Šta je novo?

Šta sam propustio (a ne bi trebalo)

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Već jedmo pet godina nisam igrao AAA naslove, pošto zanimaju me pretežno team arene i MMO, kao i razne zaniljve indie igre; u principu sve to ne zahteva jak računar. Ipak, budući da sam ionako kupovao novi komp, a cene izvrsnih grafičkih su bile zaista pristupačne, nema razloga da se bar ne isprobaju zahtevne igre koje su izlazile tokom godina.

Dakle preporučite mi šta je izašlo zadnjih godina i ne bi nikako trebalo propustiti zbog originalnosti, zanimljivosti i kvalitetnog gejmpleja. Uz svaki predlog nevedite i zašto preporučujete tu igru.

Evo šta sam ja već odabrao:

1. Dragon Age: Origins. Valjda je jasno zašto.
2. Mass Effect. Zato što dobar RPG ne bi trebalo obići.
3. Street Fighter 4. Čisto iz sentimentalnosti.
4. Trine. Treba nam više ovakvih igara.
5. Bioshock. Novo i originalno u prežvakanom žanru.
6. Prince of Persia 4. Zato što sam fan svih prethodnih PoP igara.

Razmišljam o još par igara, treba mi vaše mišljenje:

1. Dawn of War 2. Nisam ljubitelj RTS-a, jedini koji sam zaista igrao je WC3, ali kažu da ovo treba probati.
2. Operation Boiling point.
3. Lost Planet: Extreme Condition
4. Resident Evil 5. Voleo sam 1 i 2, potom 3 i 4 nisam ni imao želju da igram.
5. Day of Defeat Source. Ili ima neki bolji FPS multiplejer danas?
6. Splinter Cell Conviction. Neka druga šunjalica?
7. Neki co-op. Left for Dead 2?

Predložite slobodno i svoje favorite.

Poslednja izmena:
RE5 ako nisi voleo 4 nemoj ni da pocinjes. Obavezno Dead Space, Gears of War, Batman AA, The Witcher EE, STALKER -i, Hitman Bloodmoney, FEAR2, to mi je palo na pamet, ako se setim jos neceg napisacu. Mnogo je kume 5 godina :p

Sta ti je to Operation Boiling point? Ako je to ovo Boiling point - Road to hell mislim da imas mnogo boljih igara da probas pre njega.

E da, i Braid.

Poslednja izmena:
Witcher, obavezno
Fallout 3 obavezno

duga prica zasto...ali po meni su bolje od svih tvojih nabrojanih, izuzimajuci samo legendarni Dragon Age i Bioshock

заборавио си CoD :)
resident evil 5 могу да ти препоручим као неку акциону игру, она је coop, пробај је са неким у LAN. по мени је много боља и занимљивија кад играш са неким него са ботом.

Dawn of War 2 single player pre bi se mogao svrstati u žanr RTT (real time tactics) kad bi takav postojao :). Dakle SP ima zanimljivu priču i RPG elemente i sve to lepo upakovano u W40K univerzum. Svaka preporuka.
I naravno kao što reče fingon82 The Witcher ali Enchanced Edition verzija. Vidim da ti je DA na prvom mestu. E ova igra bi trebala da ti bude na drugom.

Poslednja izmena:
Mirrors Edge - ovo moras bar da probas
Risen - konacno ispeglana a la Gothic igra
Fallout 3 - ovo preskoci, igra je maksimalno glupa, nekakav pokusaj RPGa
Oblivion - iskren da budem ja bi i ovo zaobisao ali je bolje od FO3 (a opet jako slicno)
The Witcher EE - odlicna igra
VTM Bloodlines - ovo si verovatno igrao ali ako nisi probaj, izvrstan RPG

Ima jos dosta toga ali eto ovo za pocetak.

Za 2009. godinu: Resident Evil 5 (jesam fan originala, ali ovo je extra uradjeno), Risen (ko voli atmosferu Gotik keca), Batman AA (mocna igra)...

Za prethodnih par godina: Fallout 3 (obavezno), Mass Effect, Witcher

Call of Juarez 1 & 2 (odlican western fps)
Medal of Honor Airborne (WW2 fps)

E da, Huareza obavezno :) i King`s Bounty ako volis taj tip igara, +sa opustenom pricom

@ G@W

kakve veze ima sto fallout 3 nije cisti frp, to je bitno samo okorelim fantsy/r/p igracima, a cisto sumnjam da ga to tangira i malo, hoce decko da se razonodi. I igra uopste nije glupa, zanimljivija je od Risena deset puta

Wolferine,
Exodus,

kakve veze ima sto fallout 3 nije cisti frp, to je bitno samo okorelim fantsy/r/p igracima, a cisto sumnjam da ga to tangira i malo, hoce decko da se razonodi. I igra uopste nije glupa, zanimljivija je od Risena deset puta

Yeah right, kako kome. Htedoh i ja juce da mu predlozim da preskoci ovo, ali me mrzelo. Sada me ne mrzi :)
Preporuka: Witcher, Risen, Gothic 3 (poslednji patch), Dragon age, Unreal Tournament 3, Half Life 2 (Orange box), Stalker,Civilization 4, Doom 3 (2005) i uglavnom sve to sto si naveo.

Obavezno Witcher Enhanced Edition. Retko dobar RPG, osveženje nakon brojnih D&D igara gde je sve crno-belo. Mislim da bi trebalo da je odigraš pre Dragon Agea.

A i Braid je sjajan. Em lep em prijatan em traži mozak.

Poslednja izmena:
A i Braid je sjajan. Em lep em prijatan em traži mozak.

Ah, Braid, fenomenalna igra, prica objasnjava. Nije mi jasno zasto se nije nasla na listi najboljih igara za 2009, ipak je pc verzija izasla prosle godine. Obavezno, a nakon sto zavrsis pogledaj na youtube-u malo o easter eggsima, tj o skrivenim zvezdama koje ne verujem da ces uspeti da pokupis.

Ok, apdejt:

Nakon vaših saveta i čitanja review-a, listi šest igara koje ću sigurno probati sam dodao i Gears of War i Dawn of War 2.

U baražu su za sada Mirror's Edge, Dead Space, Lost Planet, RE5 (ako neko u kući bude hteo da igra co-op sa mnom), Overlord 1/2, Splinter Cell Conviction, HL2 epizode 2 i 3, i Left 4 Dead 2.

U nekom trećem šeširu igara za koje su manje šanse da bih mogao da ih probam ako bih nekim čudom bio dovoljno zaludan su Fallout 3, Crysis, Call of Juarez, Hitman Bloodmoney, FEAR 1/2, Batman AA. Tu bi negde bili i Wolverine i Witcher, igre koje sam imao priliku da malo igram i mislim da su ok, mada me nisu nešto vukle da ih završim. Teško mene sigle player igra da drži dugo, uglavnom me vuku timske i MMO igre. Kad smo već kod toga, šta je danas CS umesto CS-a?

Modern Warfare kec i dvojka.

Sto se NBA tice imas NBA 2K9 i 2K10, pa ti vidi koja ti vise lezi. Meni licno je devetka bolja, ova desetka mi ne lezi nikako, nekako kao da vise nema tog 2K smeka :)

Za basket se strpi da se ovi iz 2K smiliju i patchuju igru kako dolikuje. Onda obavezno probaj, čudo jedno kako je (mogao biti) dobar.

Sto se NBA tice imas NBA 2K9 i 2K10, pa ti vidi koja ti vise lezi. Meni licno je devetka bolja, ova desetka mi ne lezi nikako, nekako kao da vise nema tog 2K smeka :)

Ja sve 'ocu da instaliram 2k9 ponovo ali mi je bezveze jer svi hvale 2k10 a ja ne mogu da sastavim 2 partije, ni sam ne znam zasto. 2k9 je igra za koju nemam reci da opisem koliko je dobra, pretpostavljam da je jedino bolje od toga otici u USA i odgledati utakmicu uzivo.

Dodaj još Fallout 3 i Witcher na listu. A i ne verujem da ćeš stići sve to da odigraš.

Iz drugog "sesira" moja ti preporuka ide za Half Life 2 Episode 1&2, L4D2, RE5. A iz treceg Crysis (zbog revolucionarne grafike, koja je i dan danas perfektna...) i Batman AA (jednostavno igra ostavlja lep utisak u toku igranja i predstavlja konacno jednu dobru igru po stripu koja je izasla u skorije vreme). Fo3 ja bih preskocio, odigrao sam ga samo zbog njegovih prethodnika i bilo mi je nekako tuzno kada sam video sta se dogodilo sa jednom od mojih omiljenih igara... Nije zasluzila da ima u nazivu Fo... A da, i The Witcher-a obavezno odigraj jer nam u poslednje vreme uglavnom kvalitetne igre dolaze sa istoka Evrope...

Assassins Creed - s obzirom da volis Prince of Persia, ovo ne bi trebao da propustis. Fantasticna igra, bar na pocetku, posle postaje malo smor jer je repetivna, i to joj je u sustini jedina mana. Ali je treba preci jer uskoro izlazi dvojka koja je na konzolama pobrala sve pohvale.

http://www.youtube.com/watch?v=BEUQMLz3cfE

Ok, apdejt:

Nakon vaših saveta i čitanja review-a, listi šest igara koje ću sigurno probati sam dodao i Gears of War i Dawn of War 2.

U baražu su za sada Mirror's Edge, Dead Space, Lost Planet, RE5 (ako neko u kući bude hteo da igra co-op sa mnom), Overlord 1/2, Splinter Cell Conviction, HL2 epizode 2 i 3, i Left 4 Dead 2.

U nekom trećem šeširu igara za koje su manje šanse da bih mogao da ih probam ako bih nekim čudom bio dovoljno zaludan su Fallout 3, Crysis, Call of Juarez, Hitman Bloodmoney, FEAR 1/2, Batman AA. Tu bi negde bili i Wolverine i Witcher, igre koje sam imao priliku da malo igram i mislim da su ok, mada me nisu nešto vukle da ih završim. Teško mene sigle player igra da drži dugo, uglavnom me vuku timske i MMO igre. Kad smo već kod toga, šta je danas CS umesto CS-a?

Lost Planet je los... Bolje probaj Gears of War.
Call of Juarez mozes preci za par sati, a prilicno je zabavan.
CS 1.6 je i dalje najzabavniji, IMO.
E da, odigraj Trine i Braid, mnogo dobre igre.:wave:

"Prototype" je za totalno igranje iz malog mozga, samo cepa motorika. Pokolj ogromnih razmera za izbacivanje stresa.

"GTA IV" ne videh da neko spomenu. Nije na nivou San Andreas i Vice City, ali nije za bacanje.

"Borderlands". Meni nije nešto posebno, ali nije loša da se predje jednom. Može u co-op do 4 igrača, koristititi hamachi, garena i sl.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno