cudmix
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.12.2006
- Poena
- 319
Šta reći! Ovakva je stvar. Održavam jedan još jedan računar osim svog i imam velki problem! Računar je slijedeći: Asus P4C800E deluxe, Intel Pentium 4 2800MHz HT Nortwood, Zalman 7700 AlCu, WD 320GB Sata 2, Sapphire ati radeon X1650pro, Pioneer 110 D DVDRW, Combo samsung drive, 4X512 DDR 400 Twin Mos Dual Channel, Napajanje MS 400W! Problem je slijedeći. Prije otprilike 2 mjeseca na tom kompu je riklnula grafička ati radeon 9600XT ha i vrijeme joj je bilo (4 godine stara) jednostavno zelena slika na monitoru! I vlasnik inače strastven igrač pitah mene za savjet i uze gore navedenog radeona ! Smontirašmo mi to u kučište i sve je radilo dobro otprilike 1 mjesec dana kad mi se tip javi i kaže da mu u kompu nešto šljocne i da se komp smrzne! Pošto su unutra bila 2 diska od po 40 gb jedan WD i jedan Hitači iz one čuvene serije koja je objašnjena kao ne kupuj nikako, on se savjetova sa "stručnjacima" koji mu rekoše da su diskovi krepali! Na šta ja rekoh dobro mada čisto sumnjam i on kupi tog WD od 320 GB! Ja ponovo to sve spojim složim instaliram windowse i to je radilo tako oko 10-ak dana opet se javi šljocanje i opet se komp smrzne! Pa me sad zanima vaš savjet šta je tu posrijedi? U čemu je problem jer sve komponente u kučištu osim napajanja su skoro nove! Najstarija je 6 mjeseci i to ploča! Škljocanje se najčešće javlja prilikom igranja a ponekad što je rjeđe prillikom četanja na MSN-u! Temperatura CPu-a ne prelazi 35 i kad ga se dobro optereti! Jer zalman hladi ko blesav! Everestove testove prolazi bez greške! Savjete molim što je prije moguće ili ču ga :crash: