Šta je novo?

Šta mi je činiti?

neca faca

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2007
Poena
301
Izgleda da mi je otišao AGP slot.

Simptomi kao da je otišla kartica, ne reaguje monitor, računar pokušava da digne sistem.

Monitor ispravan (isproban na drugom računaru), grafička kartica ispravna (isprobana na drugom računaru). Ranije sam imao sličnih problema, ali sam ih rešavao prostim vađenjem kartice i ponovnim vraćanjem i sve vreme sam mislio da je u pitanju grafička.

Na osnovu svega iznetog ja bih rekao da je AGP slot u pitanju. Ima li neko još neku ideju?

I šta ako jeste AGP, kako to da rešim? Video sam da postoje neke grafičke za običan PCI slot. Jel ima neko iskustva sa tim? Ne bih baš da menjam ploču pošto bi u tom slučaju morao da menjam i procesor i memoriju, ili eventualno da kupujem polovnu ploču, što i nije neko rešenje.

Aj fala unapred

Pogledaj u oglasima i kupi neku polovnu AGP maticnu slicnu tvojoj za sitne pare i preseli komponente.

Kako je došlo do kvara (šta si radio)?
Ja sam pre nekoliko dana menjao pastu na procesoru. Kada sam vratio CPU u soket, i upalio računar imao sam iste simptome: komp se upali, ventilatori rade, na monitoru nema nikakvog signala. Tek kada sam izvadio procesor i ponovo ga vratio u soket (ovaj put vrlo pažljivo), sve je proradilo bez problema.
Da nisi slučajno podesio preveliku rezoluciju (pa monitor ne može da je podrži)?

Ma čistio kućište, bilo prašine, ali nisam dirao procesor, ali sam verovatno grafičku malo čačnuo.

Našao sam neku grafičku za PCI slot HIS RVP-23, obećali mi u radnji da mogu da je vratim ako nije to u pitanju, pa ću sutra to da isprobam.

Zashto da kupujesh u radnji, kad imash na oglasima polovne za smeshne pare?

Isprobao sam juče HIS RVP-23 na PCI slotu i dalje ista priča.

Poslušaću kolegu i kupiti polovnu ploču sličnih karakteristika, možda pre toga ipak odnesem u servis da vidim o čemu se radi.

Ime teme je za sticky: kako ne treba imenovati temu.

A jel ti odradi ram test kako treba (cuje li se onaj bip na pocetku)? Ja sam imao slican problem ali sa ramom, kod mene nije hteo da radi ram test. U pocetku je bilo tako isto, izvadim ram pa ga vratim i radi, ali je postajalo sve gore. Na kraju sam izvadio dial up modem i evo ga komp i dan danas sljaka bez da mrdne. Povadi sve iz ploce i odkaci i hdd i dvd pa probaj?

izvadi ram i očisti kontakte običnom gumicom za brisanje, a slotove na ploči dobro pousisavaj, pa javi rezultate....

Nazad
Vrh Dno