Caslav
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.12.2001
- Poena
- 619
Vadio sam i vraćao hard (naravno, dok je kompjuter bio kompletno isključen iz struje), i posle toga, Vindous ME je pri podizanju odjednom uzeo ponovo da detektuje monitor. Osvežavanje je vratio na 60 Hz, ali je pritom u kontrol panelu stajalo da je i dalje 85 Hz (kako mi inače stoji). Pri svakom pokušaju da promenim osvežavanje, Vindous bi me uredno obaveštavao da je promenjeno, ali nije. Vratio sam ghost-fajl čistog Vindousa bez drajvera za grafičku, pa instalirao drajvere, i opet isto -- kao menja osvežavanje, ali ga u stvari drži zakucano na 60 Hz. Uspeo sam da promenim osvežavanje tek sa PowerStrip-om, ali i tu je moralo da se ide u deo Advanced Timings, ono normalno dodeljivanje standardnih osvežavanja rezolucijama nije radilo (pre pojave problema je radilo).
Cela ova priča se ponavlja i sa XP-om koji je na drugoj particiji (on me je u stvari bacio na neko 87 Hz interlejs osvežavanje, a posle vraćanja njegovog ghost-fajla, opet je zakucano na 60 Hz).
Imam i jedan stari S3 Virge pri ruci, i kad njega ubacim, mogu normalno da menjam osvežavanje.
Počinjem pomalo da paničim, pošto je grafička Radeon 9700pro, naravno u garanciji, ali kupljen u Nemačkoj
(
Cela ova priča se ponavlja i sa XP-om koji je na drugoj particiji (on me je u stvari bacio na neko 87 Hz interlejs osvežavanje, a posle vraćanja njegovog ghost-fajla, opet je zakucano na 60 Hz).
Imam i jedan stari S3 Virge pri ruci, i kad njega ubacim, mogu normalno da menjam osvežavanje.
Počinjem pomalo da paničim, pošto je grafička Radeon 9700pro, naravno u garanciji, ali kupljen u Nemačkoj