Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Pozdrav, dobio sam novi ruter od Kopernikusa - Cisco EPC3925, pa me interesuje koji su pristupni podaci za ruter? Nisu standardna prazna polja, ne mogu ništa da nađem na internetu.
 
Generalno možeš da ga resetuješ na fabrička podešavanja i biće prazna polja. Modemi su reciklirani od provajdera Ziggo B.V. Netherlands, stoga su možda zaboravili da resetuju, ili je monter koji je bio da namesti modem postavio parametre. Kablovski modemi mogu da se resetuju bez problema jer sve informacije se vezuju za nepromenjivu MAC adresu, i modem pri pokretanju dobije podatke neophodne za rad. Jedino što ćeš morati kablom da se spojiš, jer se WiFi resetuje na neki random čiji Password ne piše na nalepnici modema.
 
Hvala. Inace, stavili su mi novi modem i brzina sa 120/15 mi je spala ma 60/5. Jel to do novog modema ili sta?
 
Ne čeka mi se nedelju dana dok oni dođu, gledam da vidim da nije nešto u ruteru. Inače, kad resetujem, ista je stvar, ne mogu da pristupim ruteru, neka šifra je stavljena a WiFi se vratio na default

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
 
Juce, stari modem mi je crkao pre 3 dana, dosli su i postavili, ja nisam bio tu. Sad ne mogu da pristupim ruteru da port forwardujem a jos su mi i brzinu duplo smanjili.
 
Za sifru za pristup ruteru pitaj podrsku, ako primaci poziva ne znaju sta je problem onda ces vise dana morati cekati na naprednu podrsku, a ako i oni ne omoguce pristup onda ce morati doci neko da opet menja opremu jer su verovatno doneli neispravnu spravu...
Ako danas nisu pustili paket na novi rutet (sto radi napredna podrska) sutra verovatno nece i moraces da cekas pon-uto da to obave... a u slucaju potrebe ni napredna podrska nece pre reagovati za kodove prostupa rutera...
Sve u svemu mozes da se nacekas.
Iz licnog iskustva savetujem veliko strpljenje i obavezno traziti umanjenje racuna za sve dane kad nisi imao punu brzinu.
Zahtev salji emailom ili pismeno u poslovnici.
 
Poslednja izmena:
Juce, stari modem mi je crkao pre 3 dana, dosli su i postavili, ja nisam bio tu. Sad ne mogu da pristupim ruteru da port forwardujem a jos su mi i brzinu duplo smanjili.

Onda ti definitivno nije aktivan paket, moras da zoves i da ih pozurujes inace ces cekati.
 
U Lajkovcu vec par dana internet problematican. Download i Bože pomozi, al upload ne može da predje 3 Mb/s...

Resen internet... Stanje normalno
 
Poslednja izmena od urednika:
Da li bi valjalo da se Kopernikus i sve ostale teme o operaterima koji su preuzeti od SN budu zakljucane i sva ostala pisanja da se odvijaju na SN temi?
 
Jel to poskupela kopernikus(supernova) kablovska. Meni se razlikuju za preko 400 dinara racun za jul i novi racun za august. Korisnik sam SUPER SVE ** paketa.
 
Zašto nam je HBOHD prešao u +HBO i CINEMAX HD u +CINEMAX?


Послато са E2303 помоћу Тапатока
 
Poslednja izmena:
Izbacili su HD dodatak u logou, a to + si uhvatio, kada se emitovao neki sadržaj koji nije preporučljiv za mlađe gledaoce.
 
Molim za pomoc, kupio sam novi TV pokusavam da skeniram kanale ali konstantno mi ne pronalazi ni jedan kanal. Gde gresim?
 
Koji tv? Jel prepoznaje CI na tvu?

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Pa onda ništa ni ne treba, samo povežes stb sa hdmi kablom na tv, izabereš na tv koji hdmi je povezan i to je to.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Ne pretražuje se na TV-u već na STB-u, a TV služi samo kao "monitor"/ekran. Prebaci ulaz/input na HDMI i koristi daljinski od STB-a za menjanje kanala.
 
Pa što bi radio pretrazivanje, ako ti je na stb sve bilo ok, treba i sad na drugom televizoru da bude ok. Sad ti je samo drugi izvor prikaza slike, na stb ostaje sve isto.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh Dno