Šta je novo?

Šta raditi sa starim mobilnim?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav,

Imam jedan stari Xiaomi Redmi 8A koji mesecima stoji u fioci. Nije u najboljem stanju (izgreban ekran) tako da nije za prodaju a i ne verujem da mogu da dobijem više od tri hiljade tako da se ne isplati prodavati.

Sa druge strane, ne isplati se ni odneti na reciklažu jer je još koliko toliko funkcionalan iako ima samo dva giga rama (spor je ali može da se koristi za neke osnovne funkcije, naravno ne kao zamena za glavni telefon).

Mislio sam da ga i dalje čuvam u fioci pa ako se odlučim za postpaid ima povremeno akcija da se umanji cena za nekoliko hiljada ako se donese stari telefon.

Šta valja činiti?

Koristiti ga za wifi hotspot ako odeš na more preko, za navigaciju. Tako ja S8 matori koristim. :)

Pozdrav,

Imam jedan stari Xiaomi Redmi 8A koji mesecima stoji u fioci. Nije u najboljem stanju (izgreban ekran) tako da nije za prodaju a i ne verujem da mogu da dobijem više od tri hiljade tako da se ne isplati prodavati.

Sa druge strane, ne isplati se ni odneti na reciklažu jer je još koliko toliko funkcionalan iako ima samo dva giga rama (spor je ali može da se koristi za neke osnovne funkcije, naravno ne kao zamena za glavni telefon).

Mislio sam da ga i dalje čuvam u fioci pa ako se odlučim za postpaid ima povremeno akcija da se umanji cena za nekoliko hiljada ako se donese stari telefon.

Šta valja činiti?

Uh NAS, pa to je lako. Ja koristim za daljinski, za sve :)

"You can use it as a remote control because it has an infrared (IR) blaster."

Prebacio sam stari Xiaomi 6A na Android 12 (Cipher OS) bez gapps i doveo ga u upotrebljivo stanje. Ostao je kao rezervni telefon i trenutno je pozajmljen.

Meni su se dugo vukli neki potpuno ispravni i lepo očuvani telefoni po fiokama jer nisam znao šta ću sa njima.
HTC Desire S (2011), HTC One X (2012) i HTC One (2013).
Kada sam sređivao te fioke opet sam razmišljao šta sa njima, tada sam ih dopunio, probao i video da lepo rade.
Onda sam ih prošle godine sve stavio ih u oglase uz napomenu za bateriju da su stajali koliko godina i (verovao ili ne) sve ih prodao...
Tako da izgleda svaka roba ima kupca, a ovaj tvoj telefon je ipak dosta noviji od ovih.
Kažeš da se ne isplati prodavati za te pare, ali zašto bi "bacio" čak i te pare.

Mozda da probas da nadjes nekog kome su potrebni delovi , tipa neki servis ili slicno , mada ako je funkcionalan sto kaze Gulftown uvek moze kao hotspot da ti sluzi na moru ili u kolima. Drugar ima stari telefon koji je napunio muzikom i bukvalno mu sluzi kao mp3 player i conectovan mu u kolima kroz aux kabl i bukvalno uvek ima spremnu muziku koju voli da slusa najvise

Imao sam dosta tih krševa sa 2GB ili jednu rama i veću su neupotrebljivi, odlični su za starije ljude, babi sam namestio najprostiji launcher i precice za brzo pozivanje za brojeve koje često zove, samo pipne i pozove, dosta joj je zgodnije nego stari na tipke jer su vrlo sitne često promaši pa otvori listu poziva pa pozove nekog koji ju je zadnji zvao i ostalo, a i inače smatram da nije loše imati uvek neke telefone u rezervi, što kažu kolege gore, može za svašta već napisano da se upotrebi

Мој ти је савет да га оставиш у фиоци, па по потреби да га искористиш. На пример ако буде затребао члану твоје породице па да можеш да поклониш.

Мој ти је савет да га оставиш у фиоци, па по потреби да га искористиш. На пример ако буде затребао члану твоје породице па да можеш да поклониш.
Jedan je u redu da stoji kao rezerva ali vise komada je glupost cuvas ih dok se ne pokvare i na kraju bacis... bar je tako kod mene...

Ето, свако може да ради како хоће са старим телефонима. Мој предлог је да поклоните социјално угроженим лицима који тешко живе. Њима је потребно јако пуно времена да зараде да би купили мобилни телефон. Било би јако лепо да имају паметни телефон...

Stavite ga u kuciste ili pored njega i koristite kao system monitor.

9h-Hp8g2-Wo-Su-Vyr63-Hj2o-Y6-970-80-jpg.webp

Može li se ič rudarit sa tim telefonima neki monero ili neka kriptovaluta? To je meni padalo na pamet plus da su mobilni spojeni na neke solarne punjače. Imam 5-6 telefona i nekoliko starijih tableta. Ali sve koliko gledah se ne isplati mlatiti sa tim.

Druga stvar koja mi je padala na pamet sa tim starim telefonima je se napravi servis za youtube gledanje kao neki black hat market da ljudi nabijaju onih potrebnih 1000 sati za monetizaciju yt kanala. Ali i to se sigurno radi u Pakistanu Bangladešu pa se ne isplati ulazit u to.

Sve u svemu ja ne nađoh neku veću korisnost sržtarih mobilnih, a čitah na tu temu, čak i sa chatgpt se ispričah na tu temu.

Vrh Dno