RazbojNick
Čuven
- Učlanjen(a)
- 05.02.2004
- Poena
- 845
Sinoć je iz vedra neba pao prvi BSOD koji nisam gledao, jer je bilo previše kasno i sistem je normalno radio. Danas dva komada padoše jedan za drugim: jedan posle nekoliko časova rada, drugi odmah za njim, čim se sistem restartovao (ustvari nije ni stigao da podigne sve programe). Tu sam već počeo da gledam šta se dogadja, tražio sam alate za analizu minidump fajlova, da bih na kraju našao freeware BlueSrceenView programčić koji mi kaže da je ona BSOD uzrokovao ntoskrnl.exe drajver. Vidim da je to jako čest uzrok BSOD (ntoskrnl.exe+7efc0) pa sam isprobao nekoliko saveta:
Pokrenuo sam test memorije koji nudi Windows DVD - nema problema;
Harddisk sam prekontrolisao sa HDD Sentinel - 0 grešaka, SMART u redu;
SFC /scannow prolazi 100%;
Od sigurnosnih programa radi samo MS EMET 3.5 sa def podešavanjima i to već 2-3 meseca.
Nisam menjao hardver, nisam instalirao neki poseban softver (Format factory i VBox 4.22, ali nekoliko dana pre, a nisu ni radili u trenutku pada), a poslednje sistemske zakrpe su bili prošle nedelje.
Četvrti BSOD je pao dok sam surfovao (srećom, nije bio neki ozbiljan rad) i posle njega računar nije mogao da prodje Starting windows ekran, moralo je repair sa instralacionog DVD da radi. Uzrok identičan prethodnim: ntoskrnl.exe.
Šta da mu radim? Postaje previše ozbiljno, 4 BSOD za manje od 24h, svima je uzrok isti.
Pokrenuo sam test memorije koji nudi Windows DVD - nema problema;
Harddisk sam prekontrolisao sa HDD Sentinel - 0 grešaka, SMART u redu;
SFC /scannow prolazi 100%;
Od sigurnosnih programa radi samo MS EMET 3.5 sa def podešavanjima i to već 2-3 meseca.
Nisam menjao hardver, nisam instalirao neki poseban softver (Format factory i VBox 4.22, ali nekoliko dana pre, a nisu ni radili u trenutku pada), a poslednje sistemske zakrpe su bili prošle nedelje.
Četvrti BSOD je pao dok sam surfovao (srećom, nije bio neki ozbiljan rad) i posle njega računar nije mogao da prodje Starting windows ekran, moralo je repair sa instralacionog DVD da radi. Uzrok identičan prethodnim: ntoskrnl.exe.
Šta da mu radim? Postaje previše ozbiljno, 4 BSOD za manje od 24h, svima je uzrok isti.
Poslednja izmena: