Šta je novo?

mts Banka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem se u sve te termine, ali po ovome što sam pročitao ovo nije avista štednja. Jednostavno imam još jedan devizni račun otvoren koji nije vezan za kartice i nije moguće da njega povlačiti novac, nego služi za sklanjanje novca sa glavnog računa.
Znači nema nikakve kamate, jednostavno ukoliko želiš da sačuvaš 500€ a da ti prilikom kupovine online ne skine te €, ja ih sklonim na taj dodatni račun i tu su dok ih opet ne pošaljem na glavni.
a515ca38c0dc847a212382c5a0ddf7c0.jpg
 
Mora u expozituru banke, ne može čak ni u onim mts poslovnicama gde mts banka ima savetnika.

Samo da potvrdim ovo... Bio sam juce u poslovnici mts-a u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu (da, poslovnica najobicnija je u pitanju, iako pise "mts Banka" na vratima pa bi se dalo zakljuciti da je klasicna filijala/ekspozitura, ali nije) i bukvalno su me ljubazno o'ladili: "Ne mozemo stedni racun da ti otvorimo ovdje, zovi call centar pa vidi sta dalje.". Doduse, prvo su se konsultovali nesto, pa zatim skontali da to ne mogu da urade.
Cari modernih online banaka, imaju dosta prednosti, ali i gluposti (kao i svi, na kraju krajeva).
 
Poslednja izmena:
Ako nekome znači i blizu mu je, ja sam dodatni devizni račun otvorio u ekspozituri u sklopu Dunav Osiguranja, Ustanička 128, Beograd.
 
Dakle da rezimiram (pošto sam i ja prešao iz telenor tj. mobi u mts i hteo bih da zadržim stare navike;))
- dodatni devizni štedni račun (koji to zapravo i nije jer nema kamate, ali se tako zove) po viđenju ili bankarskim žargonom a vista - otvaram tako što odem u ekspozituru i tražim da mi otvore
- dodatni dinarski štedni račun (koji to zapravo i nije jer nema kamate, ali se tako zove) po viđenju ili bankarskim žargonom a vista - mi neće otvoriti kao devizni, već moram da otvorim i oročeni štedni, pa ovaj dobijam uz njega?

Pri tom pazeći na terminologiju i nazive računa, da me ne bi otkačili u ekspozituri i rekli da je tako nešto nemoguće:D


Tako sam shvatio čitajući poslednjih par strana
 
Ja sam pre godinu dana otisao u ekspozituru u Marsala Tolbuhina na Nbgdu, trazio poseban dinarski i poseban devizni racun za avista stednju i to su mi i otvorili. Zgledali su se malo i bili zbunjeni, ali su otvorili. Oba sluze za "sklanjanje novca sa strane" sa regularnog tekuceg racuna, u dinarima i u evrima. Vidim ih iz aplikacije i mogu da prebacujem pare online sa jednog na drugi.

Nemam nikakvu orocenu stednju kod njih, niti su me uslovljavali istom.

Sent from my COL-L29 using Tapatalk
 
E, super, hvala. Nije bitno i ako moram da otvorim dinarski oročeni... ali ako budu tražili da znam u koju ekspozituru da odem;)
 
Sjajno, baš sam razmišljao o a Vista računima.
U mts aplikaciji je sve vidljivo, pregledno..?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Valjda im se to u tarifi naknada zove dinarski i devizni depozitni racun i oba su naravno besplatna i ne placa se odrzavanje. Insistiraj na tome da je izvodljivo da ti ih otvore jer se desavalo da su vecini govorili da ne mogu to da urade za dinarski, dok su im devizni otvarali bez problema.
 
Da, ja sam bio jedan od tih kojima nisu mogli da otvore dodatni dinarski. I to baš u ekspozituri na NBG. To je iskustvo iz 2019. Ja sam poprilično insistirao na tome i nije da se nisu potrudili. Zvali su centralu banke više puta, pitali za savet, gledali neke šifarnike računa. Na kraju nije moglo. Posle sam stavio jedan iznos dinara na štednju i dobio taj dodatni dinarski račun. Slučajno sam došao u posed istog i to sam objavio ovde.

Posle ove moje avanture bilo je onih koji su napisali da su dobili taj račun bez oročenja, ali bilo je onih kojima je isto rečeno da ne može. Moguće da su u međuvremenu ispravili ovaj nedoatatak, ali da ima službenika koji još uvek to ne znaju. Bilo kako bilo, zaobilazno rešenje postoji ako se naiđe na problem i može sve odjednom da se završi u poslovnici.
 
Pitanje za one kojima je ovo primarna banka za platu. Kako ste zadovoljni istom? Planiram da prebacim platu iz rajfazena ovde jer nisam zahtevni korisnik i mts ponuda mi bas odgovara
 
Pitanje za one kojima je ovo primarna banka za platu. Kako ste zadovoljni istom? Planiram da prebacim platu iz rajfazena ovde jer nisam zahtevni korisnik i mts ponuda mi bas odgovara
Веома сам задовољан, да не кажем презадовољан.
Сваки банкомат мој, нисам неки захтеван корисник те ми одговара оваква тренутна поставка.
Чекови иду на захтев и добија се отприлике онолико чекова колико је плата подељена са 5000 колико је лимит чека.
Одржавање рачуна 100 динара, додатна Дина кредитна је 40, апликација за телефон пристојна и скоро све је у детаље приказано, мењачница има повољан курс и за продају и за куповину девиза, рачун је могуће повезати са ПејПалом и тако га користити коме треба, а верујем да може и са осталим сличним сервисима да се повеже ок, уплате из иностранства пролазе ок по датим инструкцијама из банке...
Мана може да буде потреба да се иде баш у пословницу банке а њих нема превише и некоме су иза ћошка па то није ни мана а некоме су у другом граду па је то баш велика мана, уплата и исплата евра са банкомата јер и њихових банкомата нема превише те је човек помало тиме ограничен а доста тога је исписано и на овој теми па се може стећи како искуство тако и добар утисак о још неким сегментима услуге.
Мени лепо ради посао и надам се да ће бити само још боље.
 
Hvala na detaljnom opisu , cak i previse za moje potrebe jer meni je potrebno samo da radi servis i usluge, koristim samo placanje karticom i ponekad dizanje sa bankomata, ne zanima me kredit, rate itd... [emoji846] Mada mozda bih konvertovao nekad dinare u eure iz aplikacije kad putujem.
Imam jos jedno pitanje koje je odgovoreno na orethodnim stranama al cisto da potvrdim, ako imam eure na kartici kada placam nesto online ili u drugoj drzavi u stranoj valuti on skida sa eur particije, a sve domace transakcije u dinarima? A ako imam samo dinare on automatski konvertuje po dobrom kursu u stranoj valuti?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Samo poslednje pitanje ne mogu da ti lično potvrdim, jer sam uvek imao dovoljno evrića na računu. Ostalo je sve provereno.
P.S. Ja sam prešao iz RF u mts. Pozitivna promena. Ima sitnica koje ponekad zaškripe, kao kod svih, ali opšti utisak je pozitivan.
 
Hvala na detaljnom opisu , cak i previse za moje potrebe jer meni je potrebno samo da radi servis i usluge, koristim samo placanje karticom i ponekad dizanje sa bankomata, ne zanima me kredit, rate itd... [emoji846] Mada mozda bih konvertovao nekad dinare u eure iz aplikacije kad putujem.
Imam jos jedno pitanje koje je odgovoreno na orethodnim stranama al cisto da potvrdim, ako imam eure na kartici kada placam nesto online ili u drugoj drzavi u stranoj valuti on skida sa eur particije, a sve domace transakcije u dinarima? A ako imam samo dinare on automatski konvertuje po dobrom kursu u stranoj valuti?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Управо тако, прво се скидају еври па и кад се одавде плаћа нешто у страној валути (дакле, не морају да су еври, могу бити и долари и прво скида са девизног дела рачуна ако на њему има евра или које год стране валуте а потом са динарског дела рачуна).
Ако их пак немаш на девизном делу рачуна, све се обавља у динарима и то по нешто бољем курсу него иначе, а веома сличном оном који је обично тренутно у мењачницама, разлика је незнатна.
 
Balzak; Imam jos jedno pitanje koje je odgovoreno na orethodnim stranama al cisto da potvrdim je napisao(la):
Kada plaćaš preko interneta , a kupovina je u stranoj valuti , skida ti to što imaš u evrima, isto i za plaćanje u inostranstvu, možeš imati bilo koju valutu , uvek ti skida evra , a ako nema evra, konvertuje dinare u evra. Platio sam na Alliju u dolarima, imao dolare i evre na računu , skinuto mi je sa evra, tako da je evro za plaćanje napolju.
 
Burazeru bankomat (mts) pojeo karticu. Kakva je procedura,može li tražiti da mu pošalju poštom?
 
Pa nek nazove banku pa vidi sa njima koja je procedura. Može da traži da je pošalju poštom, pitanje je samo da li će oni pristati ili neće...
Pozdrav
 
Burazeru bankomat (mts) pojeo karticu. Kakva je procedura,može li tražiti da mu pošalju poštom?

Pisao sam vec u ovoj temi, meni se isto dogodilo:

Najbolje da se obrati toj banci koja mu je pojela karticu.
idealna situacija ako se bankomat nalazi na ekspozituri te banke, najbolje odmah uci unutra i prijaviti da je progutao karticu.

Muka je sto se mora sacekati otvaranje bankomata, a to obicno bude sutra, prekosutra, nikad taj isti dan.

takodje obavesti svoju banku, oni ce takodje pomoci da vratis karticu.

i na kraju opet ces moras prosetati do ekspoziture banke koja je progutala karticu.
 
Poslednja izmena:
Mene hladan znoj oblije, pri toj pomisli ,jer su mi sva sredstva kod njih. Često odem do bankomata da sebi uplatim novac, više puta sam zatekao bankomat u Knezu koji je ugašen, a u mts poslovnici , u Kumanovskoj, su vikendom i praznicima ,vrata zaključana.
Što se procedure tiče, najbolje da uđeš tu u poslovnicu gde ti je kartica ostala u bankomatu, dobićeš uputstvo šta i kako dalje..ali računaju na 7 dana zezanja sa tim, sve zavisi kada dolaze oni što otvaraju bankomat..ali uvek bude da su juče bili, pa dolaze tek sledeće sedmice..Znam to jer mi je ostala zaglavljena mWallet kartica u bankomatu Vojvođanske banke, kada sam hteo da prođem proces registracije iste..
 
Poslednja izmena:
I još nešto, karticu iz bankomata po pravilu ne šalju poštom, može samo vlasnik da je preuzme lično uz identifikaciju.
Poštom se šalju samo kartice koje nisu aktivne.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
 
Zato treba što više koristiti beskontaktnu autorizaciju na bankomatima, gde postoji. Svi mts bankomati to imaju, mene samo nervira što mi tada štampa onaj slip.
 
  • Like
Reagovanja: M J
Čekaj bre, živiš u Vranju, dođeš u Suboticu i bankomat ti proguta karticu.
Za par dana moraš ponovo od kuće, iz Vranja, da ideš u Suboticu po svoju karticu izvađenu iz bankomata?
 
  • Like
Reagovanja: M J
Bas tako.
aktivnu karticu ti ni jedna banka nece slati postom.

Mozes da je ponisistis u aplikaciji i poslace ti drugu.
Vidi sta ti se vise isplati.
 
Mene hladan znoj oblije, pri toj pomisli ,jer su mi sva sredstva kod njih. Često odem do bankomata da sebi uplatim novac, više puta sam zatekao bankomat u Knezu koji je ugašen, a u mts poslovnici , u Kumanovskoj, su vikendom i praznicima ,vrata zaključana.
Što se procedure tiče, najbolje da uđeš tu u poslovnicu gde ti je kartica ostala u bankomatu, dobićeš uputstvo šta i kako dalje..ali računaju na 7 dana zezanja sa tim, sve zavisi kada dolaze oni što otvaraju bankomat..ali uvek bude da su juče bili, pa dolaze tek sledeće sedmice..Znam to jer mi je ostala zaglavljena mWallet kartica u bankomatu Vojvođanske banke, kada sam hteo da prođem proces registracije iste..
Minimum 2 banke treba imati. Uzmes osnovni račun bez održavanja u mobi banci zbog ovakvih situacija i za ne daj Bože npr(moze i neka druga banka).

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
 
  • Like
Reagovanja: M J
Čekaj bre, živiš u Vranju, dođeš u Suboticu i bankomat ti proguta karticu.
Za par dana moraš ponovo od kuće, iz Vranja, da ideš u Suboticu po svoju karticu izvađenu iz bankomata?

Mozda bi moglo da se trazi, da se kartica posalje u ekspozituru banke u Vranju. Pa onda tamo da odes u banku i da je preuzmes. Treba pitati (raspitati se) i za tu opciju.
Recimo mts bankomat ti proguta karticu u Subotici. A ti trazis da se kartica posalje u mts ekspozituru u Vranju i onda tamo uz licnu da je preuzmes
 
Beogradjani (i ostali koji znaju), ova ekspozitura na NBG, je li se nalazi na uglu Pariske komune i Goce Dolceva (kao sto je oznaceno na MTS mapi poslovnica i ekspozitura)?
Pitam posto se Bulevar Marsala Tolbuhina 46 svuda navodi kao zvanicna adresa te ekspoziture (cak je i ovdje na forumu neko spominjao), ali vjerujem da je to zastarjeli naziv ulice (cak i Google Maps baca na nesto deseto)!?
 
Beogradjani (i ostali koji znaju), ova ekspozitura na NBG, je li se nalazi na uglu Pariske komune i Goce Dolceva (kao sto je oznaceno na MTS mapi poslovnica i ekspozitura)?
Pitam posto se Bulevar Marsala Tolbuhina 46 svuda navodi kao zvanicna adresa te ekspoziture (cak je i ovdje na forumu neko spominjao), ali vjerujem da je to zastarjeli naziv ulice (cak i Google Maps baca na nesto deseto)!?

Kao što si i pretpostavio, ulici Goce Delčeva je promenjen naziv u Bulevar Maršala Tolbuhina.

Izvor: https://novibeograd.rs/o-novom-beogradu/stari-i-novi-nazivi-ulica/?lang=lat

"– Na sednici Skupštine grada Beograda održanoj 08.06.2016. godine doneto je Rešenje o promeni naziva ulica u Novom Beogradu, i dodeli imena trgu:

-Ulici Goce Delčeva menja se naziv i određuje nov naziv: Bulevar Maršala Tolbuhina"
 
Hvala puno.
Cudno da Google Maps to jos uvijek nije ispratio, a proslo je skoro 5 godina. :(
 
Samo da znate da bankomati MTS banke gutaju novac.

Naime danas sam bio na terazijama i ubacim 35000 dinara za uplatu na racun i on mi na ekranu izbaci 15x2000 dinara i 5x1000 dinara i ja umesto da kliknem prihvati ja kazem izadji i on ponisti i vrati novac. Ja izvadim pare kad ono samo 32000 dinara i to 14x2000 i 4x1000. Ja u šoku. Nemam nikakav papir i priznanicu jer sam odbio transakciju.

Odmah sam zvao call centar i prijavio sam problem, jedino što su mi rekli da su podneli prijavu i da će se neko od kolega javiti u ponedeljak mailom kada provere.

Da li je neko imao ovakvih situacija i kako su odreagovali da li je sve bilo ok i da li im je novac vraćen ili piši propalo. Verujem da bi oni u bankomatu trebali da zateknu višak novca koji je bankomat progutao?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno