Šta je novo?

Šta se dogodilo sa HDDovima?

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Ako nije problem neko da pogleda ove shotove i objasni mi o čemu je reč.
Imam dva HDDa, oba Maxtor, 120 mi je sporiji od 80tice.

Hvala.

=======
Dodatak
=======
Ovako, čudno mi je da je jedan S-ATA hard sporiji od P-ATA harda. Iz tog razloga sam okačio dve slike.
Vidi se da je S-ATA HDD sporiji od mog USB flash drajva. Pa me interesuje šta bi to moglo biti.

Hvala svima na odogovorima.

Prilozi

• HDTune_Benchmark_Maxtor_6Y120M0.png
    HDTune_Benchmark_Maxtor_6Y120M0.png
    47.4 KB · Pregleda: 65
  • HDTune_Benchmark_Maxtor_6L080L0.png
    HDTune_Benchmark_Maxtor_6L080L0.png
    49.2 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena od urednika:
PIO mod.

problem je do burst brzine (komunikacije izmedju systema i HDD buffera) e sad razlozi mogu biti razni.. OS, drajveri, kabal, HDD elektronika, neko neslaganje, itd..
ja bi krenuo od chipset drajvera ...... a mogao b i da skines hirens boot CD i istestiras u njemu tako bi skinuo sumnju sa OS-a i drajvera

... HDD elektronika,...
Mislim da sam pisao negde u nekoj temi vec o ovom (verovatno) "unishtenom" hardu. Sumnjam na citirano (znaci na HDD elektroniku) iz razloga kada sam kupio komp, imao sam plocu MSI K7N2 Delta, Nvidia Geforce 5600 xt, barton 2500-600 (ne secam se). Imao sam mnogo problema. I jednog dana rikne mi ploca! A pogodi zbog cega??? Zbog Kinez napajanja :wall: , pa je moguce da je otisao i hard. Inace , on se vodio kao neispravan, ali skroz neispravan. Stojao je malo vise od godinu u fioci, i :-devil-: me naterao da ga probam i VIOLA! Prepoznao ga je i nasao sve podatke na njemu.
Znaci garant je to u pitanju, al hteo sam da probam da to ispravim.

Nazad
Vrh Dno