Šta je novo?

Šta ne valja u ovoj konfiguraciji?

jirzi

Cenjen
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poena
150
Planiram da kupim nešto ovako:

Gigabyte GA-770TA-UD3
AMD Athlon II X2 250
KINGSTON DDR3 2GB 1600MHz HyperX
SAPPHIRE ATI Radeon HD4670 Ultimate GDDR3 512MB
HARD DISK WD 500 GB WD5000AAKS, SATA II, 16MB cache, 7200 rpm
KUCISTE MIDI TOWER BLUEBERRY CN-832BK-500

Šta bi tu moglo da se menja, a da cena otprilike ostane ista?
Hvala unapred.

odnos cena/performanse za graficku je los. kapiram da je ova 4670 sa ddr3 oko 60eur, i mozda je pametno dodati 10-15 eur za 5670 sa ddr5 i dx11 podrskom.
kuciste i sam znas da ima ne previse kvalitetno napajanje, ali spada u bolje kineze, tako da je u ovom cenovnom rangu najmanje los izbor.

u svakom slucaju, ako si se opredelio za AMD platformu, ovo je sasvim ok smisljen komp i tesko da bi nesto bolje moglo da se nabudzi za te pare (plus.minus 10eur).

mozda mozes da uzmes msi 770 c45 maticnu i 2gb ddr3 na 1333mhz(svaka se klokuje na blizu 1600mhz) i kosta manje i tu razliku u parama ulozis u athlon2 425 x3 i 5670 graficku

GA varijanta ploce je neuporedivo bolje odradjena. mala je razlika u ceni, rekao bih..

razlika u plocama je oko 30e i jos kad dodamo razliku u memoriji moze dosta bolji i brzi comp da uzme ako na pravi nacin te pare uloze...slazem se da je nesto bolji gigabyte kod velikog oc-a ali je i razlika od 30e nerealna i prevelika...doda 10-tak evra u uzme cpu sa 3 jezgra(athlon2 425)koji mozda i "otkljuca" ako nadje deneb jezgro i jos mu ostene para(oko 35-40e) da doplati za bolju graficku npr 5750 sa 512mb...to je primetno bolji comp gde nece morati nista da doplati

Poslednja izmena:
razlika u plocama je oko 30e i jos kad dodamo razliku u memoriji moze dosta bolji i brzi comp da uzme ako na pravi nacin te pare ulozi...slazem se da je nesto bolji gigabyte kod velikog oc-a ali je i razlika od 30e nerealna i prevelika...doda 10-tak evra u uzme cpu sa 3 jezgra(athlon2 425)koji mozda i "otkljuca" ako nadje deneb jezgro i jos mu ostene para(oko 35-40e) da doplati za bolju graficku npr 5750 sa 512mb...to je primetno bolji comp gde nece morati nista da doplati

Upravo zbog toga je ploča MSI 770-C45 apsolutni hit kod nas, koliko je taj GA bolji uopšte ne treba da nas zanima jer koliko god na njemu da isklokujemo X2 procesor sa tom grafikom (4670) on nikada neće biti ni približan sa perfomansama istom takvom ne klokovanom sa 5670 grafikom, a da ne spominjemo neki X3.

Budžet je negde oko 30.000, možda neki dinar više.

Mislio sam da kao, kupim bolju matičnu, pa onda vremenom da dodajem bolje komponente.

Dajte mi predlog šta bih mogao za te pare da kupim, da kasnije mogu od babe da pravim devojku. Ili neko trajnije rešenje, ako je to izvodljivo.

Poslednja izmena:
da li si uopste poredio specifikacije ploca? i ko uopste prica o overklokingu?!?

Poslednja izmena:
Onda uzmi Gigabyte 890GPA-UD3H odlicna ploca sa usb 3.0 podrskom i integrisanom grafikom. Ako mozes da istrpis integrusu koji mesec, a planiras da u skorije vreme uzmes i neku solidnu graficku, to ti je najbolje resenje. Ili eventualno ASUS M4A89GTD Pro/USB3 koja je nesto skuplja ali ima core unlock opciju koja ti moze koristiti kasnije ako budes uzimao neki cpu koji mozda bude mogao da se otkljuca. Visak para koji ti ostane ustekaj i ostavi za gpu kasnije. To ti je moj predlog ako ides na to da ces kasnije ubacivati bolje komponente.

da li si uopste poredio specifikacije ploca? i ko uopste prica o overklokingu?!?

nema bitne tazlike u plocama jer su obe sa istim cipsetom...hoces da kazes da je bolje da uzme 30e skuplju plocu sa athlon2 x2 procesorom i grafickom 4670 umesto da uzme tu msi sa athlon2 425 x3 i mozda da ga "otkljuca" plus uzme 5750 sa 512mb? drasticna je razlika u tome sta je bolje za slicne pare...

msi je oko 5100dinara dok gigabyte 770ta ud3 nisam nasao ispod 8000dinara sto je priblizno razlici od 30e...svakako da se slazemo da je bolje uzeti jeftiniju maticnu i uloziti u bolji cpu i bolju graficku jer ce se tu razlika primetno videti

Ja sam sklopio jedan rachunar sa tom MSI plochom, i prijatno sam se iznenadio kako sve klizi u radu. Nema razloga da izbegava MSI, izgleda da su podosta podigli kvalitet u najjeftinijoj seriji plocha.

msi 770 c45
athlon x3 425
sapphire 5670 ako imas dodaj za 5750,ima razlike
samsung f3 500gb
2gb ddr3
lcpower 914b II 600w
malo probija budzet,ali nema bolje od ovoga za te pare.

Prvo sto tu moras da promenis je Blueberry napajanje, ako ne zelis da ti zbog napajanja koje kosta sa kucistem 2000 dinara crkne konfiguracija koja kosta 30 000 onda ok.

Ako hoces kasnije da upgrade-ujes slazem se 100% sa Ivan 985, znaci sada neka jaca ploca kao podloga, imaces upgrade-a koliko hoces, i obavezno neko brendirano napajanje od 500W uzmi jer ce ti za neku ozbiljniju grafu trebati jace napajanje, rama ce ti biti sasvim dovoljno 2GB.

Ako neces da upgrade-ujes uzmi slobodno onu gore konfiguraciju, ali promeni grafu, ako hoces DX 11 a uzmi 5670, ako neces DX 11 uzmi HD 4770 i neko brendirano napajanje od 400W, ako ne planiras neki upgrade.

Pozdrav!

Vrh Dno