Šta je novo?

Šta je bolje - Asus M4A77TD PRO ili Asus M4A79XTD EVO

Mozda tebi deluje isto...meni ne.
8+2 naponska, 790X chipset, integrisana zvucna DTS itd...
Znaci gotovo nista nije isto, Asus M4A79XTD EVO je za klasu bolja ploca.
Najjaca iz serije 700.
To kao da bi poredio sad neku 970 plojku sa 990fx.
Kolko vidim ode taj Phenom na 4Ghz sa ovom plocom...
Sad pogledah detaljnije prava OC ploca...mama I tata za ovu tvoju.

Poslednja izmena:
Ok prepakovaću iz zabave :) da probam tih 4.0ghz :p

Ta sa Phenom IIX6 1100T izlazi na kraj, sa tim tvojim ima da se igra.:)
O razlici u kvalitetu izrade ne treba ni govoriti, samo pogledaj hladnjake I ostatak ploce...
Ova M4A77TD PRO kao ocerupano pile spram te.:d
Da ne zaboravis drajveri za zvucnu nisu isti, izbrisi te koje sad imas I skini zadnje za novu plocu.

Poslednja izmena:
Spakovao sam sve proradilo iz prve :)
Igram se sa OC om probudio sam ga iz prve na 3.85 ghz... Mislim da ne mogu 4.0 ghz zbog ovog glupog 2gb mem modula na 1333mhz ali cu probati 3.9 da izvucem. Gledam po netu neka podesavanja jel sam iščačkao svašta po biosu... mislim na voltaže. Vrtim Linx deluje stabilno ali dani i igre ce pokazati... sacu da mu roknem Prime95 i lynx zajedno ako to prezivi 10min po meni je to stabilno :)
slikicaaaa.JPG

Poslednja izmena:
Kako drzi napon..zmaj ploca!

lynx i prajm95 su besmisleni zajedno,ako bas hoces da oznojis komp popali sve u aida64 stress testeru,i obrati paznju na voltaze,u opklad da nece bas sve biti idealne :)

Ukratko na 3.85 ghz sam ga stabilizovao 100% vrteo sve testove i probao igre Crysis 3,Dirty Rally,Batman Arham Knight sve fecera.
Uspeo sam i da ga stabilizujem na 3.905mhz ali za to CPU traži fantastičnih 1.5V što mislim da je mnogo,nzm dal da ga pržim na toj V za 24/7. Inače temperature su sjajne...
Za 3.85ghz mi treba 1.475V što je dosta manje a tih 50mhz osim vizuelnog realno ništa ne znače.
Evo Aida testa koji se još uvek vrti u pozadini na 12min je a Lynx mi je obrnuo 25 krugova no problemo...

aida64 slika.JPG

P.S. da bolja je ploča stara nije ni htela da vidi preko 3.8ghz a i to je bilo ludilo na njoj.

Poslednja izmena:
Godinama sam koristio Asus m4a89gtd-pro..na njoj je sve izmenjano od PII X2 do X6-ica.Koliko se zada u bios-u,toliko drzi i ne mrda!

Bravo, nista to nije...1.5v sa tim hladjenjem vrh.
Pa ja mog ubogog Athlona drzim na 1.53v izlazi sa AMD OverDrive testom za 40 min.na 59 stepeni.
Probaj sa njim on mi se pokazao kao najzesci, svi ostali nisu mogli 53-54 stepena.
Bogte...naponska od mesalice za beton na toj ploci? :D

Ako mi verujes,prodata je 4 god. stara,a sa naponske nije skunita folija..e zamisli onda koliko se grejala.

Edit:
Evo i slike masine pred prodaju..mislim da se moze videti folija na naponskoj. :D
2015-10-04 14.17.52.jpg

Poslednja izmena:
Cenite da ga ostavim na 1.5v ok aj nek zuji par dana ako je sve ok što da ne :)
Čitao sam da je max 1.5v za ovaj CPU sad dal je to na vazduhu ili generalno j li ga. :)

Ma 'ebes tih 50MHz..ja sam dugo imao PII 965 koga sam drzao na 3.9 GHz i 1.32v(najbolji primerak koji vidoh,uzet u zadnjoj turi koja je bila po radnjama) i nisam iz principa hteo da ga drzim na 1.37v samo zbog 100MHz vise.

+1 tih 50 nije vredno 1.5v...i ovako je odlicno.
Dobra plojka, steta sto ne moze neki FX da se ubode.

Ako mislis na ovu sto sam ja imao..moze FX od bios-a 3029.

Ako mislis na ovu sto sam ja imao..moze FX od bios-a 3029.

Imam Asus m4a89gtd pro razmisljam o kupovini fx-8320e da bocnem u plocu da nadogradim ovog phenoma x4 i da li ce biti napretka u gejmingu ? I da li stvarno radi na ovoj ploci nasao sam svasta po netu da radi da neradi. DA li je neko probao ?

Da tvoja je 890 cipset isto vrh ploca u seriji.
Mislio sam na ovu njegovu 790 kad ovako drzi napon.
Mada nije Thuban nista losiji od FX 6300...mozda je cak i bolji.
Phenom bar ima 6 pravih jezgara, ne deljenih kao FX.
@B-ZiGER skini Cinebench R15 i pusti test bas da vidimo.

Bolji skor nego FX 6300 na 4.3ghz nesto malo preko 500 prebacuje.

Ostavio sam sinoć i Overdrive da ga prži jedno pola sata ali CPU neće bre da se greje :)
over1.JPG
over2.JPG
Ostaviću na 1.5v i 3.9ghz 24/7 ko ga šiša.

Poslednja izmena:
1.1 Ghz preko default kloka a processor nije otkljucan.:)
Dobro ga hladi taj "soliter"...nikada mi nece biti jasno zasto su napustili Phenom?
Samo da su ga unapredili I izradili u 32 micron pokidao bi.
Nije ni cudo sto su polovni skuplji od novih FX.

Cooler je odličan čudovište.Ja se iskreno nadam da će Zen da promeni nešto jel nam intel daje 5% ubrzanja svake godine na kašičicu. Elem tolko puta sam hteo da zamenim ovaj setup najgore što mi i dalje sve igre lete na njemu ,)

Pa moze im se kad AMD ne zna kuda udara, FX je takav promasaj...prave od jednog jezgra dva?
Sumljam da ce zen ista uraditi...opet ce oni da traze neka popreka resenja.
Phenom je zadnji processor koji su izbacili koji vredi necemu.

B-ZiGER:

Da li mozes da startujes CPU-Z, da proveris napon procesora u loadu?
AOD ne ocitava pravi napon, ali i HWiNFO32 prikazuje 1.4 v maximum.
Ako si stavio 1.5 v u biosu, ili ploca ima pad napona ili ti pogresno prikazuju programi.

Mislim, sve je u redu, ako ti je sve stabilno, samo me zanima.

Inace su nam procesori bili izgleda jedan do drugog na waferu.

Imas na predhodnoj strani 1.482v AIDA 64.
To sto pokazuju ostali, prikazuju vid i nista to nije pogresno.

Screenshot (752).png

Ne bojte se napona sve dok hladjenje i ploca drze pod kontrolom.
Moj ne bi po AMD trebao da vidi 1.425v...a gleda 1.5v svaki dan.
Za 3.6ghz vec 1.53v ali to ga ponekad drzim, neki test igra i sl.
3.7 na 1.55v hoce igre, ali puca na testovima i temperature nije bezbedna preko 60.

Screenshot (745).png

Poslednja izmena:
Da, vidim sad na prethodnoj strani CPU-Z 1.452 V.

Slobodno ga przi na 1.5v dokle god su temperature u redu. Evo mog starog SS sa Megom. U idle je napon bio oko 1.5v posto ploca ima vdrop kada se CPU upregne.
38.jpg

Nazad
Vrh Dno