Šta je novo?

Mobilni telefon Šta uzeti posle Samsung Galaxy A52s

Koji mobilni telefon kupiti

zezam krizu

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X + LC Power CC-120
Matična ploča
Asus PRIME X370-PRO
RAM
2x 8GB G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-8GVKB
GPU
Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB WINDFORCE OC 6G
Storage
SSD: ADATA SX8200PNP 512GB HDD: 5x razni (4TB, 2x2TB, 2x1TB)
PSU
Seasonic Focus GX-1000 W 80+
Kućište
Antec Sonata III
Monitor
LG 32UD59-B
Miš & tastatura
Redragon K557 + Logitech B120
Laptop
HP Elitebook 820 G3
Mobilni telefon
Xiaomi Pocophone F1 w/ Pixel Experience ROM 12.1
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198082854441
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pošto bratov A52s 8/256GB izgleda otkazuje, šta mi predlažete da mu kupim kao sledeći telefon? Isključivo Samsung u opciji, pošto mu samo to odgovara.

Nije nešto zahtevan korisnik, ali tu i tamo napravi video zapis/fotografiju iznajmljene opreme i njene postavke na terenu pa objavi na društvenim mrežama, kao i da zabeleži usluge na venčanjima.

A55 8/256GB završava posao? Gledao bih da mu uzmem sa garancijom iz naših prodavnica, dakle ili kupujem prodajem kupljen kod operatera ili baš da uzmem nov u radnji sa minimum 50.000 RSD, a vidim da sada ima i S24 FE na kupujem prodajem kupljenim kod operatera, sa par nekih kompromisa sa nekim funkcijama (nema 3.5mm, microSD slot, slabija baterija) i značajno jačim procesorom, pa da se doda nešto novca (kreće od 470€).

Ako hoćeš da prođeš što jeftinije idi na jeftiniji model A55 (8/128) i izmu sd karticu koje su sad baš jeftine, ako mu je bitna količina memorije.
S24FE jeste u svemu bolji (osim baterije), a koliko te razlike njemu znače i da li će ih osjetiti sam odluči. Imam A55 i meni apsolutno završava posao, itekako. Imaj u obziru da je S24FE možda i duplo skuplji.

Poslednja izmena:
"isključivo Samsung u opciji"

Zato sam i napisao da su pomenuti telefoni dobre alternative precenjenom Samsungu, osim ako opet ne planira da za te pare dobije slabiji uređaj od konkurencije, a već mu je riknuo jedan Samsung.

to sto mu je riknuo vec jedan samsung, nije nikakvo pravilo, traju oni dosta dugo i bas u retkim situacijama riknu.

ja koristim i dalje a52 i sve radi ok, supruga je uzela a55 8/256 i prezadovoljna je. takodje se dvoumila izmedju njega i s24fe, ali je skuplji iako ne nudi toliko bolji hardver.

moja majka i dalje koristi s8 koji radi bez greske, eno imam jedan s2 koji radi i dalje, koristim ga da pustim deci uspavanku :D

tako da iz mog iskustva samsung ima telefone koji bas dugo traju a ako neki i crkne to je bas retkost. koristio sam i ja motorolu, huawei,.. ali nemaju ni priblizno zaokruzen softwer kao samsung.

Ako se ne varam, moj brat je sa svakim Samsungom koji je posedovao od S7 imao problem, i to svaki sa USB portom, S7, A71, A52s, svi menjani u garantnom roku, neki zbog otkazivanja, neki zbog vlažnosti. Ali dobro, ovo možda mogu da pripišem i načinu kako koristi/čuva telefon.

Ni A55 nema izlaz 3,5mm.
Svakako kompromis na koji bi bio spreman, imam neke slušalice na blutut, pa može da sluša na iste.

Ako hoćeš da prođeš što jeftinije idi na jeftiniji model A55 (8/128) i izmu sd karticu koje su sad baš jeftine, ako mu je bitna količina memorije.
Svakako bi mu uzeo 256GB u startu, ume on da popuni. Koristi i microSD karticu, kupio sam mu ove godine 256GB, samo da mu uzmem neki eksterni hard disk gde može da arhivira stvari sa telefona.

Koristim A52s od decembra 2021-e, nikakvih problema nema sem što baterija ne drži kao prvog dana, malo je oslabila. Voleo bih da na A56 dodaju telefoto kameru pa da imam valjan razlog za kupovinu... :)

Popravljen A52s, 3.000 dinara kod lokalnog servisera. Iskreno, očekivao sam da će biti veći trošak popravke.

Da li se zna šta je bio uzrok kvara. Ja bih rekao da je otišo flet, jer je na pritisak gubio kontakt, dešava se to samsunzima.
Ako se uzima S24 fe obavezno 256gb. Više memorije i u njemu je brži čitač iste nego u 125gb.

Vrh Dno