Šta je novo?

Štos sa jeftinijim konfiguracijama u oglasima?

agasoft

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2017
Poena
80
Gledam po oglasima, naročito na KP, neke po meni jeftine konfiguracije za koje piše da se sklapaju.
Npr: za manje od 300 evra, Intel I7 8. generacije, 16 GB DDR4 rama, 512 gb SSD, neka grafika od 4 GB... TU mora da uđe i kućište, napajanje od valjda 600...
Ovo sve da se kupuje ručno i sklopi kod nas, ne može mislim za te novce, pa koja je fora sa ovim? Doneto iz nekih zemalja gde je malo jeftinije? Otpad kompanija jer su kupile nove komponente? Ili nešto treće? Koliko je sigurno kupovati ovako nešto? Ja za sebe iz nekog straha od kvarova za neki ozbiljan rad ne bih nikada, jer uvek idem na kupovinu preko neke prodavnice, ali me pitaju neka deca za neki lakši gejming pa čisto da znam ako znate o čemu se tu radi.

Rashod brend mašina iz inostranstva. Nešto sa otpada, nešto ispod žita, nešto otkupljeno... Mahom je kombo kupuješ na kilo, pa sklapaš šta radi - šta ne radi. Ima i na gotovs sve ispravno, ko hoće i tu varijantu. Neretko su bez diska (pa se on dodaje posle, jer sekjuriti) i ubaci se neka RX570 sa 6/8 pina (zbog napajanja da izvuče) i prodaje se kao "gejming".

Mana su popravke kad crkne ploča ili napajanje - većinom nije standard i ne može se tek tako otići u prodavnicu i uzeti drugo, već mora isto.

Tako da za pravi gejming, sklapati sam. Ko nema novca ili ima manje i klincima treba nešto za gejming, ok solucija, pa kad crkne - crklo je. Nema garancije koliko će da gura, kao i sa svim drugim stvarima.

Sa druge strane, ova konfa koju si ti opisao za ispod 300e sa tim komponentama... nisam viđao sa te novce. Obično traže 400+.

+1 za ovo iznad napisano

Ja sam desetak uzeo za vreme korone,sto sebi sto prijateljima ,kada klincu nisu isli u skolu,ali one jeftinije varijante i5/2500/2400,8gb Rama i manji disk 50-80e,i evo sve savršeno rade kao prvog dana .Tu je po meni problem grafika ,kojoj nije tu mesto,sto zbog napajanja sto zbog manjeg kucista.Ali moze to lepo da radi ,mada kolko vidim cene su dosta pale i u radnjama pa se za 300 evra moze napraviti lepa Masina,a grafiku uzeti nakdnadno

Burazerov klinac uzeo tu neku konfiguraciju baz grafike pre neki dan. Ryzen 7 3700x, 16 giga rama, MSi Tomahavk max, hard od 2 tera, kućište i napajanje. Dakle bez grafike i nekog SSD-a. Dao 400 evića. Ubacio mu brat neki SSD i rx580 8 giga. i mali prezadovoljan. Sad, da li je preplatio vrag će ga znati.

edit. E da i neka noctua sa 2 ventilatora što hladi procesor. Budža velika.

Nije to taj kombo što je agasoft pitao (on je pitao za brend računare). To što je on uzeo je nešto drugo, sklapano po potrebi sa komponentama koje mogu da se kupe gde hoćeš i što je generalno preporučljivije nego brend.

Inače, preplatio je to što je kupio. Novo može za te pare, sa 5600/5700x procesorom (za tih 400e bez grafike i ssd-a, ali može i sa ssd-om ako se malo pročačka). Noctua je plus, pa ona isto malo nabije cenu. Al' nebitno sada...

Pa ne, ne verujem ja ni da je ovo brend, to ne piše nigde. Verovatno isto sklapano, ali mi opet delovalo jeftino.

Npr: GAMING PC I7 7500 RX 570 16GB DDR4 512GB SSD Jasno je da je ovde I5, ali tako se oglas zove

To nije 8-a generacija i7-ice o kojoj si pisao na početku teme.

Nije ista priča i tih 274e ti je u većini slučajeva placeholder cena i moraš kontaktirati čoveka da bi dobio onu pravu.

Svejedno evo je ovde i osma generacija za oko 300. GAMING PC I5 8400 RX 580 16GB DDR4 512GB.
Ne znam kolika cena može da bude, ali ne može onde da piše jedno, a da npr. sad kaže da je 600 evra. :)

Nije to taj kombo što je agasoft pitao (on je pitao za brend računare). To što je on uzeo je nešto drugo, sklapano po potrebi sa komponentama koje mogu da se kupe gde hoćeš i što je generalno preporučljivije nego brend.

Inače, preplatio je to što je kupio. Novo može za te pare, sa 5600/5700x procesorom (za tih 400e bez grafike i ssd-a, ali može i sa ssd-om ako se malo pročačka). Noctua je plus, pa ona isto malo nabije cenu. Al' nebitno sada...
Aj ovo je novije pa i nije jada al kad vidim sa i7 2600 stavljaju u konfu od 340 evra onda mi nije dobro.

Svejedno evo je ovde i osma generacija za oko 300. GAMING PC I5 8400 RX 580 16GB DDR4 512GB.
Ne znam kolika cena može da bude, ali ne može onde da piše jedno, a da npr. sad kaže da je 600 evra. :)
Opet nije ispod 300e i nije i7-ica. Nebitno, nemam šta dalje da dodam.

Vrtim se po oglasima stalno i neretko nije sve kao što na tarabi piše. Ovde ne znam kako i šta ide konkretno za taj oglas jer oni koji se bavi ovim kombinacijama sklapanja znaju da ostave sebi opcije u slučaju da nešto ne može da se dobavi. Ono novo i garancija u oglasu neću ni da komentarišem za procesore/grafike stare 5-6 godina koji su eol odavno (min. 3-4 godine).

Svakako je moguće sklopiti adekvatnu konfu (ko juri po oglasima) za tu neku približnu cenu, ali ne sve novo i sa određenim kompromisima (majner karta, krš kućište, itd).

Sve jasno. Ja i ne očekujem od takvih garanciju ni tri dana. Čime će da mi garantuje, dobrom voljom valjda. Zato mi sve to i jeste sumnjivo.

Sve jasno. Ja i ne očekujem od takvih garanciju ni tri dana. Čime će da mi garantuje, dobrom voljom valjda. Zato mi sve to i jeste sumnjivo.
Ako dodas jos malo /370 evra/,na pr Intel i3 12100f, MSI ploča b660-a pro, 2x8gb ram Kingston, grafika Rx 5700 xt, 2x ssd 500gb, kućište NZXT h510 i napajanje Thermaltake modularno 550w.

Pa jedno su polovne brand mašine, a drugo ove sklapane od novih komponenti, gde je matična uvek najjeftinija moguća.

Džabe cena ako nije nov član (jer liči na scam). Samo vodi računa kada su takve kombinacije da napišu jednu i onda unutar oglasa tipa +150e za RX5700XT i slične fore.

Kad vidiš, pošalji i meni link oglasa, ja je možda i pazarim (ne za mene, ali opet).

Ok je lik,
Džabe cena ako nije nov član (jer liči na scam). Samo vodi računa kada su takve kombinacije da napišu jednu i onda unutar oglasa tipa +150e za RX5700XT i slične fore.

Kad vidiš, pošalji i meni link oglasa, ja je možda i pazarim (ne za mene, ali opet).
Ok je lik hitno mu za novac ,pa daje malo jeftinije,poslao sam ti link.

Ako uzimate brand name mašinu, gledajte da bude sa standardnim napajanjem. I standardnom ATX pločom. Ja imam u igraonici Dell Vostro 260 i Dell Optiplex 790 (i5 2400). Samo dodao na njih GTX 1050 Ti grafike. Koje ne traže dodatnoo napajanje. A i da traže, može da legne svako standardno atx napajanje.

Na jednoj viber grupi, lik prodaje neke Fujitsu (isto standardno napajanje) - i5 6500, 32GB, M2 512GB... 150eu. Ima preko 10 komada.

Da se korigujem, u ovom Fujitsu nije standardno napajanje. Pomešao sam sa drugim modelom. Ali svi koji hoće u grupu nek mi pošlaju svoj broj za viber, dodaću Vas u grupu. Ima dosta robe koja se vrti, naročito računara iz uvoza. Neki imaju i po 50 komada istih na stanju.

Inače, ja u igraonici imam 6 brand name mašina - i5 2400, 8gb ddr3, ssd 240gb/hd500gb, grafike 1050ti ili rx 560.
4 kompa su mi isti setup kao gore samo i5-4590t procesori.

I dovoljne su za sledeće naslove koji mi se i igraju u igraonici: Fortnite, GTA5, CS Go, LoL, World Of Tanks, DotA2, Stumble Guys, Fall Guys, Rocket League... Za PUBG nius baš, ni za neki Call Of Duty.

Poslednja izmena:
Acer Veriton M4620G je takodje dobar izbor.

12058912199412_small11.jpeg

2994898918_w640_h640_acer-m4620g-.jpg

TO je realna cena dobre su to konfigracije nego si se ti istripovao da to treba nesto mnogo skuplje da bude. Uopste nece to nista crci za 2 dana sve je to u ok stanje stajalo u kancelarijama koje se usisavaju svakodnevno plus u gornjem delu evrpo ima mnogo manje prsine. U vreme kada je rx 580 4g 50 8g 70e uz takvu kofiguraciju moze covek da se naigra sit u 1080p. TO sto kupis u radnji ti negarantuje da nece crci samo ces dobiti novo ali to sa oglasa ne treba tretirati da je sve pred crkavanje. Cene za konfrigracije su realne samo ti se cini da su prejaftine zato sto na KP 70% oglasa polovnih komponeneti su cene najblaze receno retardirane i isto tako trgovci tih polovnih komponenti su polu svet. Imam 200 ocena od kojih su 170 kupovina polovnih grafickih mahom zbog mog hobija i koleckcije a ima tu i ploca procesora tako da sam vrlo upoznat.
I da neko rece najeftnije ploce se ugradju u brand. Brand kao sto je Dell, Lenovo Acer itd nije isto sto i nas neki MSG ili kako se zvali ti ljudi prodaju na desetine hiljada i znaju kakvu maticnu stavljaju unutra ne treba njima da im vraca hiljade racunara tako su te maticne skroz ok.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno