Šta je novo?

Čudan problem sa strujom

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Nadam se da sam pogodio forum :)

Naime, majkina prijateljica me zvala zbog, meni, jako čudnog problema. U dnevnoj sobi ima mini liniju koja non stop svira :) Sluša uglavnom radio. U sobi do nje, uz sam zid, je računar. Ako radi radio i kabl od računara samo utakne u šteker (ne ukljupuje komp) momentalno se pokvari signal, tačnije jave se neke smetnje, šuštanje radio stanice. Čim se izvuče kabl iz zida radio nastavlja normalno da svira. Kada se prešalta na CD nema nikakvih smetnji i dok radi komp. U čemu je caka? Probala je da pomera mini-liniju na drugi kraj sobe ali isto se dešava. Ona kaže da joj se to od skoro dešava, od kada je uvela ADSL mada ja mislim da to nema nikakve veze sa tim.

Hvala unapred.

Gremlini?! :d
Šalim se, jedino što mi pada na pamet je uzemljenje. Neka proveri da li je uopšte povezano na toj utičnici u koju je uključen kompjuter. A ne košta je ništa da žicom veže šasiju kućišta za radijator. Možda pomogne.

Neverujem da je uzemljenje jer i ja sam imao taj problem kada sam ranije koristio radio tuner.Jedino rešenje je da udalji mini liniju ili komp.Naprimer stavi mini liniju na drugi zid.

Nazad
Vrh Dno