Šta je novo?

Čekajući digitalnu centralu

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Ova tema je uslovno vezana za pristup internetu, pa je zato i otvaram ovde.

Naime, živim u širem centru Pančeva grada koji ima preko 70k stanovnika i imam telefon koji ima dvojnika. Moj broj je još uvek na staroj centrali, pa stoga nemam mogućnost da uzmem ADSL.
E sad tu postoji i drugi problem, pre 11 godina baba mi je obolela, pa kako bi imala negu preselila se kod nas. Tada je i podnešen zahtev za prebacivanje njenog telefona na moju adresu. Dobio sam odgovor da nema tehničke mogućnosti i evo već 11 godina nisu u stanju da stvore tehničku mogućnost. Baba je i umrla 2004. tako da bi taj telefon morao da predje na moju kevu.
Čak sam im ponudio da se odreknem tog broja, da vratim moj sadašnji broj i da platim punu cenu za uvodjenje ISDN-a, i odmah naravno bih uzeo i ADSL i IPTV (jer svakako sada koristim TOtalTV), naravno opet su odbili uz odgovor da nema tehničke mogućnosti iako sam igrom slučaja saznao da je sigurno ima i da se jedan slobodan port nalazio preko puta moje kuće.
Sad mene zanima, da li postoji neki pravni lek koji bih ja mogao da primenim u ovom slučaju?

hahahahhaa ne slicnu foru su i ortaka vozali 6 meseci za adsl port pa kada je nasao vezu u telekomu - dobio port za 3 dana :)

E sada ovo gore nije resenje tvog problema ali cisto da znas da sve moze sa njima ;) A neko pravno resenje - sudovi su u tolikom clusterfuck-u da jedna takva stvar moze potrajati par godina a niko ti ne garantuje da ces da dobijes (o sudskim troskovima da ne pricam)...

Imas samo dva resenja za svoj problem:

-Nadji vezu u Telekomu i resices problem ekspresno
-Nadji nekog tehnicara iz centrale, daj mu kintu da ti odradi to, i resices takodje problem ekspresno.

Jako slicne situacije sam vidjao u Beogradu koje su resavane na oba gornja nacina. Ako budes cekao da ti oni sami nesto urade, neces docekati godinama, a od tuzbe odustani odma.

Da li si probao da uzmes mobilni net?
Ne znam da li znas ali Telekom je svima koji nemaju tehnicke mogucnosti ponudio mobini net (6gb protoka za 1 rsd) uz potpisivanje ugovora na 2 godine.
U principu net je krsh (ja ga koristim ali nisam hteo da ga uzmem uz ugovornu obavezu vec placam punu cenu) ali mozda ih to natera da ti obezbede tehnicke mogucnosti za ADSL posto si unapred potpisao ugovor :D
Suma sumarum: dobijas mobilni net za 1 rsd a kad dobijes ADSL taj mobilni net ti ostaje sve dok imas ugovor.

Ja bih ako moze jedan kontakt za tu vezu u telekomu, da platim coveku da me skine sa dvojnika i stavi na normalnu liniju koja moze da se koristi za adsl.

Ali ja sam na centrali koja nema tehnicke mogucnosti. trebalo bi prvo da me prebace na centralu koja ima. Koga onda da castim, sefa stare ili nove centrale? :D

Da li si probao da uzmes mobilni net?
Ne znam da li znas ali Telekom je svima koji nemaju tehnicke mogucnosti ponudio mobini net (6gb protoka za 1 rsd) uz potpisivanje ugovora na 2 godine.
U principu net je krsh (ja ga koristim ali nisam hteo da ga uzmem uz ugovornu obavezu vec placam punu cenu) ali mozda ih to natera da ti obezbede tehnicke mogucnosti za ADSL posto si unapred potpisao ugovor :D
Suma sumarum: dobijas mobilni net za 1 rsd a kad dobijes ADSL taj mobilni net ti ostaje sve dok imas ugovor.
Ma ništa mi ne znači. Imam trenutno wireless preko madnet-a i što se tiče podrške i odnosa imam samo reči hvale, ali *** plaćam duplo više nego ljudi sa 4x bržim netom. Katastrofa.

Ova tema je uslovno vezana za pristup internetu, pa je zato i otvaram ovde.

Naime, živim u širem centru Pančeva grada koji ima preko 70k stanovnika i imam telefon koji ima dvojnika. Moj broj je još uvek na staroj centrali, pa stoga nemam mogućnost da uzmem ADSL.
E sad tu postoji i drugi problem, pre 11 godina baba mi je obolela, pa kako bi imala negu preselila se kod nas. Tada je i podnešen zahtev za prebacivanje njenog telefona na moju adresu. Dobio sam odgovor da nema tehničke mogućnosti i evo već 11 godina nisu u stanju da stvore tehničku mogućnost. Baba je i umrla 2004. tako da bi taj telefon morao da predje na moju kevu.
Čak sam im ponudio da se odreknem tog broja, da vratim moj sadašnji broj i da platim punu cenu za uvodjenje ISDN-a, i odmah naravno bih uzeo i ADSL i IPTV (jer svakako sada koristim TOtalTV), naravno opet su odbili uz odgovor da nema tehničke mogućnosti iako sam igrom slučaja saznao da je sigurno ima i da se jedan slobodan port nalazio preko puta moje kuće.
Sad mene zanima, da li postoji neki pravni lek koji bih ja mogao da primenim u ovom slučaju?

Ja sam ovo preživljavao od '93 do 2006, znam kako ti je.
Ili da nađeš još nekolicinu u sličnom problemu, pa da pritiskaš (probano, ne radi, vidiš zašto), da kupiš svoju centralu (probano i ovo, zakon da je svaki kabal položen bla bla).

Varijanta uspeva 100%
Osnuj svoju stranku (ti budi zelen, ovi narandžasti niš' ne valjaju), pobedi na izborima, i Pančevo je tvoje :d.

Želeo sam malo da ti olakšam muke, iako su ovo otkucane reči samo, ali mislim da do novih izbora ti je mrka kapa........... :wall:

P.S Ja sam mislio da smo sami mi sa Mise otpisani, kad vidim ima još i to u FCKIN 2011, eh Srbijo :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno