Šta je novo?

Čudan zvuk HDD-a

Caramba

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
620
Maxtor od 80gb je počeo da pravi čudne zvukove prilikom uključivanja računari i pri nekim (retko)drugim uobičajnim radnjama,tada se čuje nešto kao škljocanje i komp se uspori 1s pa nastavi normalno...

Šta mu je?

Oh, Holy Warranty, bless thy name :mrgreen:

Naravno, ako ti je disk jos uvek u garanciji. ;P Bilo je ovde prica o Maxtorima koji ispustaju cudne zvuke i zakljucili smo da to moze (ali i ne mora) biti nista ozbiljno. E sad koliko sam pohvatao situaciju, ako nov Matrox tako radi od pocetka svog rada, uglavnom im se nista ne desava, ali dobar deo onih kojima se to desavalo posle mesec-2-3 oteglo je papke, Bog da im papke prosti :D

Ajde budi jos malkice detaljniji, pri kojim se jos radnjama to desava i kakv je zvuk (1, 2 3 duga ili kratka skljocanja i slicno)

Pozdrav

Kupio sam ga pre mesec dana i na početku se nije ništa čulo(od problematičnih zvukova),ali pre nedelju dana se pojavilo to skljocanje i to uglavnom(ako sam dobro primetio) prilikom uključivanja računara i pri osnovnim radnjama(otvaranja Word-a,Winamp-a).Znači taj zvuk se javlja (za sada) samo neposredno posle uključivanja kompa,posle se valjda zalaufa :D .
E sad taj zvuk,malo je *******o za opisivanje,uglavnom 1 do 2 skljocanja.
Malo me podseća na Cd rom kad ne može da očita disk(nije zvuk sličan,nego rad HDD i Cd )

Welcome to the club Caramba!
Your membership number is: 15489.

Meni se to dogadja vec dinu ipo dana... pre butovanja, izlista sve komponente[sem harda-naravno], i onda izchekicam par sec. i cujem kako krece da se vrti, isitem ugleda hard i onda krene sa ucitavanjem sistema. Ja imam 40GB 7200 hard, jes da nije bitno ali...

Da se ne bi smarao sa debilima u firmi da li moze garancija da se ostvari ili ne kada bude doslo vreme[imam onu 3ogodisnju] ischukacu hard tako da ga totalno onesposobim i da garanciju priznaju s mesta! :mrgreen:

Napravi backup vaznih podataka negde, pa ako crkne, imas garanciju. Nista se ne boj, i da crkne, dobices novi.

Zvuk koji se chuje najvishe lichi na onaj kada ubacite flopi u drive
pa se otvara zashtita flopija da pridju glave.
Meni se to deshava kada HDD pristupa 3 particiji,bez obzira na aktivni program( igra,video capture i sl.)
Zbog toga sam kupio napajanje od 400w ( imam vishe ventilatora u kucishtu ) misleci da ce to reshiti problem,
ali izgleda da su to problemi u samim diskovima ( izgleda da glava diska
izgubi trenutni polozhaj u ochitavanju pa se vraca na silu u parking position pa taj udarac proizvodi pomenuti ZVUK.
Bad sektori ne postoje ili bilo kakve anomalije. Radio sam ZERO format ali problem je ostao.
Izgleda da reshenja nema "manufacture eror"
Pozdrav

Mozda je chovek mislio na klizach na disketi...

nickname je napisao(la):
Mozda je chovek mislio na klizach na disketi...
Aaaaaaa, mislio je na pomeranje one limene "zastite" :p
Stupid me (nije mi nista palo na pamet sta bi to moglo da bude) ctp;
cheers

Ok,hvala svima na pomoći...

Sex forever,Maxtor never

Pozdrav

ma nemoj da generalizujesh stvari, to ti nece doneti nishta dobro u zivotu. Najbitnije je da kupujesh tamo gde imash garanciju, pa kad ti neshto vrisne odesh i zamenish. Naravno uz backup bitnih stvari, jer ni najskuplji, najpouzdaniji disk te nece spasiti od Marfija

Caramba je napisao(la):
Maxtor od 80gb je počeo da pravi čudne zvukove prilikom uključivanja računari i pri nekim (retko)drugim uobičajnim radnjama,tada se čuje nešto kao škljocanje i komp se uspori 1s pa nastavi normalno...

Šta mu je?

Da li ste proverili opciju "Energy saving features"? Meni se ti zvuci javljaju pri ukljucenju i iskljucenju harda. Posto sam dosta na netu i nema potrebe da maltretiram hard , namestio sam ga da se iskljucuje posle 5 min. neaktivnosti , tako da cim pokrenem neki program ili tome slicno , javlja se skljoc , a zatim i zvuk koji podseca na zvuk mlaznog aviona :D , a pri iskljucenju samo skljoc. Proverite , pa mi javite .......

Niko nije odgovorio...... Da li je to u pitanju , ili nesto drugo?
Pozdrav svima!

Nazad
Vrh Dno