Šta je novo?

Šta se desilo sa mojim tft-om?

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
U pitanju je Samsung Syncmaster 912N. Kada sam došao kući posle nekoliko dana i upalio komp, na ekranu se pojavilo: "Not optimal mode. Try optimal mode 1024x768 60Hz". Posle toga je ostao crn. Podesio sam traženu rezoluciju i frekvenciju na drugom monitoru i pokušao da ga upalim,ali dobio sam istu poruku. Kabl je provereno ispravan.
Zna li neko šta mu se desilo i da li se može srediti?

Samsung 913N ista prica isti problem. Zakacio sam neki 14"CRT namestio rezoluciju manju od native i vratio samsunga. Sada radi, ali se desava da opet izbaci not optimum mode...... dakle problem je jos tu.

Da li radis redovno windows update?

Poslednja izmena:
Jesi li probao safemode?

Nemoguće. Monitor ne prikazuje ni bios screen,baš ništa osim te poruke od trenutka kada mašina startuje.

A kako je provereno da je kabl 100% ispravan?

Možda je isproban na drugom monitoru? :D

čest problem kod samsunga iz te serije kao i kod nekih prethodnih modela 710,712...
u pitanju digital board tj. čip novatek NT68F63LG. otprilike pre godinu dana sam pokušao da ga nađem al neuspešno tako da sam i odustao od tog monitora jer je u pitanju 710v. možda u nekom servisu ako ima neki u rashodu pa da se nešto skrpi drugačije sumnjam da se isplati.

čest problem kod samsunga iz te serije kao i kod nekih prethodnih modela 710,712...
u pitanju digital board tj. čip novatek NT68F63LG. otprilike pre godinu dana sam pokušao da ga nađem al neuspešno tako da sam i odustao od tog monitora jer je u pitanju 710v. možda u nekom servisu ako ima neki u rashodu pa da se nešto skrpi drugačije sumnjam da se isplati.

Misliš li da mora da se menja ili može da se reprogramira i znaš li neki servis koji se bavi time? Može i na pvt.

Misliš li da mora da se menja ili može da se reprogramira i znaš li neki servis koji se bavi time? Može i na pvt.

mora da se menja. za servise neznam šta da ti kažem ja sam tad jurio al nisam ništa uspeo da nađem. jedino da vidiš u svojoj okolini sa nekim tv servisom ili ako postoji neki baš specijalizovan servis za monitore pa da ih pitaš.

Nazad
Vrh Dno