povlaci vise struje i kad izadjes iz igre vracas je na neki def. i tu se u stvari javlja problem, u tom padu napona ili sta vec...

Edit: Ne bi bilo lose da se ako je moguce proveri i napajanje, moguce da i ono pravi problem.

Poslednja izmena:
Meni se slicno desilo sa nekom radeon hd 5970, radilo je tako par meseci i onda je skroz prestala da radi nije se ni ukljucivala vise sem ventilatora. Nisam ispitivao dalje posto je to sve jedno bilo prelazno resenje, kupio sam nov komp a tu prodao kao pokvarenu.

Ako nije do hardvera (a može biti), česta promena drajvera i "čišćenje" windows-a može da dovede do grešaka u systemskim fajlovima. Jedino nova instalacija windows-a tu pomaže. Viđao sam to više puta.

Ako nije do hardvera (a može biti), česta promena drajvera i "čišćenje" windows-a može da dovede do grešaka u systemskim fajlovima. Jedino nova instalacija windows-a tu pomaže. Viđao sam to više puta.

+1

Pogotovo ako su korisceni AMD, brisani pa stavljani nVidia drajveri ili obratno. Ali pretpostavljam da je @voxxx70 taj deo resio podizanjem novog win.
Mada ja i dalje sumnjam tu na naponsku.

Nema @voxxx70 da se javi, da vidimo sta je uradio. Nije lose u takvoj situaciji isproveravati i napajanje. Jer kontam, ako sistem ne pravi problem, nesto na relaciji GPU\PSU mora da zeza.

Apsolutno ne mora da znači da je hardverski problem. Ja sam imao istu situaciju i sa GTX550Ti i sa R9 280X. U jednom slučaju je bilo klanje sa jednim od softvera, u drugom je rešeno sa prelaskom na drugi windows. U oba slučaja je problem nestao.

ovo je ona ista stvar,isto kao VPU Recover kod ATi-ja. nekad davno sam to sredio tako sto sam usao u ATI Catalyst i iskljucio Catalyst Al,stavio ga na disable.

Nazad
Vrh Dno