Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

nije problem u iso-u i samoj instalaciji vec povezanom MS nalogu.ako sad skines potpuno drugi build i instaliras opet i prilikom instalacije uneses taj isti MS nalog opet ce povuci hrvatski.meni npr po difoltu stavi primarni ENG sekundarnu SRB tastaturu i povuce srb fajlove.
 
W10LTSC, pri instalaciji sve pogasim i net, u instalaciji postavim samo ENG, US i tako završim sve, naknadno dodam latinicu i ćirilicu.
Ovde vidim identičnu situaciju ali nema rešenja.
Zato sam pitao može li se jezik skinuti i ofline instalirati.
 
Poslednja izmena:
A modern file explorer is now available, but it's not from Microsoft

files-onedrive-controls.jpg


https://www.windowscentral.com/files-modern-file-explorer-launches-microsoft-store
 
izgleda fenomenalno,bacam se na testiranje pa da vidimo dal ce total commander posle vise decenija da ode u davno zasluzenu penziju...
 
Poslednja izmena:
Nema dual pane tako da ne može da zameni TC.
 
Radi dual pane.


Prednosti: baza je web browser.
Mane: baza je web browser.

Sporije osvezava foldere ali cenim da bi brze ucitavao od explorera foldere sa puno fajlova. Fino izgleda ali previse mobilno, nekako osakaceno iako ima sve opcije koje ja uglavnom koristim. Prednost je sto pamti lokacije (web browser) pa je rad pesma jer nema potrebe za stalnom navigacijom. Novi tab sadrzi dual pane unutar sebe sto je super je mozete imati normalne i dual pane tabove.

Sta meni nedostaje iz Xplore sa Androida: traka po sredini sa precicama, copy/move izmedju panela bez prevlacenja.

Settings bi mogao biti zaseban prozor ili barem u novom tabu da se otvara

Na sredini fale precice za otvori u novom tabu, prozoru, panelu. Fali da kada menjas view to radi pritiskom na ikonu a ne da biras view kada pritisnes.

Fali da obelezi adresu aktivnog panela bojom, ona linije dole nije dovoljno vidljiva.

Valjalo bi da je brzi ali tesko ce to moci ako je web browser baza.
 
Poslednja izmena:

Daleko je da bude zamena za Total Commander i njegove alternative ali je zanimljiv projekat.
Ja sam primetio da ne vidi mrežne diskove, na brzinu koliko sam pogledao nisam našao u podešavanjima kako da to omogućim tako da je kod mene na stend baju do daljnjeg.
 
TTC je i dalje "tata"
Double Commander je najpristojnija Open Source zamena, po meni.
Uostalom u njegov razvoj uključen je autor TTC-a.
 
Poslednja izmena:
Ja procitao nepristojna zamena :D

Sta ga znam, obozavao sam ga od Windows 98, pa preko XP-a do 7-ice.
Explorer ako sam za tih 15 godina dva puta ukljucio :)

I onda sa instalacijom 10-ke, pre par godina, nekako sam se odvikao od njega, delovao mi je zastarelo nekako.
 
Sad pokušavam da nađem Dolphin za Windows 10 i ne uspevam, a siguran sam da je KDE napravio verziju i za Windows... Da i Windows korisnici jednom imaju pravi file manager :)
 
izgleda fenomenalno,bacam se na testiranje pa da vidimo dal ce total commander posle vise decenija da ode u davno zasluzenu penziju...

Teško. Navika je čudo, a i dokazao se kao veoma pouzdan.
 
To više miriše na neki loš kontant, možda u kablu. Kako je kada stoji u BIOS-u ?

Pa ne pokazuje nista, cak ni BIOS... Monitor se svaki put upali, ali bukvalno nakon sto 100 puta se cuje ona notifikacija kao pri ubacivanju i izbacivanju usb-a... Isto se desi kada monitor ode u sleep mod, pa kad pomerim misa da se probudi on opet pravi taj "ubacen-izbacen" zvuk jedno par minuta dok konacno ne pokaze prikaz...

Da je do kabla ili nekog hardvera valjda bi pokazivao neke anomalije i pri radu, sto ne cini, samo pri paljenju.

Mislio sam da W10 ima neki troubleshoot za video prikaz ali nema, nije mi jasno, prvo sam mislio da je do drajvera pa sam instalirao najnovije preko AMD Autodetect alatke i nista.
 
Mislio sam da W10 ima neki troubleshoot za video prikaz ali nema, nije mi jasno, prvo sam mislio da je do drajvera pa sam instalirao najnovije preko AMD Autodetect alatke i nista.

uh,amd-ovi alati nisu bas superpouzdani,ocisti sve drajvere sa Display Driver Uninstaller-om i fresko instaliraj poslednje beta da iskljucis to iz jednacine.

Teško. Navika je čudo, a i dokazao se kao veoma pouzdan.

imam ceo XP build i thinkpad sa 98micom kad mi je do navike i nostalgije,i kao sto je gore primeceno nece ni sa svih win10 masina ici skorije,ali je zato super zamena za nativni.na sluzbenom laptopu sam danas se obavezao tj samo Files je instaliran cisto iz znatizelje dal' zaista moze da odmeni sa svim svojim manama.

kad smo vec kod predloga,sem vasih dodao bi i opciju da bude default file explorer.
 
Poslednja izmena:
Total Commander licenciran od strane mog brata iz Amerike Richarda Avile nikada neće otići u penziju [emoji4]
 
Isto. Prva licenca koju sam zvanično kupio, nasledio Norton Commander (DOS) i još uvek sve radim preko njega.

Android verzija mi bila odbojna dok se nisam malo udubio i sve podesio (add-ons, toolbars...), sada mi sve radi samo tako.
 
Ja sam prešao na FreeCommander. Platio sam 10€ za pristup 64-bit verziji, mada ne znam da li ima neke razlike. To mi je u suštini jedini File Manager koji mogu da koristim na Windows-u. Sve ostalo mi je lošije. I jedno vreme sam koristio OneCommander

Sad pokušavam da nađem Dolphin za Windows 10 i ne uspevam, a siguran sam da je KDE napravio verziju i za Windows... Da i Windows korisnici jednom imaju pravi file manager :)
Ne znam za Dolphin, ali koristio sam Okular i Kate iz Windows Store-a. Koja je to patnja. Na kraju sam Okular izbrisao, a Kate instalirao iz binary fajla, pa je podnošljivo. Tako da, čak i da postoji Dolphin, nisam siguran da bi bio podjednako dobar.

Ne znam za vas, ali meni svaki program koji instaliram iz Store-a radi ko prebijena mačka. Zato nemam žalju da probam ništa odatle. Na stranu što je čitav Store užasno napravljen.
 
fubar radi isto,kontrol panel nevidijin radi isto,ovaj files radi korektno.to je to sto koristim sa stora,ili sam probao detaljnije.nisu aplikacije,ali i premium teme rade kako treba,nisam nista neobicno primetio.
 
@Space Beer, mi na poslu koristimo FreeCommander na Win 64 bita Enterprise. Sada ne znam da li je došao free uz Win ili su nam kupili. Kod kuće ga nisam ni tražio :) Imam TotalCMD. Do duše i na flaški korisitim CMD u radu.
 
Da li se neko razume u audio driver, novi OS i novi driver, imam problema sa zvukom, zvuk je normalan ali kada recimo gledam youtube i napravim pauzu, zvuk se pojača sam od sebe pa moram naknadno da podešavam, isto i kada radio slušam.
Sa ovim driver-om zvuk sam dobio daleko jači ali malo lošiji kvalitet kao da je mono (ako mogu lepo da ga procenim).
Da li je ovo do driver-a ili je do nekog podešavanja, ako može pomoć?
 
Koja ploča sa kojim čipom i koji driver ? Za Realtk ima gomila drajvera u 2 tipa. HD sa Realtek HD Audio Control i UAD sa Reatek Audio console (Modern APP). Ovaj poslednji sa "nabavlja" sa MS update catalog-a. Za HD Mokichu radi drajvere. Važno je i koja ploča jerbo neke imaju dodatke a neke ne.
 
drzao bi se drajvera sa support stranice,eventualno da vidis poslednji generalno asusov realtek ako je dovoljno genericki na ivanrf blogu.samo ga reinstaliraj,trenutni mozes da uklonis sa Display Driver Unistaller-om.
 
Zar nije Display Driver Unistaller samo za gpu?
Imam Revo, da li njega korisiti ili DDU?
Da li poput ivanrf za Asus i za druge proizvođače laptopova postoji tako nešto?
Generalno pitanje u vezi driver instalacije, da li kada ih instalirate (ne mislima na gpu driver) instalirate samo suvi driver ili i propratne software?
 
Novi DDU ima i za drajvere za zvuk. Revo Uninstaller takođe dobro čisti te drajvere. Da li si našao drajvere pomoću Vendor broja ? Samo upišeš u Google.
 
Tražio sam preko necacom.net, station-drivers ili preko ivanrf.
Probaću sa DDU.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno