Šta je novo?

Šta raditi sa jeftinim napajanjem?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav,

Napajanje je došlo uz kućište "Stars Solutions K03" (Gigatron konfiguracija). Nakon par dana zamenjeno je sa Thermaltake Smart BM2 650W.

Da li se takvo napajanje sme prodati jer spada u najniži rang po kvalitetu i ako/kada se pokvari ko zna koje još komponente može sa sobom da povuče ili je najpametnije (najmanja šteta) preseći kablove i baciti?

IMG_20231028_104307.jpg

Koriste ljudi ta napajanja za sve i svasta, nemoj da seces. Primer

Pri prodaji obavezno naglasi i boldiraj da nije za velike potrosace i kad te neko bude zvao da kupi kazi mu je li ok ili nije za namenu za koju kupuju.

Jesu ta napajanja losa ali ne bas toliko ekstremno.

Moguće da je nekome ko ima 10 godina staru konfiguraciju sa nezahtevnim komponentama otišlo prethodno, po svemu lošije napajanje i da bi mu to tvoje baš lepo leglo jer nema potrebe za jačim i skupljim a završava mu posao.

Ja bih ga oglasio sa napomenom da nije za zahtevne komponente - bilo nove ili starije.

Ja verujem da ovi što imaju zahtevne komponente znaju da postoje kvalitetna napajanja, i koja su kakva.
U većini slučajeva da međutim veruj mi ima i jako puno onih koji imaju para da kupe zveri od grafičke i procesora jer misle da su to najbitnije komponente računara, a da mogu da uštede na napajanju jer je ono manje bitno od gore navedenog. I kada bi krenuo nasumično po gradu i pitao šta bi ljudi kupili za određenu sumu koja im je na raspolaganju odnosno gde bi pravili kompromis mislim da bi se prilično iznenadio.
A to što neko ima novca da kupi zahtevne i skupe komponente uopšte ne znači da će pravilno i raspodeliti taj novac - naročito oni koji kupuju gotove a skupe konfiguracije sa bombastičnim nazivima.

Bilo gde ali svakako ne bih pravio na napajanju a imao sam prilike da vidim da ljudi kupuju računare koji svetle ko diskoteka i za to ne žale pare ali štede na napajanju...
A iznenadio bi se koliko ima ljudi koji isto to napajanje razmatraju bukvalno kao najmanje bitnu komponentu računara i kojima pojmovi platinum/gold/silver ili sam brend ne znače ama baš ništa niti znaju šta je to.

Vrh Dno