Šta je novo?

Šta mislite o konfi

lazamil

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2006
Poena
304
Sklopio sam neku konfiguraciju pa me zanima vaše mišljenje, a i imam nekih dilema.
Bužet mi je ~400e gore dole 20e, kompljuter ne koristim često za igranje ali nikad nije na odmet:)
Evo šta mislim da uzmem:
CPU- Intel Core 2 Duo E2160 1.8GHz (800MHz, 1MB, Conroe, S775)
MB- Gigabyte GA-P31-DS3L
RAM- GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12
HDD- SEAGATE Barracuda 250GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300
DVD- Pioneer DVDRW DVR-212D Black SATA
VGA- GIGABYTE nVidia GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128bit 2DVI/HDCP PCI-Express Video Card Zalman Cooler
Case- Codegen 6018L 400W

Najvise se dvoumim za grafičku, da li ovu gigabyte-ovi ili hvaljenu na ovom forum Palit Nvidia GF 8600GT Sonic+ 256MB DDR3 1.0ns PCIE ili GAINWARD BP8600GT-256-GS-GLH...
Drugo pitanje je vezano za ploču. Da li cu dobiti nešto uzimanjem Gigabyte GA-P35-DS3L i kolika je razlika izmedju ova dva chipset-a?
I na kraju da li je napajanje dovoljno jaku za sve ovo ili treba nešto bolje(ipak mislim da nemam para za neka napajanja od >=80e).

Poslednja izmena:
bas danas sklopismo ja i drug slicne komponente (p 35 ds3l) + 2160 i 2 gb kingstona sa msi 8600gt ... cini se da je ovaj cipset i jeftini inteli najbolji pazar u ovom trenutku. Proc je na 3ghz odmah proradio , kingston ide do 1066 , 8600gt tera crysis na medium...vrlo lep pazar. P35 je sjajan za overklok!:banana:

Lose ti je napajanje, mislim, radilo bi sve to verovatno ali jednostavno nije to dobro napajanje.
Sto se tice ploce P35 jeste bolji chipset i sto se tice klokovanja on bi ti bio bolji, ako nije neka razlika u ceni uzmi tu P35-DS3L
Sto se tice grafike, pa Palit je hvaljen jer ne kosta skupo a taj Sonic je klokovana verzija koja je dosta bolja od obicne, isto vidi dal ti odgovara sa cenom.
Uglavnom i P35 ploca i Palit-ov Sonic su bolje varijante jedino sto moze da te sputava je cena pa vidi.

Grafichka se chini ok, ja sam imao dve Gigabyte grafulje i obe su i dalje ispravne. Konfiguracija super, samo proveri taj rezach, prijatelj mi se zali na 212, kaze da brzo riknjavaju. Pozdrav

Lose ti je napajanje, mislim, radilo bi sve to verovatno ali jednostavno nije to dobro napajanje.
Sto se tice ploce P35 jeste bolji chipset i sto se tice klokovanja on bi ti bio bolji, ako nije neka razlika u ceni uzmi tu P35-DS3L
Sto se tice grafike, pa Palit je hvaljen jer ne kosta skupo a taj Sonic je klokovana verzija koja je dosta bolja od obicne, isto vidi dal ti odgovara sa cenom.
Uglavnom i P35 ploca i Palit-ov Sonic su bolje varijante jedino sto moze da te sputava je cena pa vidi.

Pa vidi Palit-ova grafička koliko sam ja video isto kosta kao i ova gigabyte-ova ali je jedini problem što nju moram da naračujem iz BG-a. Ploču i sam mislim da cu izabrati p35.
Jedino za napajanje ne znam sta da mislim. Izabrao sam ovo jer se ne razumem. Ako bi mogli da mi preporučite neko dobro napajanje, a da sa kućištem ne ispadne više od recimo 60-70e.

Mozda ti je nije losa opcija da uzmes od CoolerMaster-a Centurion 5 kuciste koje ima napajanje od 380W ono je oko 55-60e sa sve napajanjem.
To napajanje ce ti biti ok, mada bi posle mogao da ga zamenis ali bice ok.
A sad da bi uzeo neko bolje napajanje onda bi morao da das oko 45-55e za neki CoolerMaster,Chieftec ili Thermaltake od 500-550W a kuciste neko za 20-tak eura je....krs.
Ako ti je Palit-ov Sonic 8600GT iste cene kao i taj Gigabyte onda uzmi Palit-a.
Ako ti je cimanje da dolazis u BG vidi nekako da kupis u BG-u a da ti donese CityExpress, dostavka te kosta 150-300din a stize odma istog dana ili sutradan.

Sklopio sam neku konfiguraciju pa me zanima vaše mišljenje, a i imam nekih dilema.
Bužet mi je ~400e gore dole 20e, kompljuter ne koristim često za igranje ali nikad nije na odmet:)
Evo šta mislim da uzmem:
CPU- Intel Core 2 Duo E2160 1.8GHz (800MHz, 1MB, Conroe, S775)
MB- Gigabyte GA-P31-DS3L
RAM- GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12
HDD- SEAGATE Barracuda 250GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300
DVD- Pioneer DVDRW DVR-212D Black SATA
VGA- GIGABYTE nVidia GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128bit 2DVI/HDCP PCI-Express Video Card Zalman Cooler
Case- Codegen 6018L 400W

Najvise se dvoumim za grafičku, da li ovu gigabyte-ovi ili hvaljenu na ovom forum Palit Nvidia GF 8600GT Sonic+ 256MB DDR3 1.0ns PCIE ili GAINWARD BP8600GT-256-GS-GLH...
Drugo pitanje je vezano za ploču. Da li cu dobiti nešto uzimanjem Gigabyte GA-P35-DS3L i kolika je razlika izmedju ova dva chipset-a?
I na kraju da li je napajanje dovoljno jaku za sve ovo ili treba nešto bolje(ipak mislim da nemam para za neka napajanja od >=80e).

Moja preporuka ti je , ako vec hoces da dajes 60E za procesor, da uzmes AMD 4000+, i mesto 80E da das za tu plochu, imas za iste pare M2N-E Nforice 570 chipset. Ta kombinacija ti je bolja, brza od te sto si ti naveo. Jedino ako si bas fan intela, onda je to druga pricha.

Napajanje ako hoces neko jache, a ne skupo... pa imas evo recimo cooler master kuciste i napajanje 420W za 46 evra , ako imaju jos uvek do duse. Nije bog zna kako dobro, ali ipak je barem COOLER MASTER.

Hard disk takodje uzmi bre od 320GB za 5 - 6 evra vise. Stvarno je greota uzimati 250GB, jer kao sto rekoh za... 10 evra max vise mozes jos extra 70GB da dobijes.

Graficke koje si naveo manje vise su sve iste. 8600GT, koji god da je proizvodjach manje vise je isto. Ako mozes vidi da das jos nekih 50ak evra vise, i uzmi ati radeon 3850, koja je jedno 3 puta REALNO bolja od te kartice. Znachi ATI RADEN HD3850 stvarno je best buy, greota je ispod toga uzimati.

Ovo sve sto sam ti naveo, sa ati radeon karticom kostace oko 480 evra. Ako hoces jos koji evro da skines, mozes recimo mesto ploche M2N-E da uzmes MSI
K9N NEO-F V3
, i da ushtedish nekih 20E jos.

Ako neces da dajes 150E za ati radeon 3850, onda uzmi gainward 8600GT (mada on kosta oko 110E, a ati radeon ima cak iza oko 130 da se nadje ako imas srece), i to onda mozes da overklokujes solidno (za nekih 15% recimo), i eto da imas sasvim oke graficku kartu.

Prvo hvala svima na odgovorima.
Drugo opet nemam koje napajanje da uzmem:( Ovaj COOLER MASTER Elite 331 420W nisam nigde nasao, ima samo ovo Coolermaster Elite 332 Midi Tower RC-332-KKP1-GP 350W Black. E sad da li je ono dovoljno za ovu konfiguraciju. Nasao sam i neka Microlab ATX-4816D 400W i Supertalent CA-STM609CA 400W ali predpostavljam posto nikad nisam cuo za njih da nisu bas dobra?
Za graficku ne bih davao vise od ~100e tako da HD3850 nije u mojim mogucnostima.
A sto se tice Intel ili AMD nisam fan Intel-a(trenutno imam AMD) ali nekako mislim da je trenutno bolji izbor.
I jos DVD-RW. Nisam ga ni birao, tako da preporucite koji je dobar posto ovaj Pioneer-ov izgleda nije.

Poslednja izmena:
Achilles82 je napisao(la):
Moja preporuka ti je , ako vec hoces da dajes 60E za procesor, da uzmes AMD 4000+, i mesto 80E da das za tu plochu, imas za iste pare M2N-E Nforice 570 chipset. Ta kombinacija ti je bolja, brza od te sto si ti naveo. Jedino ako si bas fan intela, onda je to druga pricha.

Odkud ti to da je AMD bolji ?? E2160 O/C na 3.0 GHz i ima da pojede tog X2 4000+ za doruchak.... :) I za 80 € moze da kupi i plochu sa P35 chipsetom: Biostar TP35D2-A7 i svi znamo da je dobar overclocker... ( a on je ni nece klokovati poshto mu treba samo FSB od 333 Mhz shto je default za tu plochu )

Odkud ti to da je AMD bolji ?? E2160 O/C na 3.0 GHz i ima da pojede tog X2 4000+ za doruchak.... :) I za 80 € moze da kupi i plochu sa P35 chipsetom: Biostar TP35D2-A7 i svi znamo da je dobar overclocker... ( a on je ni nece klokovati poshto mu treba samo FSB od 333 Mhz shto je default za tu plochu )

Pa i 4000+ mozes sasvim solidno da overklokujes. Evo ovde bas sam pricao sa likom koji je isti procesor overklokovao sa 2.1 na 3.1ghz LOL, sto je i po mom misljenju cak previse.

Idealno bi bilo da uzmes neko bolje napajanje , makar nekog chefa na 450w sa 12 fanom , ali i to koje si odabro Case- Codegen 6018L 400W radice ti ok sa tim komponentama.

CM 380w koje ide uz CM kucista ne uzimaj nikako bucnije i losije napajanje za vece pare ne postoji.
Neko drugo Cm ok ali to nikako.

Vrh Dno