Šta je novo?

Šta se sve može platiti preko mobilnog?

To sam čuo prošle godine u Budvi na 'Infofestu', u okviru jednog rada kojeg su prezentovali 'Telekomovci'. E sad, dal' je bilo reči da se to razvija, ili da već funkcioniše, ne bih se mogao setiti.
Znam da je tema bila plaćanje putem SMS-a i da je pomenut 'Infostan'.
Pošto ne živim u BGD-u, nisam obratio pažnju na detalje.
Ako bih našao zbornik radova sa 'Infofesta' od prošle godine, znao bih vam reći nešto više...

to je mozda u planu do 2050. :d
btw. bolje da ukinu infostan, ionako samo pare uzimaju a nista ne rade

Poslednja izmena:
Zar Fresh pretplata omogućava plaćanje usluga sa PDV-om i da se to odbija od pretplate/minimalne potrošnje?

Ako si na paketu 1000 i za ceo mesec samo platiš, recimo, parking 100din sa PDV-om, da li ti stigne račun 1180 dinara ili 1280 dinara? Mislim da će pre biti ovo drugo...

Ovo i mene interesuje vec duze vreme, ali kako sam jos godinu dana vezan ugovorom uopste nemam volje da zovnem 789 i proverim... :)

Ovo i mene interesuje vec duze vreme, ali kako sam jos godinu dana vezan ugovorom uopste nemam volje da zovnem 789 i proverim... :)

sasvim logicno da je druga varijanta...
kada bi placao nesto sms-om, a oni to uracunavali u pretplatu, ispalo bi da ti umanjujes pretplatu za iznos kojim si ti nesto drugo platio. :trust:

Evo poslao sam im mail sa pitanjem oko toga, kad odgovore javljam vam...

I ja se plasim da je u pitanju druga varijanta, ali pitanje je sta onda ulazi u tu pretplatu pored nacionalnih razgovora i SMSa, roaming, GPRS? Uplata kredita na pripaid broj? (ipak je ovo usluga u okviru njihove firme, ako me shvatate, nije da te pare idu npr. Parking servisu)

I ja se plasim da je u pitanju druga varijanta, ali pitanje je sta onda ulazi u tu pretplatu pored nacionalnih razgovora i SMSa, roaming, GPRS?

U pretplatu kod Prenesi paketa standardno ulaze određeni broj minuta za nacionalne razgovori i određeni broj SMS poruka i ništa drugo!
GPRS, roaming, međunarodni razgovori, međunarodni SMS, komercijalni SMS, plaćanje raznih usluga, uplata kredita na prepaid... i sve ostale posebne usluge se posebno i zadužuju!

Telenor Fleksi je u kategoriji posebnih paketa, pa su u pretplatu uključeni još i međunarodni pozivi i internet saobraćaj (i ništa više od toga!)
FLEKSI tarifni paket pruža Vam najveću fleksibilnost. Ne samo da birate svoju minimalnu mesečnu potrošnju, već je možete iskoristiti na razgovore sa svim korisnicima domaćih i međunarodnih mreža, slanje SMS poruka, ili Internet saobraćaj.

Poslednja izmena:
jel to 100% tacno da mogu da placam parking ?

Stigao mi je odgovor od Infostana:

Postovani,
Na zalost odgovor na vase pitanje je NE za sada preko mobilnog mozete videti samo da li ste platili ili ne.
S postovanjem,
za JKP "Infostan"
R Suboticki

Znaci Infostan ne moze da se placa preko mobilnog...

@Catch 22
Cekam sad odgovor od Telekoma za njihov Fresh paket (fresh je kao fleksi kod Telenora), pa cu da javim i za to...

Stigao i odgovor od mts-a za fresh paket:

POSTOVANI KORISNICE,

placanje parkinga, kao i uplata kredita nekome na pripaidu spada pod Vas sms i obracunava se
nezavisno od pretplate.

mt:s

Jasan mi je ovaj deo "obracunava se nezavisno od pretplate." ali ne znam sta predstavlja "spada pod Vas sms"? Da li se te usluge placanje preko SMSa nazivaju Vas sms, ili to oni meni persiraju pa kulturno pisu "Vas" velikim slovom... Zvuci mi skroz kontradiktorno, jer to "spada pod moj sms, ali ga placam odvojeno od pretplate" :S

VAS - Value Added Service

da li postoji mogucnost prebacivanja kredita sa jednog na drugi prepaid broj, verovatno uz neku proviziju i cenu sms-a ako takav nacin postoji?

prilichno sam siguran da mozesh...samo shto sam ja jako dugo postpaid pa nisam koristio takvu opciju nikad...uglavnom mora da moze

^^^sto je najgore ja mislim da ne moze, znam da je nekad moglo na 063, ali mislim da na 064 ne moze a da zovem 789 ne pada mi na pamet, nisam vise mlad :D
i ja sam postpaid odavno ali od skoro koristim jos jedan telefon sa prepaidom na koji mi redovno stize kredit pa me interesuje da li nekoga od svojih koji su na prepaid mogu da obradujem...

hvala :wave:
ako nista drugo pomogli smo jos nekome ko se isto pitao...

Nazad
Vrh Dno