Šta je novo?

Čudan problem

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam novi komp sve piše pod "Moja mašina" i 100 problema.
Problem je u tome kad ništa ne radim na kompjuteru jedno 10 minuta i odem otvriti neku od particija onda mi onako samo jednom pukne u zvučnicima.Muzika,filmovi kod reprodukcije nema nikakvih problema ni pucketanja.
Izgleda mi kao da nakon nekog vremena kad ništa ne radim se nakupi nečega (ne znam čega) i onda mi pukne u zvučnicima samo prvi put.
Probao sam dvoje zvučnike, opet je isto.
Šta bi to moglo biti.

Ja sam imao problem sa nekim sumovima i pucketanjem koji sam resio tako sto sam Stereo Mix stavio na Mute, ali to kod tebe je mozda pre neki staticki elektricitet, bar po onome kako si opisao.

probaj da ides u control panel,sound,sounds pa probaj play na start navigation.bas me zanima dal ce tu da puca:)

probaj da ides u control panel,sound,sounds pa probaj play na start navigation.bas me zanima dal ce tu da puca:)

Ne puca, baš mora odstajati pet minuta da se ništa ne radi, i onda prvi klik na nešto što ima onaj zvuk od win i tu pukne.
Baš mi izgleda ko neki elektricitet da se napravi, koji se onda isprazni na zvučniku, ne znam pišem napamet.

verovatno ti je neka komponenta otisla u sleep mode , pa prilikom budjenja dolazi do tog pucanja izazvanog nekim kvalitetnim kondenzatorom ili el komponentom koja je dobila struju u tom momentu. ( hard mozda ? )

pokusaj da disejblujes u control panel/ power options sve " sheme " i ostavi sve da radi non stop pa vidi tada da li se desava isto

verovatno ti je neka komponenta otisla u sleep mode , pa prilikom budjenja dolazi do tog pucanja izazvanog nekim kvalitetnim kondenzatorom ili el komponentom koja je dobila struju u tom momentu. ( hard mozda ? )

pokusaj da disejblujes u control panel/ power options sve " sheme " i ostavi sve da radi non stop pa vidi tada da li se desava isto

To sam sve pogasio odmah pri prvom ulasku u Win, tako da ne može otići ni jedna komponentau sleep mode.
Zvučnike koje koristim su 2/1 Cambridge soundworks, ali probao sam sve zvučnike koje doma imam i uvijek je isto.

Tek sam sad primijetio da kad pukne se čuje samo na desnom zvučniku.
Da nije to pokvarena zvučna
Zvučnici su sigurno ispravni.

Meni se ista stvar desava na Win. 7 dok se na XP-u nije desavalo, ja sumnjam da je do drajvera (bar kod mene jer je starija ploca). Koristio sam razlicite zvucnike.
Probaj butovati neki live linux, probaj radi li zvuk ako radi ostavi 10-ak minuta, da eliminises mogucnost problema sa rajverima . Ja sam svoj problem "rjesio" tako sto drzm smanje ton na zvucnicima.

da probam staviti nove drivere, našao sam ih na Asusovoj stranici.
Da li trebam stare deinstalirati i kako jer ih nema pod ADD i Remove ili ih samo pregazim sa novima.

Bilo bi bolje da ih nekako deinstaliras jer svemu sudeci oni prave problem. Probaj mozda sa driver cleanerom.

Ma kakvi sve sam probao, čak reinstalaciju sistema i stavljanja novih drivera opet je isto.
Da li je moguče da je povarena zvučna na ploći.

Vrh Dno