Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Svako ima nesto svoje, ja taj zvuk smanjim sigurno na pola, a sto se tice vibracije skroz ugasim, nisam nesto miljenik
 
Bilo je više retoričko pitanje... poenta je bila da je to pogrešno... kao i recimo da uz konzolu ide samo jedan kontroler... sada uvode prisluškivanje, sutra će šta biti? I sve zato što brinu o korisniku...

Uvek je išao jedan džojped uz osnovni bundle, ali uvek. A ovo za tzv. prisluškivanje je smehotres...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Uvek je išao jedan džojped uz osnovni bundle, ali uvek.

Stvarno? OK, moja greška onda.
Pre ovog PS4, jedine konzole koje sam aktivno koristio su bile Sege Mega Drive i SNES 90tih, a one koliko se sećam su dolazile sa po 2 kontrolera. PS1, 2, 3, i Xbox pandane, probao nekoliko puta, uvek mi nešto nije odgovaralo, pa se nisam ni informisao detaljnije šta je sve u kutiji.
 
Hajde prestanite sa offtopicom. Postovi su obrisani. Naslov teme je Playstation 5, držite se toga. Ko nastavi sa offtopicom, slede poeni, za sada samo upozorenje.
 
Poslednja izmena:
Isto. Nikada mi vibracija na kontroleru nije prijala

Kako mozes da igras a da ne osetis ni malo ono sto se desava? Ja sam PS3 u pocetku imao sa Sixaxis kontrolerom, prosto mi je bilo cudno da bilo sta radim sa njim, morao sam sto pre da nabavim DS3.
 
Isto onako kao sto se igralo u erama pre kontrolera sa vibracijom.
 
Da, ali kada se naviknes na nesto, ovako ti deluje "suplje".

A i koliko se secam, vec prvi PS je imao vibracije.
 
Poslednja izmena:
To mozda za one koji prvobitno (pre 20+ godina) nikada nisu ni imali prilike da igraju bez vibracije.

Gimmick bilo, gimmick ostalo.
 
Naravno da sam igrao i bez vibracija (SMD 2, SNES), ali sada mi jednostavno deluje "suplje" ovako.
 
Uvek se isključuje vibra, isto odrastao uz nintendo, sega itd.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk
 
Kako mozes da igras a da ne osetis ni malo ono sto se desava? Ja sam PS3 u pocetku imao sa Sixaxis kontrolerom, prosto mi je bilo cudno da bilo sta radim sa njim, morao sam sto pre da nabavim DS3.

nema sanse, jako mi je neprijatna kako god da okrenem. menjao sam sensitivity ko zna koliko puta, oprobavao razne varijante/igre, ali nista, samo smeta :D
 
Ja sam ranije bio od tih koji su smatrali da je gimmick, a onda sam video neka bas dobra resenja i navikao se.

Recimo, ono sto Bungie u Destiny-u radi sa vibracijom mi je vrh. Potpuno druga igra i drugi osecaj sto se tice mehanike je sa vibracijom. Toliko su se posvetili i dobro odradili razlicito za razlicite tipove oruzja, da je prosto milina da isprobas. Ima jos primera, ali poenta je da se covek promeni sa godinama, pocnes drugacije da razmisljas, sad mi je svaka vrsta feedback-a vrlo znacajna.

I mis i tastatura su mi nekad bili sasvim prihvatljiv nacin kontrole za mnoge zanrove, a danas ne mogu da zamislim da tako igram ogroman broj igara. Kao klincu ti nece pasti na pamet da je nesto prosto "glupo" i da se proba na tastaturi, danas hoce. Nekad nisam razmisljao da li je klik na misu dobro resenje kao fire taster u gamingu, a danas mi ni to ne odgovara u mnogim zanrovima koji nisu striktno za misa. Ili igre gde klikces unaokolo i pomeras lika u odnosu na direktnu kontrolu na thumbsticku. Ima brdo takvih primera koji su mi nekad bili skroz normalni, a danas nisu.

Cak i otpor samog sticka je odredjeni feedback, pa u third person igrama imas bolji osecaj fizicke kontrole nad likom. Mane sticka su prednosti za odredjene stvari. Sad kad se na to doda haptic feedback koji ce da docarava razlicite stvari, moze da bude mnogo dobro.

Naravno da bih mogao i bez vibracije, ali i meni sad deluje "prazno" bez. Ako Dualsense stvarno bude toliko napredniji po tom pitanju, bice to za mene jedna od znacajnih stvari u celom iskustvu.

Ako imate Xbox one kontroler, u forzi i na PC-u radi onaj impulse triggers fazon, to je nesto sto bar lici na ovo sto cemo dobiti u dualsense-u, pa probajte. Lici, posto ne pruza otpor, nego samo vibracijom stvara neku iluziju, ali je dobar primer sta feedback moze da uradi.

Inace, vibracija u xbox kontroleru mi malo "zuji" i nekako mi je jeftiniji osecaj nego na DS4, nadam se da ce sad da bude samo bolje.
 
Poslednja izmena:
Isto imao snes i posle uvek game pad bez vibracije. Pre nekih šest, sedam godina uzeo game pad sa vibracijom u početku gasio a posle se navikao. Sad ne bi mogao da igram bez vibre...stvar navike rekao bih
 
Ja imam Xbox kontroler i igram Forzu... Predobra stvar, plus što Xbox ima dobru vibraciju na kontroleru. Ne bih mogao da igram Forzu, a ni druge igre bez vibracije

Sent from my GM1900 using Tapatalk
 
Uglavnom je gimmick ali ima i momenata kada je funkcionalan, kao na primer kod obijanja šefova. Što si bliži tačno kombinaciji on jače vibrira...
 
Da da, mislim da sam baš u AC Unity to koristio

Sent from my GM1900 using Tapatalk
 
Kao što neko reče, stvar navike i ličnog izbora. Nejbolje je probati, pa odlučiti da li vam odgovara.
Nisam rastao uz konzole (a imam 40 leta), PS4 mi je prva i imam je 6 godina. Probao sam prve godine da se naviknem na vibracije na kontroleru, ubeđivao sam sebe da je to bolje, da "tako treba" i - nije mi odgovaralo. Izaziva mi neprijatan osećaj u šakama.
Isključio sam vibraciju i uvek igram bez nje, godinama.
Kako na PS4, tako i na PC (jer i tamo sve igram preko gejmpeda i na TV-u). Juče me je iznenadila vibracija kad sam pokrenuo Mafiju na kompu, odmah skok u podešavanja i isključivanje vibracije.
Nemam nameru da ubeđujem druge da je bolje bez vibracije. Meni jeste. A svako neka proba i odluči za sebe. Igrajte kako vam odgovara i zabavljate se. Valjda je poenta u tome, a ne u nekim "gejmerskim kanonima" koje treba pratiti kao zakon.
 
Pa mislim da je kod novog ps-a najveca novina joypad, i bila bi prava steta ceo jedan nivo imerzije iskljuciti.
 
Ni meni vibracija nije zanimljiva, ili je isključim ili držim dosta smanjenju ali sam prilično nahajpovan za haptic feedback na novom kontroleru... mnogo više mogućnosti nudi za developere, biće tu sjajnih rešenja.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk
 
Vibracija u switch pro i Dualsense kontrolerima nije gimmick jer se može dozirati intenzitet vibracije što kod standardnih rumble motora nije izvodljivo. Mnogo je bolji Dualsense od novog xbox kontrolera iako meni Soni raspored stikova ne odgovara. Mozda su bolji trigeri na xbox osim ako Soni nije konačno ubacio analogne trigere. Jedino je bedak što Soni kontroleri nisu ful podržani na pc, ako to promene biće Dualsense ultimativni kontroler za sve naprave.
 
uvek je novo bolje, ne treba to mnogo razglabati
 
Posto CL i dalje jedini ima otvorene preordere kod nas, da li vredi uzimati od njih sada pa cekati da stigne kad stigne ili sacekati da ostale radnje dobiju nove kolicine pa onda kupovati?

Pretpostavljam da se narudzbina moze otkazati u bilo kom trenutku pre nego sto posalju konzolu, za slucaj da razvuku dostavu do tipa februara ili marta za nas sto malo kasnije preorderujemo.
 
Ima i polovnih dobrih [emoji16]

Pustili su preorder na storetu za ps5 igre

Ali the games you want sekcija [emoji23] prevazilaze sami sebe gurui marketinga
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno