Šta je novo?

Šta otkazuje ?

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
Desilo mi se da pri podizanju WIN XP-a sistem zablokira, crn ekran jednoličan zvuk BEEP sa prekidima. Resetujem ga ono opet, zatim uđem u safe mod resetujem računar i podigne se normalno. Šta bi moglo da izaziva ovaj problem? ( grafička, memorija , MB ili nešto četvrto )
Probao sam goldmem, prime 95, 3dmark 2001-2006 i svi su odradili bez greške.
U međuvremenu se desilo da se sam od sebe restartuje pri radu u word-u ili na net-u, ili da resetuje kad sam pokrenuo A64info.

Problem je što se to nedešava prilikom Power-On Self Test već kad pokaže WIN XP i on krene sa učitavanjem. Inače rekao sam da je jednoličan zvuk iste dužine sa prekidima.
Pozdrav!!!

Mozda alarm za pregrevanje ili brzinu fan-a.

Uključen je Q&Q i merim speedfan-om gde temp. procesora ne prelazi 40 stepeni a grafička je oko 50 stepeni.

A na kojim setovanjima ti radi memorija? Posto vidim u potpisu da ti je oc-ovano, samo nisi napisao za memu.

postuj sliku iz a64info

Poslednja izmena:
Radi na 204 ( 11x166/4) Mhz setovanja 2 3 3 7

A cisto za probu - da stavis 2.5-3-3-7 i da dodas malo napona na nju. Jeste da prolazi sve testove - ali nece nista da te kosta da pokusas.
Sta kaze cpu-z : koje su joj default latencije?

Po njemu je to default pa nisam ni menjao.
Smanjio sam nešto i OC grafike ali mi se desilo jednom da nije hteo da prihvati ništa drugo osim default vrednosti dok ga nisam restartovao pa me je i to nešto zabrinulo.

Jedino pametno sto mogu da ti preporucim: vrati sve na default (bas sve) neko vreme - dan, dva - pa vidi da li ces uopste da imas problema. Onda ces znati da li u "tom grmu lezi zec" - mislim na oc.

Moraću to da uradim .
Pozdrav pa se čujemo za dva -tri dana.

Nazad
Vrh Dno