Šta je novo?

Čudan problem sa DSL-om

McGarnagle

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2008
Poena
319
Elem, ovako stoje stvari: u poslednje vreme mi stalno puca veza... U pitanju je Telekom ADSL 5/1 paket. Ono što je čudno je da, iako ne mogu da otvorim nijedan sajt, wi-fi radi, kao i Dota 2/TF. Siguran način da ga manuelno "zakucam" je da otvorim bilo koji YT klip, premotam negde i to je to. Pomaže samo restart kompjutera. Ruter je Huawei 520, onaj beli... Pokušavao sam sa različitim browserima, menjanjem ethernet slota, reinstalacijom drivera, skeniranjem celog računara i opet ništa. Zna li neko u čemu je problem?

P.S Korisničku službu ne želim da zovem, ljudi nemaju pojma, stalno ko dronovi ponavljaju istu stvar...

Jesi li probao da promeniš DNS? Ukucaj ručno DNS 212.200.190.166 i 212.200.191.166. Ja sam imao sličan problem na laptopu dok sam koristio Guglov DNS.

Jesi li probao da promeniš DNS? Ukucaj ručno DNS 212.200.190.166 i 212.200.191.166. Ja sam imao sličan problem na laptopu dok sam koristio Guglov DNS.

Pokušao sam, i dalje je isto...

@MileInc

MTU? Kako to da proverim?

Misli da treba da odradis 2 stvari..
Prvo da resetujes fabricki modem, a druga da reinstaliras win..

Nerealno je da wifi radi a kabal ne.. Mozda si nesto cackao po modemu/lan kartici...

Basic , pa WAN Setings pri dnu strane
nesto ovako bi trebalo da izgleda
sliku sam nasao na natu al je cifra dobra 1432
wanp.png

Poslednja izmena:
imam isti problem!
Desava se s vremena na vreme, veza na kompu normalno radi i onda prestane (ali nastavlja da radi wifi).
Resetujem modem, sve je ok i na kablu i na wifi.
Ovo je pocelo da se desava od skora, kada sam uzela novi modem i paket 10/1 po ceni 5/1, pre toga se nije desavalo. Pri tom su mi dali, kada sam potpisivala ugovor jedan modem, pa su nesto promrmljali kako nema dovoljno ne znam cega, pa vratili taj i dali mi drugi (mozda ovo nema nikakve veze, ali sam paranoicna kada je lelekom u pitanju uvek). Modem je HG532e, XP win.

Cackala modem nisam nista. Jeste nelogicno da wifi radi, a kabl ne, ali mi je nelogicno i da se kvar na kompu (zvala sam podrsku i rekli su mi da je kod njih sve u redu, da mi je do kompa) odjednom sama popravi kada se modem resetuje i savrseno radi sledecih par nedelja. I tako svaki put.

Imam takođe 5/1, i dešavalo se nekad to što se navodi u prvom postu, samo što sam posle toga odradio dve stvari, format i ubacivanje W7 (ranije sam imao WXP) + stavljenje modema u rad na 'ADSL2' mod i neka 'podešavanja' u wan
VWGXlxs.png lVM1gG1.png

Nazad
Vrh Dno